Top
 

SLAVONIJA I BARANJA putovanje iz Splita

 • Didin konak, Ines M.

 • Plautilla, Didin konak, Ines M.

 • Didin konak, Ines M.

 • Osijek, Ines M.

 • Osijek, Ines M.

 • Tvrđa, Ines M.

 • Osijek, Ines M.

 • Đakovo, Ines M.

 • Kopački Rit, Ines M.

 • Kopački Rit, Ines M.

 • Slavonija, Ines M.

 • Ilok, Ines M.

 • Iločki podrumi, Ines M.

Vodimo vas u Baranju, na seosko imanje Didin konak, idealno mjesto za odmor, opuštanje i uživanje u tradicionalnoj baranjskoj kuhinji uz ljubazno osoblje i idilični ambijent. Upoznat ćete Osijek, Đakovo, Vukovar, Ilok i Kopački Rit uz odlične domaćine i vodiče, i uživati u proljetnom ugođaju slavonske ravnice, dragih ljudi i bogate kulturne baštine.

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – OSIJEK – BARANJA
Polazak iz Splita u ranijim jutarnjim satima (oko 05:30 h) i vožnja autocestom prema Slavoniji uz zaustavljanja radi odmora prema potrebi. Dolazak u OSIJEK u ranim poslijepodnevnim satima. Susret s lokalnim vodičem i upoznavanje s najvećih gradom istočne Hrvatske i središtem osječko-baranjske županije. Obilazak započinjemo u TVRĐI, najstarijem dijelu grada gdje ćemo vidjeti: TRG SV. TROJSTVA, KUŽNI PIL, CRKVU SV. KRIŽA, CRKVU SV. MIHAELA, VODENA VRATA, BASTION, ŠETNICU UZ DRAVU… Nakon obilaska Tvrđe nastavljamo autobusom prema GORNJEM GRADU. Posjetit ćemo osječku konkatedralu Sv. Petra i Pavla i Trg Ante Starčevića. Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu za vlastito otkrivanje Osijeka i individualni program. Okupljanje u dogovoreno vrijeme i nastavak putovanja do Baranje i Kopačeva. Smještaj u pansion Didin konak na predivno uređenom tradicionalnom baranjskom imanju. Večera. Poslije večere zajedničko druženje na imanju uz kuhano vino, rakiju, domaće kiflice i logorsku vatru. Noćenje.
2
2. dan: VUKOVAR – ILOK - VEČERA UZ GLAZBU UŽIVO (TAMBURAŠE)
Nakon doručka odlazimo na izlet u VUKOVAR i ILOK. Po dolasku u Vukovar posjetit ćemo GRADSKI MUZEJ u dvorcu Eltz i uz kustosa upoznati povijest grada i njegovu bogatu baštinu izloženu u stalnom muzejskom postavu na tri etaže i ukupno 3500 m2 prostora i 8000 godina vukovarske povijesti. Vidjet ćemo: SVEČANE DVORANE, ARHEOLOŠKU PROŠLOST VUKOVARSKOG KRAJA, POVIJESNI RAZVOJ VUKOVARA, ŽIVOT NA LESNOM GREBENU, RATNA RAZARANJE GRADA U DOMOVINSKOM RATU, SNAGU KORIJENA – ŽIVOT U PROGONSTVU (zbirka narodnih nošnji iz svih hrvatskih krajeva) te VUKOVAR DANAS.
Nakon obilaska muzeja, šetnjom dolazimo do ušća rijeke Vuke u Dunav te do središta barokne jezgre grada. Upoznavanje grada uz lokalnog vodiča i ugodnu šetnju te slobodno vrijeme u gradu za kavu i vlastiti program. Potom ćemo se zaustaviti uz VUKOVARSKI VODOTORANJ, uz kratko slobodno vrijeme za uspon na novootvoreni vidikovac. Nastavljamo putovanje zapadnim Srijemom prema najistočnijem gradu Hrvatske, ILOKU. U Iloku ćemo posjetiti čuvene ILOČKE PODRUME i uz stručno vodstvo poslušati priču o iločkih vinima i gradnji podruma ispod dvorca Odescalchi. Po obilasku podruma mogućnost kušanja i kupnje vina, a potom ćemo se prošetati i razgledati ŽUPNU CRKVU SV. IVANA KAPISTRANA i ostatke gradskih zidina. Na povratku iz Iloka posjetit ćemo PRINCIPOVAC, ladanjsko imanje i vidikovac s čije terase se pruža prekrasan pogled na grad, okolne vinograde, Dunav i Bačku Palanku. Povratak u Baranju u ranijim večernjim satima i kraći odmor do večere. Organizirana večera na imanju uz glazbu uživo – tamburaše. Noćenje.
3
3. dan: BARANJA – PP KOPAČKI RIT – ĐAKOVO – SPLIT
Nakon doručka odjava iz pansiona i zajednička šetnja do PARKA PRIRODE KOPAČKI RIT koji se nalazi tik do imanja Didin konak. U prijemnom centru od domaćina ćemo čuti prezentaciju o parku, a potom ćemo se uputiti do pristaništa i nastaviti upoznavanje parka uz VOŽNJU BRODOM i stručno vodstvo. Nakon obilaska napuštamo Baranju i nastavljamo putovanje do ĐAKOVA, srca Slavonije. Posjetit ćemo ĐAKOVAČKU ERGELU LIPICANACA i uz stručno vodstvo razgledati pastuharnu i poslušati priču o tradiciji uzgoja lipicanaca na đakovačkom prostoru. Nakon obilaska zajednički obilazak središta grada i ĐAKOVAČKE KATEDRALE uz vodiča. Po obilasku slobodno vrijeme u gradu za ručak, kavu i sl. te povratak prema Splitu. Putovanje autocestom uz zaustavljanja radi odmora prema potrebi. Dolazak na polazišno mjesto u kasnim večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

SLAVONIJA I BARANJA vikend putovanje iz Splita 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 09 – 11.04.2021.
SMJEŠTAJ: pansion Didin Konak Kopačevo
ŠIFRA ARANŽMANA: 2021-10

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u pansionu Didin Konak (seosko domaćinstvo u Kopačevu) na osnovi 2 polupansiona (dvokrevetna ili trokr. soba)
– ulaznica za Gradski muzej Vukovar i stručno vodstvo
– ulaznica za PP Kopački Rit (obilazak uz panoramsku vožnju brodom)
– glazbu uživo – tamburaše uz večeru drugi dan putovanja
– usluge licenciranih lokalnih vodiča prilikom razgleda Osijeka, Vukovara i Đakova
– sve obilaske prema programu putovanja
– licenciranog vodiča pratitelja za putovanje Slavonija i Baranja iz Splita
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– skretanja s rute i sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

 

NEOBAVEZNA NADOPLATA I FAKULTATIVNI PROGRAM:
– osiguranje od rizika otkaza – 60 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za putovanje)
– jednokrevetna soba 300 kn

 

POPUST: djeca do 12 god. 20%

 

PRIJAVE:
– pismeno e-mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn. Broj mjesta je ograničen.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– uplatnice, internet bankarstvo na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 300 kn, te preostali iznos u jednakim mjesečnim ratama na način da se cijeli iznos plati najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnom karticom (Diners do 12 rata)

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja, a detaljne upute o izvedbi programa u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000016 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.