Top
 

SLAVONIJA I BARANJA

vikend putovanje iz Splita
 • Plautilla Didin konak, Ines M.

 • iStock credit Plautilla

 • Osijek, Ines M.

 • Plautilla Vukovar, Ines M.

 • Plautilla Vinska cesta Belje, Ines M.

 • Plautilla Baranja

 • Plautilla Baranja

 • Plautilla Ilok

 • Plautilla Osijek

 • Plautilla Osijek

 • Plautilla Baranja

 • Plautilla Baranja

 • Plautilla Ilok

 • Plautilla, Osijek, Ines M.

 • Plautilla, Osijek, Ines M.

vikend putovanje iz Splita

Vodimo vas u Slavoniju i Baranju, na seosko imanje Didin konak, idealno mjesto za odmor, opuštanje i uživanje u tradicionalnoj baranjskoj kuhinji uz ljubazno osoblje i idilični ambijent. Upoznajte s nama Osijek, Baranju, Vukovar i Ilok uz odlične domaćine i vodiče, uživajte u gastronomiji i zimskom ugođaju slavonske ravnice, dragih ljudi i bogate kulturne baštine.

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – OSIJEK
Polazak iz Splita u ranijim jutarnjim satima i vožnja autocestom prema Slavoniji uz zaustavljanja radi odmora prema potrebi. Dolazak u OSIJEK. Susret s lokalnim vodičem i upoznavanje s najvećih gradom istočne Hrvatske i središtem osječko-baranjske županije. Obilazak započinjemo u TVRĐI, najstarijem dijelu grada gdje ćemo vidjeti: TRG SV. TROJSTVA, KUŽNI PIL, CRKVU SV. KRIŽA, CRKVU SV. MIHAELA, VODENA VRATA, BASTION, ŠETNICU UZ DRAVU… Nakon obilaska Tvrđe nastavljamo autobusom prema GORNJEM GRADU. Posjetit ćemo osječku konkatedralu Sv. Petra i Pavla i Trg Ante Starčevića. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme u gradu i odlazak u Baranju i Kopačevo. Smještaj u pansion Didin konak na predivno uređenom tradicionalnom baranjskom imanju. Večera. Poslije večere zajedničko druženje na imanju uz rakiju, domaće kiflice ili kuhano vino. Noćenje.
2
2. dan: VUKOVAR – ILOK – VEČERA UZ GLAZBU UŽIVO (TAMBURAŠE)
Nakon doručka odlazimo na izlet u VUKOVAR i ILOK. Po dolasku u Vukovar razgled grada uz lokalnog vodiča i ugodnu šetnju BARKONOM JEZGROM. Šetnjom dolazimo do ušća rijeke Vuke u Dunav i križa na Dunavu. Zatim slobodno vrijeme u gradu za kavu i vlastiti program. Prije odlaska u Ilok zaustavit ćemo se uz VUKOVARSKI VODOTORANJ, simbol otpora i stradanja grada heroja – slobodno vrijeme za razgled vodotornja i uspon do vidikovca na vrhu vodotornja. Nastavljamo putovanje zapadnim Srijemom prema najistočnijem gradu Hrvatske, ILOKU. U Iloku ćemo se prošetati i razgledati ŽUPNU CRKVU SV. IVANA KAPISTRANA i ostatke gradskih zidina. PREPORUČAMO: obilazak čuvenih ILOČKIH PODRUMA. Uz stručno vođenje poslušat ćemo priču o iločkim vinima i gradnji podruma ispod dvorca Odescalchi uz degustaciju i domaće pogačice. Po obilasku podruma mogućnost kupnje vina. Povratak u Baranju u ranijim večernjim satima i kraći odmor do večere. Organizirana večera na imanju uz glazbu uživo – tamburaše. Noćenje.
3
3. dan: BARANJA (PP KOPAČKI RIT – VINSKA CESTA BELJE – SUZA – ZMAJEVAC) – SPLIT
Nakon doručka odjava iz pansiona i upoznavanje Baranje, njene tradicije, prirodne ljepote i gastronomije. Započet ćemo s posjetom PARKU PRIRODE KOPAČKI RIT. Šetnja od domaćinstva do ulazak u park prirode i uvodna prezentacija od strane stručne osobe. Potom PANORAMA BRODOM uz priču o parku i uživanje u zimskim pejzažima močvarnog područja na sutoku Drave i Dunava. *Ukoliko vremenske prilike ne dozvoljavaju brodsku vožnju – alternativno vožnja panoramskim vlakićem i kopneni obilazak. Nakon Kopačkog rita nastavljamo upoznavanje Baranje. Panoramska vožnja najljepšom vinskom cestom u Baranji, VINSKOM CESTOM BELJE. Vožnjom kroz nepregledne vinograde dolazimo do VIDIKOVCA s kojeg se pruža pogled na cijeli okolni kraj. Nakon stanke za uživanje u pogledu i fotografiranje vožnju nastavljamo prema SUZI gdje ćemo posjetiti OPG MATIJEVIĆ, najvećeg proizvođača kulena, najpoznatijeg baranjskog proizvoda uz mogućnost kupnje kulena po želji. Šetnju Baranjom zaokružit ćemo posjetom ZMAJEVCU i OPG-u obitelji Josić. ORGANIZIRANI RUČAK NA OPG-u autohtonom baranjskom ugođaju. Poslušat ćemo priču o baranjskim surducima i upoznati se s obiteljskim gospodarstvom, uz posjet vinariji i vinskom podrumu (mogućnost kušanja i kupnje vina). U poslijepodnevnim satima napuštamo Baranju i krećemo prema Dalmaciji. Vožnja autocestom uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u kasnim večernjim /noćnim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

SLAVONIJA I BARANJA vikend putovanje iz Splita 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 17 – 19.12.2021
SMJEŠTAJ: pansion Didin Konak Kopačevo
ŠIFRA ARANŽMANA: 2021-41

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u pansionu Didin Konak (seosko domaćinstvo u Kopačevu) na osnovi 2 polupansiona (dvokrevetna soba)
– ORGANIZIRANI RUČAK na OPG-u Josić u Baranji (baranjska kuhinja)
– posjet OPG-u Matijević u Baranji
– GLAZBU UŽIVO – TAMBURAŠE uz večeru drugi dan putovanja
– usluge licenciranih lokalnih vodiča prilikom razgleda Osijeka i Vukovara
– sve obilaske prema programu putovanja
– licenciranog voditelja putovanja
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

NEOBAVEZNA NADOPLATA I FAKULTATIVNI PROGRAM:
– osiguranje od rizika otkaza – 60 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za putovanje)
– jednokrevetna soba 450 kn
– ulaznica za vodotoranj Vukovar 60 kn
– DEGUSTACIJA VINA, razgled Starog podruma u Iločkim podrumima uz čašu traminca i pogačice 40 kn

 

PRIJAVE:
– pismeno e-mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn. Broj mjesta je ograničen.

 

POPUST: djeca do 12 god. 20%

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– uplatnice, internet bankarstvo na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 300 kn, te preostali iznos u jednakim mjesečnim ratama na način da se cijeli iznos plati najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnom karticom putem webshopa Agencije (Diners i kreditne kartice Erste do 12 rata, Visa Premium PBZ do 6 rata)

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja Slavonija i Baranja iz Splita: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 5 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja, a detaljne upute o izvedbi programa u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000021 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.