Top
 

SARAJEVO – MOSTAR

autobusom iz Splita

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – SARAJEVO
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranim jutarnjim satima. Vožnja autobusom visoke turističke kategorije prema Sarajevu uz usputna zaustavljanja radi odmora. Po dolasku u Sarajevo susret s lokalnim vodičem i panoramski razgled grada: ALIPAŠINO POLJE, SKENDERIJA, LATINSKA ĆUPRIJA, GRADSKA VIJEĆNICA. Pored gradske vijećnice napuštamo autobus i razgled nastavljamo pješice uz zanimljive priče o prošlosti Sarajeva, tradiciji, lokalnim specijalitetima, spomenicima kulture i zanimljivostima: INAT KUĆA, SEBILJ, BAŠČARŠIJA, KUJUNDŽILUK, MORIĆA HAN, GAZI HUSREV-BEGOVA DŽAMIJA, GAZI HUSREV-BEGOV BEZISTAN, FERHADIJA, KATOLIČKA KATEDRALA, STARA PRAVOSLAVNA CRKVA, VJEČNA VATRA… Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodna večer za individualni program. Preporučamo zajednički odlazak do PIVNICE SARAJEVSKE PIVARE (subotom glazba uživo) ili FAKULTATIVNO organizirana večera u jednom od restorana uz glazbu uživo. Noćenje.
2
2. dan: SARAJEVO – MOSTAR – SPLIT
Nakon doručka slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kupnju suvenira i ispijanje turske kave. Kasnija odjava iz hotela i polazak autobusom do TORNJA AVAZ, najvišeg tornja u BIH s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad i okolicu (nadoplata za ulaznicu 2 KM na licu mjesta). Na vrhu se nalazi vidikovac i cafe bar gdje ćemo napraviti stanku. Zatim spuštanje s tornja i polazak prema Hercegovini i njenom kulturnom i administrativnom središtu, gradu Mostaru. Po dolasku do FRANJEVAČKE CRKVE, susret s lokalnim licenciranim vodičem koji će nas upoznati s poviješću Mostara, kao i starom gradskom jezgrom koja je od 2005. godine uvrštena u UNESCO-v Registar zaštićene svjetske baštine. Šetnja i obilazak: HAMAM, KRIVA ĆUPRIJA, most koji je služio kao model za izgradnju veličanstvenog STAROG MOSTA iz 1566. godine, a po dolasku do STAROG MOSTA poslušat ćemo priču o njegovom nastanku, gradnji i graditeljima, kao i o tradicionalnim skokovima u Neretvu, koji su postali jedna od najpoznatijih atrakcija grada. Zatim šetnja kroz KUJUNDŽILUK, ulicu prepunu zanatlija i tradicionalnih proizvoda od srebra i bakra… Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualni program i u dogovoreno vrijeme povratak prema Splitu. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

SARAJEVO – MOSTAR iz Splita 

PLANIRANI TERMIN PUTOVANJA: 16-17.10.2021.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2021-05

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije prema programu
– smještaj u hotelu 4* u Sarajevu na osnovi 1 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)
– usluge licenciranih vodiča u Sarajevu i Mostaru
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– ulaznice za objekte koji se posjećuju (orjentacijska cijena ulaznice toranj Avaz 2 KM)

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 100 kn (prema raspoloživosti u hotelu)
– putno zdravstveno osiguranje – 35 kn
– osiguranje od rizika otkaza – 50 kn (ugovara se isključivo prilikom prijave, a najkasnije 14 dana prije termina polaska)
– organizirana večera u jednom od restorana uz glazbu uživo 150 kn (za min 25. prijavljenih)

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo) na način da je prilikom prijave obvezna uplata prve rate od 200 kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnim karticama (Diners do 12 rata)

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 200 kn. Broj mjesta je ograničen.

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 35 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovnicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
– Slijedom novog sustava kontrole na graničnim prijelazima na svim granicama EU (u primjeni od 2017.g) , moguća su duža čekanja prilikom granične kontrole i prelaska granice, stoga Agencija isključuje odgovornost za čekanja na granici.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja te sukladno epidemiološkim mjerama važećim u zemlji u koju se putuje.
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 381180000021 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt broj +385915198008.