Top
 

MOSTAR – LJUBUŠKI – SLAPOVI KRAVICE

jednodnevni izlet iz Splita

Plan putovanja

1
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (parking na Poljudu, te parking Glorijet Solin) i polazak u 08:00 sati. Vožnja autobusom turističke kategorije prema Bosni i Hercegovini uz zaustavljanje prema potrebi. Dolazak u LJUBUŠKI i posjet FRANJEVAČKOM SAMOSTANU i MUZEJU NA HUMCU uz stručno vodstvo. U franjevačkom samostanu svetog Ante Padovanskog na Humcu nalazi se najstariji muzej u BiH, osnovan 1884. godine. U obnovljenom muzeju izloženi su predmeti prikupljeni na širem prostoru Hercegovine od starijeg kamenog doba (paleolitik) do naših dana. Izložena je i Humačka ploča iz XII. stoljeća, najstariji očuvani spomenik pisan na hrvatskom jeziku (mješavinom glagoljice i starohrvatske ćirilice – bosančice) na području današnje Bosne i Hercegovine.

Nakon obilaska kraći predah i nastavak vožnje do SLAPOVA KRAVICA, sedrenih slapova na rijeci Trebižat, u Studencima. Sa širinom od 120 m i visinom od 26 – 28 m, Kravica je jedan od najvećih i najimpresivnijih slapova u Hercegovini. Voda je svojom snagom pada u podnožju vodopada napravila prirodni bazen u kojem je u ljetnim mjesecima moguće kupanje. Do slapa vodi popločana staza. Po dolasku do vodopada slobodno vrijeme za uživanje u prirodi ili osvježenje u restoranu uz same slapove.

Zatim nastavak vožnje do MOSTARA. Susret s lokalnim vodičem i razgled STAROG GRADA. Šetnja i obilazak: KRIVA ĆUPRIJA, HAMAM, TABHANA, STARI MOST koji je od 2005. godine upisan u UNESCO-vu listu zaštićene svjetske kulturne baštine, KUJUNDŽILUK, TURSKA KUĆA (uz prethodnu najavu i nadoplatu za ulaznicu na licu mjesta)... Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu za individualni program.

U kasnijim poslijepodnevnim satima (cca 18:00) povratak za Split. Vožnja autoputem s dolaskom na polazišno mjesto u večernjim satima.
2
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

MOSTAR – LJUBUŠKI – SLAPOVI KRAVICE jednodnevni izlet iz Splita

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– ulaznicu u MUZEJ FRANJEVAČKOG SAMOSTANA U LJUBUŠKOM i stručno vodstvo
– ulaznicu za SLAPOVE KRAVICA
– razgled Mostara uz lokalnog vodiča
– licenciranog pratitelja putovanja za izlet u Mostar iz Splita
– sve obilaske prema programu
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećima osobama
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene ulaznice i skretanja s rute
– putno zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u inozemstvu (35 kn ugovara se prilikom prijave)
– osiguranje od rizika otkaza putovanja 50 kn (ugovara se isključivo prilikom prijave, a najkasnije 14 dana prije termina izleta)

 

POPUSTI:
– djeca do 12 god. 15%

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo) na način da je prilikom prijave obvezna uplata rezervacije od 100 kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnim karticama (Diners)

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 100 kn.

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 35 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 5 dana prije termina izleta.
-Tijekom putovanja Agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovnicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
– Slijedom novog sustava kontrole na graničnim prijelazima na svim granicama EU (u primjeni od 2017.g) , moguća su duža čekanja prilikom granične kontrole i prelaska granice, stoga Agencija isključuje odgovornost za čekanja na granici.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije termina izleta (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja te sukladno epidemiološkim mjerama važećim u zemlji u koju se putuje, a detalje o izvedbi izleta u posebnim okolnostima putnici će dobiti prilikom prijave.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000016 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt broj +385915198008.