Top
 

TRSTENO – DUBROVNIK jednodnevni izlet iz Splita

Vodimo vas u posjet arboretumu Trsteno u kojem ćemo uživati u šetnji kroz prirodu i povijest koji se idealno nadopunjuju već 500 godina. Nakon Trstena idemo u posjet Dubrovniku kojeg ćemo upoznati uz lokalnog vodiča i u godnu šetnju starom jezgrom, uokvirenom gradskim zidinama, unutar kojih se nižu brojni spomenici kulture. Upoznajmo grad UNESCO-ve baštine i jedinstveni spoj kamena, umjetnosti i arhitekture.

Plan putovanja

1
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

TRSTENO – DUBROVNIK jednodnevni izlet iz Splita

PLANIRANI POLAZAK: subota 04.07. i 25.07.2020.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2020-27

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (parking na Poljudu, te parking Glorijet Solin) i polazak u jutarnjim satima (06:30 h). Vožnja autobusom turističke kategorije autoputem od Dugopolja prema Pločama te dalje jadranskom magistralom uz zaustavljanje na putu radi odmora (jedna od stanki predviđena u Neumu). Po dolasku u TRSTENO posjetit ćemo ARBORETUM čiji počeci uređenja sežu u 15. stoljeće. Na oko 28 ha površine objedinjeno je nekoliko različitih cjelina: povijesni renesansni perivoj s ljetnikovcem obitelji Gučetić-Gozze, povijesni neoromantičarski perivoj iz 19/20. stoljeća, povijesni maslinik, te prirodna vegetacija šume hrasta medunca, alepskog bora i čempresa, vegetaciju makije i priobalne stijene.

Nakon obilaska kraći predah i nastavak vožnje do DUBROVNIKA. Dolazak autobusom na Pile, jedan od dva glavna ulaza u grad gdje ćemo se susresti s vodičem koji će nas upoznati s bogatom poviješću grada i Dubrovačke republike. Šetnjom gradom čut ćemo zanimljivosti o Gradu, njegovoj gradnji i događajima koji su ga obilježili kroz povijest.

Ulaz u grad kroz Vrata od Pila te šetnja do STRADUNA, najpoznatije i najšire gradske ulice, VELIKA ONOFRIJEVA ČESMA, CRKVA SV. SPASA, FRANJEVAČKI SAMOSTAN MALE BRAĆE gdje se nalazi jedna od najstarijih europskih ljekarni. Šetnjom dolazimo do PALAČE SPONZA, nekadašnje carinarnice i kovnice novca, zatim ORLANDOVOG STUPA, CRKVE SV. VLAHA, zaštitnika grada čije kipove možemo vidjeti po cijelom gradu i gradskim zidinama. Vidjet ćemo KATEDRALU UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE i KNEŽEV DVOR, simbol postojanja Dubrovačke republike i palaču u kojoj su se donosile najvažnije odluke u Gradu (vanjski obilazak). Prošetat ćemo se do ARSENALA i LUKE PLOČE, najstarije gradske luke iz koje danas kreću brodovi prema obližnjem otočiću Lokrum. Kroz ugodnu šetnju upoznat ćemo se s Gradom koji danas s punim pravom nosi titulu zaštićene UNESCO-ve baštine.
Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za vlastito otkrivanje grada, ručak, šetnju zidinama ili posjet nekom od dubrovačkih muzeja.
U kasnijim poslijepodnevnim satima okupljanje grupe na Pilama i povratak prema Splitu. Vožnja jadranskom magistralom do Ploča te dalje autoputem prema Splitu uz zaustavljanje na putu radi odmora prema potrebi. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI: 290,00 kn
Cijena je kalkulirana za min. 35 putnika.

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– ULAZNICU ZA ARBORETUM TRSTENO
– korištenje audio opreme (slušalica) prilikom razgleda Dubrovnika
– razgled Dubrovnika uz turističkog vodiča
– licenciranog pratitelja putovanja
– sve obilaske prema programu
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećima osobama
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene ulaznice i skretanja s rute
– osiguranje od rizika otkaza putovanja 50 kn (ugovara se isključivo prilikom prijave, a najkasnije 14 dana prije termina izleta)

 

POPUST: djeca do 12 g. 15%

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

 

ORIJENTACIJSKE CIJENE ULAZNICA U DUBROVAČKE MUZEJE:
-zidine 200 kn
-ulaznica za tvrđavu Lovrijenac 50 kn
-Samostan Male braće 40 kn
-cijena od 130 kn obuhvaća Dubrovačke muzeje (Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe, izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin), Dom Marina Držića, Umjetničku galeriju Dubrovnik, Prirodoslovni muzej, Galeriju Dulčić-Masle-Pulitika, Atelijer Pulitika

 

PRIJAVE:
-pismeno mailom, putem web stranice ili direktno u poslovnici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 100 kn. Broj mjesta je ograničen.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo, uplate u poslovnici) na način da je prilikom prijave obvezna uplata prve rate od 100 kn, te preostali iznos u jednakim mjesečnim ratama na način da se cijeli iznos plati najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnim karticama (MasterCard OTP Banke, Diners, Visa Premium PBZ Card)

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja Trsteno – Dubrovnik izlet iz Splita: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 35 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
-Za prelazak granice u Neumu državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovanicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
-Slijedom novog sustava kontrole na graničnim prijelazima na svim granicama EU (u primjeni od 2017.g) , moguća su duža čekanja prilikom granične kontrole i prelaska granice, stoga Agencija isključuje odgovornost za čekanja na granici.
-Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Sukladno preporukama HZJZ molimo da na izlet ponesete zaštitne maske te da ih nosite za vrijeme vožnje. Pri ulazu u autobus potrebno je dezinficirati ruke, Agencija osigurava dezinficijense.
-Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
-Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam na adresi: Kralja Zvonimira 75, 21210 Solin, putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt tel. +38521210389, +385915198008.

 

#plautillaputovanja #dubrovnik