Top
 

SLAVONIJA I BARANJA putovanje iz Splita

vikend putovanje iz Splita
 • Didin konak, Ines M.

 • Plautilla Didin konak, Ines M.

 • Plautilla, Didin konak, Ines M.

 • Didin konak, Ines M.

 • Plautilla, Đakovo, Ines M.

 • Đakovo, Ines M.

 • iStock credit Plautilla

 • Tvrđa, Ines M.

 • Osijek, Ines M.

 • Osijek, Ines M.

 • Plautilla Vukovar, Ines M.

 • Kopački Rit, Ines M.

 • iStock credit Plautilla

 • iStock credit Plautilla

 • iStock credit Plautilla

 • iStock credit Plautilla

 • Plautilla Vinska cesta Belje, Ines M.

 • Plautilla, Vinska cesta Belje, Ines M.

 • Plautilla, Vinska cesta Belje, Ines M.

 • Plautilla, Vinska cesta Belje, Ines M.

 • Plautilla, Vinska cesta Belje, Ines M.

 • Plautilla, Vinska cesta Belje, Ines M.

 • Plautilla, Vinska cesta Belje, Ines M.

vikend putovanje iz Splita

Vodimo vas u Baranju, na seosko imanje Didin konak, idealno mjesto za odmor, opuštanje i uživanje u tradicionalnoj baranjskoj kuhinji uz ljubazno osoblje i idilični ambijent. Upoznat ćete Osijek, Đakovo, Baranju i Kopački Rit uz odlične domaćine i vodiče, i uživati u ljetnom ugođaju slavonske ravnice, dragih ljudi i bogate kulturne baštine.

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – ĐAKOVO – BARANJA
Polazak iz Splita u ranijim jutarnjim satima (oko 06:00 h) i vožnja autocestom prema Slavoniji uz zaustavljanja radi odmora prema potrebi. Dolazak u ĐAKOVO u ranim poslijepodnevnim satima. Susret s lokalnim vodičem i razgled grada Đakova, srca Slavonije. Posjetit ćemo ĐAKOVAČKU KATEDRALU, KORZO, prošetati se do CRKVE SVIH SVETIH… Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu. Preporučamo posjetiti ĐAKOVAČKU ERGELU LIPICANACA gdje ćemo uz stručno vođenje razgledati pastuharnu i poslušati priču o tradiciji uzgoja lipicanaca na đakovačkom prostoru.
Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i nastavak putovanja do Baranje i Kopačeva. Smještaj u pansion Didin konak na predivno uređenom tradicionalnom baranjskom imanju. Večera. Poslije večere zajedničko druženje na imanju uz rakiju, domaće kiflice i logorsku vatru. Noćenje.
2
2. dan: OSIJEK – VUKOVAR – VOŽNJA DUNAVOM – VEČERA UZ GLAZBU UŽIVO (TAMBURAŠE)
Nakon doručka odlazimo u OSIJEK, najveći grad istočne Hrvatske i središte osječko-baranjske županije. Obilazak započinjemo u TVRĐI, najstarijem dijelu grada gdje ćemo vidjeti: TRG SV. TROJSTVA, KUŽNI PIL, CRKVU SV. KRIŽA, CRKVU SV. MIHAELA, VODENA VRATA, BASTION, ŠETNICU UZ DRAVU… Nakon obilaska Tvrđe nastavljamo autobusom prema GORNJEM GRADU. Posjetit ćemo osječku konkatedralu Sv. Petra i Pavla i Trg Ante Starčevića. Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu za vlastito otkrivanje Osijeka, ručak i individualni program.

U poslijepodevnim satima posjetit ćemo VUKOVAR. Po dolasku u Vukovar posjetit ćemo GRADSKI MUZEJ u dvorcu Eltz i uz kustosa upoznati povijest grada i njegovu bogatu baštinu izloženu u stalnom muzejskom postavu na tri etaže i ukupno 3500 m2 prostora i 8000 godina vukovarske povijesti. Vidjet ćemo: SVEČANE DVORANE, ARHEOLOŠKU PROŠLOST VUKOVARSKOG KRAJA,  POVIJESNI RAZVOJ VUKOVARA, ŽIVOT NA LESNOM GREBENU, RATNA RAZARANJE GRADA U DOMOVINSKOM RATU, SNAGU KORIJENA – ŽIVOT U PROGONSTVU (zbirka narodnih nošnji iz svih hrvatskih krajeva) te VUKOVAR DANAS.

Nakon obilaska muzeja, šetnjom uz Dunav dolazimo u središte grada. PREPORUČAMO: PLOVIDBA DUNAVOM NA TURISTIČKOM BRODU MAGENTA. Tijekom ugodne vožnje Dunavom uz čašu vina uživat ćete u predivnoj panorami grada i ponijeti posebnu uspomenu na posjet Vukovaru. Povratak u središte i šetnja do Križa na ušću rijeke Vuke u Dunav i barokne jezgre grada. Za kraj odlazak do VUKOVARSKOG VODOTORNJA i slobodno vrijeme za uspon na novootvoreni vidikovac u kasno poslijepodnevnim satima u smiraj dana. S vodotornja se pruža najljepši pogled na grad, Dunav i okolicu. Povratak u Baranju u ranijim večernjim satima i kraći odmor do večere. Organizirana večera na imanju uz glazbu uživo – tamburaše. Noćenje.
3
3. dan: BARANJA – PP KOPAČKI RIT – VINSKA CESTA BELJE – OSIJEK – SPLIT
Nakon doručka odjava iz pansiona i zajednička šetnja do PARKA PRIRODE KOPAČKI RIT koji se nalazi tik do imanja Didin konak. U prijemnom centru od domaćina ćemo čuti prezentaciju o parku, a potom ćemo se prošetati uređenom drvenom stazom do pristaništa i nastaviti upoznavanje parka uz VOŽNJU BRODOM i stručno vodstvo. Nakon obilaska parka prirode nastavljamo upoznavanje BARANJE i najljepše vinske ceste u Baranji, VINSKE CESTE BELJE. Vožnjom kroz nepregledne vinograde dolazimo do VIDIKOVCA s kojeg se pruža pogled na cijeli okolni kraj. Ovdje ćemo započeti priču o vinima Belje, a nakon stanke za uživanje u pogledu i fotografiranje vožnju nastavljamo prema NOVOJ VINARIJI, a potom i STAROM VINSKOM PODRUMU, najvećem gatoru u Baranji. Prošetat ćemo se kroz stari podrum i uz čašu graševine i stručno vođenje zaokružiti našu priču o vinima Belje. Nakon obilaska mogućnost kupnje vina i suvenira i povratak prema OSIJEKU.
Slobodno vrijeme za ručak u gradu i u poslijepodnevnim satima povratak prema Splitu. Putovanje autocestom uz zaustavljanja radi odmora prema potrebi. Dolazak na polazišno mjesto u kasnim večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

SLAVONIJA I BARANJA vikend putovanje iz Splita 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 20 – 22.06.2021.
SMJEŠTAJ: pansion Didin Konak Kopačevo
ŠIFRA ARANŽMANA: 2021-18

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u pansionu Didin Konak (seosko domaćinstvo u Kopačevu) na osnovi 2 polupansiona (dvokrevetna ili trokr. soba TWC, TV)
– ULAZNICU ZA MUZEJ GRADA VUKOVARA i stručno vodstvo

– ULAZNICU ZA PP KOPAČKI RIT (obilazak uz panoramsku vožnju brodom)
– DEGUSTACIJA VINA i razgled vinske ceste i starog podruma Belje u Kneževim Vinogradima u Baranji
– GLAZBU UŽIVO – TAMBURAŠE uz večeru drugi dan putovanja
– usluge licenciranih lokalnih vodiča prilikom razgleda Osijeka, Vukovara i Đakova
– sve obilaske prema programu putovanja
– licenciranog vodiča pratitelja iz mjesta polaska
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

NEOBAVEZNA NADOPLATA I FAKULTATIVNI PROGRAM:
– osiguranje od rizika otkaza – 60 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za putovanje)
– jednokrevetna soba 300 kn
– ulaznica za Državnu ergelu Đakovo 40 kn (plaćanje ulaznice na lisu mjesta)
– BRODSKA VOŽNJA DUNAVOM na brodu Magenta u trajanju od cca 45 min uz čašu vina 55 kn
– ulaznica za VODOTORANJ 60 kn (plaćanje ulaznice na licu mjesta)

 

PRIJAVE:
– pismeno e-mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn. Broj mjesta je ograničen.

 

POPUST: djeca do 12 god. 20%

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– uplatnice, internet bankarstvo na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 300 kn, te preostali iznos u jednakim mjesečnim ratama na način da se cijeli iznos plati najkasnije 7 dana prije termina polaska

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja, a detaljne upute o izvedbi programa u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000016 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.