Top
 

SPLIT – SOLIN – AKVARIJ

Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i vožnja prema SPLITU. Dolazak na RIVU i razgled grada uz stručno vodstvo: DIOKLECIJANOVA PALAČA, PODRUMI, PERISTIL, KATEDRALA SV. DUJE, ZLATNA VRATA, GRGUR NINSKI, PJACA, VOĆNI TRG, PROKURATIVE…
Nakno razgleda kraće slobodno vrijeme u gradu i odlazak u VRANJIC. Posjet novootvorenom AKVARIJU, na prostoru od nekih 400 m2 nalazi se više bazena sa ribama iz našega mora, ali i nekim vrstama koje ne žive u našem podneblju, kao što su krokodili. Nakon obilaska slobodno za kupnju suvenira i odlazak u Solin.
Šetnja i razgled: GOSPIN OTOK, SVETIŠTE MALE GOSPE, SARKOFAG KRALJICE JELENE, RIBOGOJILIŠTE, te dolazak u GAŠPINU MLINICU. GAŠPINA MLINICA, jedina od desetak solinskih mlinica koja je do danas zadržala svoj izvorni oblik i funkciju. U ovom zaštićenom spomeniku kulture, koji datira iz 18.stoljeća, još uvijek se proizvodi brašno na tradicionalni način, a unutar mlinice nalazi se i prava zbirka starih alata i predmeta iz svakodnevne upotrebe.
Nakon što čujemo priču o mlinici i vidimo kako radi mlin i kako se proizvodi brašno vraćamo se na Gospin otok. Sportske aktivnosti, natjecanja i igra na velikoj livadi do polaska.
Povratak u kasnim poslijepodnevnim satima.

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– ulaznicu za akvarij u Vranjicu 
– ulaznicu za Gašpinu mlinicu
– stručnog vodiča pratitelja
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane (NN 8/96)
– organizaciju izleta i pripadajući PDV