Top
 

PP TELAŠĆICA I NP KORNATI krstarenje

jednodnevni izlet iz Splita
  • Plautilla Kornati, Ines M.

  • Plautilla Kornati, Ines M.

  • Plautilla, Telascica

  • Plautilla Kornati, Ines M.

jednodnevni izlet iz Splita

Izlet na kojem ćete uživati u draguljima Jadrana; parku prirode Telašćica i nacionalnom parku Kornati. Brodska vožnja, kupanje u kristalno čistom moru, ručak na brodu i krstarenje netaknutom prirodom.

Plan putovanja

1

PARK PRIRODE TELAŠĆICA I NP KORNATI – KRSTARENJE RAJSKIM ARHIPELAGOM
jednodnevni izlet

VRIJEME REALIZACIJE: 27.08.2023.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2023-62

 

Izlet na kojem ćete uživati u draguljima Jadrana; parku prirode Telašćica i nacionalnom parku Kornati. Brodska vožnja, kupanje u kristalno čistom moru, ručak na brodu i krstarenje netaknutom prirodom.

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (parking na Poljudu, te parking Glorijet Solin) i polazak u jutarnjim satima (cca 07:00). Vožnja autobusom turističke kategorije do VODICA. Dolazak u VODICE i kraća stanka za jutarnju kavu. Zatim ukrcaj na turistički brod i izlet u NACIONALNI PARK KORNATI i PARK PRIODE TELAŠĆICA.

Tri temeljna prirodna fenomena parka prirode su: UVALA TELAŠĆICA kao najsigurnija, najveća i najljepša prirodna luka na Jadranskom moru, zatim STRMCI DUGOGO OTOKA, koji se uzdižu do 161 m nad morem i spuštaju u dubinu do 90 m, te SLANO JEZERO MIR s ljekovitim svojstvima.
Uvala Telašćica smještena je u jugoistočnom dijelu Dugog otoka. Zahvaljujući svojoj iznimnoj ljepoti, bogatstvu i značaju, proglašena je Parkom prirode 1988. Uvala je okružena s 13 otoka i otočića, a unutar uvale nalazi se još 6 otočića. Svaki otočić arhipelaga zanimljiv je na svoj način, najslikovitiji je otok Katina, a najneobičniji otočić Taljurić.

Iz Vodica plovimo Murterskim morem do JI ulaza u NP KORNATI, plovimo kroz južni dio kornatskog otočja. Zatim izlazimo na otvoreno more ploveći uz okomite litice, “krune” kornatskih otoka koje su jedan od najupečatljivijih fenomena na Kornatima. Tijekom vožnje ručak na brodu. Nastavak vožnje uz crkvicu Gospe od Tarca i utvrdu Tureta prema PARKU PRIRODE TELAŠĆICA na južnom dijelu Dugog otoka.

Pristajanje u uvali MIR na Telašćici. Slobodno vrijeme za kupanje, sunčanje i ronjenje, posjet vidikovcu s pogledom na klifove, šetnju do lokaliteta kamenih skulptura Skrače, pješačenje trail stazom po krškim kamenim “krugovima”, šetnju oko SLANOG JEZERA MIR ili posjet rezervatu divljih magaraca.

U dogovoreno vrijeme u poslijepodnevnim satima napuštamo uvalu Telašćica. Povratak brodom kroz prolaz MALA PROVESRA, duž ŽUTSKE SKUPINE otoka i južne strane otoka MURTERA preko ribarskog naselja Tribunj do Vodica. Dolazak u Vodice oko 17:30 sati. Kraća stanka i odmor te povratak prema Splitu. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima (cca 20:00 h).

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI:
Cijena je kalkulirana za osnovi min. 35 putnika.
*Fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– IZLET BRODOM iz Vodica u NP KORNATI i PP TELAŠĆICA uz licenciranog vodiča na brodu
– RUČAK NA BRODU I PIĆE (mesni ili riblji menu po izboru + piće vino, mineralna voda, voda) i piće dobrodošlice
– ULAZNICA ZA NP KORNATI
– ULAZNICA ZA PP TELAŠĆICA
– licenciranog voditelja putovanja
– sve obilaske prema programu
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećima osobama
– organizaciju putovanja i PDV

 

NEOBAVEZNA NADOPLATA:
– osiguranje od rizika otkaza putovanja 6,64 EUR (50 kn), ugovara se isključivo prilikom prijave, a najkasnije 15 dana prije termina izleta)

 

POPUST: djeca do 12 g. 20%

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski uplatnicama ili internet bankarstvom na način da je prilikom prijave obvezna uplata rezervacije od 15 € (113,02 kn), te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina izleta

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem obrasca na web stranici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije.

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.