Top
 

TRENTINO ALTO ADIGE

  • Plautilla, Lago di Levico i Caldonazzo

  • Plautilla Trento

  • Plautilla, Merano

  • Plautilla, Trento

  • Plautilla Bolzano

  • Plautilla, Trauttmansdorff

  • Sirmione by Ines M.

  • Sirmione by Ines M.

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – ITALIJA ...
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak iz Splita u večernjim satima. Noćna vožnja autobusom visoke turističke kategorije autocestom prema Italiji uz usputna zaustavljanja radi odmora.
2
2. dan: BASSANO DEL GRAPPA – TRENTO
Dolazak u Italiju u jutarnjim satima i Na putu zaustavljanje u gradiću BASSANO DEL GRAPPA, gradić smješten podno Dolomita na rijeci Brenti, poznat po proizvodnji rakije (otkuda i dolazi ime grada), ali i keramike. Također poznat po svom starom mostu preko Brente, djelu čuvenog Antonija Palladija. Jutarnja šetnja gradićem do središnjeg trga PIAZZA LIBERTA sa crkvom Sv. Franje, Gradskom ložom i tornjem sa satom. Slobodno vrijeme za individualni program; posjet Muzeju grappe, jutarnju kavu ili prosecco, pjenušavo tal. vino čiji najbolji primjerci su upravo ovdje. Zatim nastavak putovanja prema pokrajini Trentino Alto Adige – Južni Tirol, talijanskoj autonomnoj regiji na krajnjem sjeveroistoku zemlje, u kojoj se isprepleće talijanska i germanska kultura, jezik, arhitektura i gastronomija. Upoznavanje regije započinjemo sa glavnim gradom, TRENTO, smještenim u dolini uz rijeku Adige, okružen planinama južnih dolomita. Šetnja povijesnom jezgrom i razgled: TRG S KATEDRALOM na kojem se ističe NEPTUNOVA FONTANA, PALAZZO PRETORIO u kojem se nalazi Muzej Trentina, TORANJ koji je dio ruševina rimskoga grada, KATEDRALA SV. VIGILIO, DVORAC BUONCONSIGLIO, nekadašnje sjediše biskupa – prinčeva, zatim ULICA BELANZANNI sa oslikanim kućama bogatih trentinskih obitelji te trgovinama i restoranima... Nakon šetnje slobodno vrijeme u gradu za šetnju ili ručak. U poslijepodnevnim satima smještaj u hotel. Noćenje.
3
3. dan: BOLZANO – MERANO
Nakon doručka odlazak u BOLZANO. Šetnja i razgled grada na dodiru dvaju kultura: PIAZZA DUOMO s KATEDRALOM MARIJININA UZNESENJA, DOMINIKANSKA CRKVA, PIAZA WALTHER – glavni gradski trg, PIAZZA ERBE, zelena žila kucavica grada.. Nakon šetnje i razgleda slobodno vrijeme u gradu za individualni program. Preporučamo posjet ARHEOLOŠKOM MUZEJU u kojem se čuva mumija Ötzi ili Ledeni čovjek, star preko 5000 godina, pronađen u Ötzealskim Alpama. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo MERANO, poznati liječilišni grad smješten u južnom Tirolu. Merano je svoju slavu stekao u 19. st. kao termalni raj za bogatu europsku aristokraciju. Elizabeta od Bavarske, Sissy, ovdje je rado boravila u DVORCU TRAUTTMANSDORFF, oko kojega je na oko 12 hektara uređeno 80 vrtova tematski podijeljenih u četiri cjeline. Park je 2013. godine ponio titulu najljepšeg vrta na svijetu. Slobodno vrijeme za šetnju vrtovima i uživanje (plaćanje ulaznice na licu mjesta) ili posjet dvorcu u kojem je uređen Muzej turizma, a potom odlazak u središte grada. Šetnja gradom poznatim po vrhunskim vinima, te mješavini talijanske i njemačke gastronomije, kulture i jezika. Slobodno za šetnju, kupovinu ili večeru u nekom od lokalnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.
4
4. dan: TRENTINO ALTO ADIGE – SIRMIONE – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema južnoj obali jezera Garda. Posjetit ćemo SIRMIONE, slikoviti gradić na uskom izduženom poluotoku na južnoj obali jezera Garda. Sirmione je najpoznatija turistička destinacija od brojnih turističkih gradića uz jezero Garda, prepun restorana, trgovina, suvenirnica, a posebno slastičarnica s poznatim vrhunskih sladoledom. Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji, kupovini ili ručku. U dogovoreno vrijeme povratak prema Hrvatskoj. Putovanje autocestom uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u kasnim večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

TRENTINO ALTO ADIGE – JUŽNI TIROL 

TRENTO – BOLZANO – MERANO – BASSANO DEL GRAPPA – SIRMIONE

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: jesen 2021.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2021-07

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 3* na području Trentino Alto Adige na osnovi 2 noćenja s doručkom u dvo/trokrevetnim sobama
– sve razglede i obilaske prema programu uz lokalne vodiče (engl.j.) i voditelja putovanja
– licenciranog voditelja putovanja iz mjesta polaska
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene obroke, ulaznice u objekte koji se posjećuju, sve što nije obuhvaćeno u „cijena aranžmana uključuje“

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba – 400 kn
– ulaznica za vrtove i dvorac Trautmannsdorf 12€ (za grupu od min. 15 osoba)
– MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE 45 kn
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA – 50 kn (ugovara se isključivo uz prijavu za putovanje)

 

POPUST: djeca do 12 god. 15%

 

NAPOMENE I DODATNE INFORMACIJE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovnicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
– Slijedom novog sustava kontrole na graničnim prijelazima na svim granicama EU (u primjeni od 2017.g), moguća su duža čekanja prilikom granične kontrole i prelaska granice, stoga Agencija isključuje odgovornost za čekanja na granici.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja te sukladno epidemiološkim mjerama važećim u zemlji u koju se putuje. O svim detaljima putnici će biti obaviješteni prilikom prijave.
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000016 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt broj +385915198008.