Top
 

SARAJEVO – MOSTAR

autobusom iz Splita

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – SARAJEVO
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranim jutarnjim satima. Vožnja autobusom visoke turističke kategorije prema Sarajevu uz usputna zaustavljanja radi odmora. Po dolasku u Sarajevo susret s lokalnim vodičem i panoramski razgled grada: ALIPAŠINO POLJE, SKENDERIJA, LATINSKA ĆUPRIJA, GRADSKA VIJEĆNICA. Pored gradske vijećnice napuštamo autobus i razgled nastavljamo pješice uz zanimljive priče o prošlosti Sarajeva, tradiciji, lokalnim specijalitetima, spomenicima kulture i zanimljivostima: INAT KUĆA, SEBILJ, BAŠČARŠIJA, KUJUNDŽILUK, MORIĆA HAN, GAZI HUSREV-BEGOVA DŽAMIJA, GAZI HUSREV-BEGOV BEZISTAN, FERHADIJA, KATOLIČKA KATEDRALA, STARA PRAVOSLAVNA CRKVA, VJEČNA VATRA… Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodna večer za individualni program. Preporučamo zajednički odlazak do PIVNICE SARAJEVSKE PIVARE (subotom glazba uživo) ili FAKULTATIVNO organizirana večera u jednom od restorana uz glazbu uživo. Noćenje.
2
2. dan: SARAJEVO – MOSTAR – SPLIT
Nakon doručka slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kupnju suvenira i ispijanje turske kave. Kasnija odjava iz hotela i polazak autobusom do TORNJA AVAZ, najvišeg tornja u BIH s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad i okolicu (nadoplata za ulaznicu 2 KM na licu mjesta). Na vrhu se nalazi vidikovac i cafe bar gdje ćemo napraviti stanku. Zatim spuštanje s tornja i polazak prema Hercegovini i njenom kulturnom i administrativnom središtu, gradu Mostaru. Po dolasku do FRANJEVAČKE CRKVE, susret s lokalnim licenciranim vodičem koji će nas upoznati s poviješću Mostara, kao i starom gradskom jezgrom koja je od 2005. godine uvrštena u UNESCO-v Registar zaštićene svjetske baštine. Šetnja i obilazak: HAMAM, KRIVA ĆUPRIJA, most koji je služio kao model za izgradnju veličanstvenog STAROG MOSTA iz 1566. godine, a po dolasku do STAROG MOSTA poslušat ćemo priču o njegovom nastanku, gradnji i graditeljima, kao i o tradicionalnim skokovima u Neretvu, koji su postali jedna od najpoznatijih atrakcija grada. Zatim šetnja kroz KUJUNDŽILUK, ulicu prepunu zanatlija i tradicionalnih proizvoda od srebra i bakra… Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualni program i u dogovoreno vrijeme povratak prema Splitu. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije prema programu
– smještaj u hotelu 4* u Sarajevu na osnovi 1 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)
– usluge licenciranih vodiča u Sarajevu i Mostaru
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– ulaznice za objekte koji se posjećuju; toranj Avaz 2 KM

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 100 kn (prema raspoloživosti u hotelu)
– putno zdravstveno osiguranje – 35 kn
– osiguranje od rizika otkaza – 50 kn (ugovara se prilikom prijave, a najkasnije 15 dana prije termina polaska)
– organizirana večera u jednom od restorana uz glazbu uživo 140 kn (za min 25. prijavljenih)

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo, uplate u poslovnici) na način da je prilikom prijave obvezna uplata prve rate od 200 kn, te preostali iznos u jednakim mjesečnim ratama na način da se cijeli iznos plati najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnim karticama (MasterCard OTP Banke i Diners do 12 rata, Visa Premium PBZ Card do 6 rata)

PRIJAVE: pismeno mailom, putem web stranice ili direktno u poslovnici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 200 kn. Broj mjesta je ograničen.

PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Više info na http://www.mvep.hr.

Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obavezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Plautilla Solin.