Top
 

SARAJEVO – MOSTAR

  • Sarajevo, iStock credit Plautilla

  • Sarajevo, iStock credit Plautilla

  • Sarajevo, iStock credit Plautilla

  • Plautilla, Sarajevo, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Sarajevo, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Sarajevo, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Sarajevo, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Mostar, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Mostar, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Mostar, foto: Ines Milić

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – SARAJEVO
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranim jutarnjim satima. Vožnja autobusom visoke turističke kategorije prema Sarajevu uz usputna zaustavljanja radi odmora. Po dolasku u Sarajevo susret s lokalnim vodičem i panoramski razgled grada: ALIPAŠINO POLJE, SKENDERIJA, LATINSKA ĆUPRIJA, GRADSKA VIJEĆNICA. Pored gradske vijećnice napuštamo autobus i razgled nastavljamo pješice uz zanimljive priče o prošlosti Sarajeva, tradiciji, lokalnim specijalitetima, spomenicima kulture i zanimljivostima: INAT KUĆA, SEBILJ, BAŠČARŠIJA, KUJUNDŽILUK, MORIĆA HAN, GAZI HUSREV-BEGOVA DŽAMIJA, GAZI HUSREV-BEGOV BEZISTAN, FERHADIJA, KATOLIČKA KATEDRALA, STARA PRAVOSLAVNA CRKVA, VJEČNA VATRA… Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodna večer za individualni program. Preporučamo zajednički odlazak do PIVNICE SARAJEVSKE PIVARE (subotom glazba uživo). Noćenje.
2
2. dan: SARAJEVO – MOSTAR – SPLIT
Nakon doručka slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kupnju suvenira i ispijanje turske kave. Kasnija odjava iz hotela i polazak autobusom do TORNJA AVAZ, najvišeg tornja u BIH s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad i okolicu (nadoplata za ulaznicu 2 KM na licu mjesta). Na vrhu se nalazi vidikovac i cafe bar gdje ćemo napraviti stanku. Zatim spuštanje s tornja i polazak prema Hercegovini i njenom kulturnom i administrativnom središtu, gradu Mostaru. Po dolasku do FRANJEVAČKE CRKVE, susret s lokalnim licenciranim vodičem koji će nas upoznati s poviješću Mostara, kao i starom gradskom jezgrom koja je od 2005. godine uvrštena u UNESCO-v Registar zaštićene svjetske baštine. Šetnja i obilazak: HAMAM, KRIVA ĆUPRIJA, most koji je služio kao model za izgradnju veličanstvenog STAROG MOSTA iz 1566. godine, a po dolasku do STAROG MOSTA poslušat ćemo priču o njegovom nastanku, gradnji i graditeljima, kao i o tradicionalnim skokovima u Neretvu, koji su postali jedna od najpoznatijih atrakcija grada. Zatim šetnja kroz KUJUNDŽILUK, ulicu prepunu zanatlija i tradicionalnih proizvoda od srebra i bakra… Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualni program i u dogovoreno vrijeme povratak prema Splitu. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.

SARAJEVO – MOSTAR
VIKEND PUTOVANJE IZ SPLITA

TERMIN PUTOVANJA: 09 – 10.03.2024.
SMJEŠTAJ: hotel 4* u Sarajevu
ŠIFRA ARANŽMANA: 2024-11

 

CIJENA ARANŽMANA:  120 EUR
Cijena je kalkulirana na osnovi min. 35 putnika.

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 4* u Sarajevu na osnovi 1 noćenja s doručkom (dvokrevetne ili trokrevetne sobe, TWC, TV)
– razgled Sarajeva i Mostara uz licencirane lokalne vodiče
– licenciranog voditelja putovanja iz mjesta polaska
– sve obilaske prema programu
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja “Sarajevo – Mostar” i pripadajući PDV

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 35 €
– međunarodno putno osiguranje 6 €, uplata prilikom prijave
– osiguranje od rizika otkaza putovanja 7 €, uplata isključivo prilikom prijave, a najkasnije 15 dana prije termina polaska
– ulaznica u Avazov toranj 2 KM

 

POPUSTI:
– djeca do 12 god 15% popusta na osnovnu cijenu aranžmana

 

PRIJAVE:
– pismeno e-mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 50 €. Broj mjesta je ograničen.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski (uplatnicom, internet bankarstvom) na način da je prilikom prijave uplata od 50 € akontacije kao potvrda rezervacije, a preostali iznos min 7 dana prije termina putovanja
– kreditnim karticama s odgodom plaćanja u više mjesečnih obroka putem webshopa Agencije (kreditne kartice Erste Banke: Maestro, Visa MB+ i Diners do 12 rata, Visa Premium PBZ do 6 rata), sve ostale kartice jednokratno

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 35 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 5 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Za prelazak granice državljanima RH potrebna je valjana putovnica ili osobna iskaznica.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298291000102 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.

 

*fotografije korištene u ovoj objavi vlasništvo su Ines Milić ili su iStock kredit Plautilla (oznaka postavljena pojedinačno), zabranjeno daljnje korištenje fotografija trećim osobama u privatne, komercijalne ili marketinške svrhe.