Top
 

ROMANTIČNI GRADOVI BAVARSKE

Nürnberg – Würzburg – Rothenburg ob der Tauber – Regensburg

Adventska bajka u Njemačkoj

Izabrali smo za vas četiri bavarska gradića koji će vas oduševiti svojim šarmom, srednjovjekovnim gradskim jezgrama, slikovitim uličicama, trgovima i božićnom ugođaju kakav se ne propušta. Putovanje na kojem se isprepleću kultura, povijest, gastronomija i posjet jednom od najpoznatijih europskih božićnih sajmova, sajmu u Nürnbergu.

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – NJEMAČKA ...
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u večernjim satima. Vožnja autoputem kroz Hrvatsku i Austriju prema Njemačkoj, uz zaustavljanja radi odmora...
2
2. dan: NÜRNBERG
U jutarnjim satima dolazak u NÜRNBERG. Sa svojih pola milijuna stanovnika, Nürnberg je drugi po veličini grad u Bavarskoj, koji je svoj procvat doživio u 15 i 16. st kad je bio središte njemačkog humanizma i renesanse. Gradom dominira SREDNJOVJEKOVNA NÜRNBERŠKA UTVRDA, podno koje se nalazi gradska jezgra i najljepše povijesne građevine i slikovite ulice kao WEISGERBERGASSE, zatim luteranska CRKVA SV. SEBALDA, KATOLIČKA CRKVA FRAUENKIRCHE, Glavni trg ili HAUPTPLATZ na kojem se nalazi SCHŐNER BRUNNEN ili lijepa fontana. Sa suprotne obale rijeke PEGNITZ uzdižu se dva visoka zvonika gotičke CRKVE SV. LOVRE. Nürnberg je i rodni grad Albrechta Durera, jednog od najvećih renesansnih slikara, a njegova rodna kuća danas je jedan od nürnberških muzeja u starom gradu. Nakon obilaska i šetnje starim gradom, slobodno vrijeme za ručak, šetnju i individualno upoznavanje grada. Preporuka; posjet GERMANSKOM NACIONALNOM MUZEJU, najvećem kulturno-povijesnom muzeju u Njemačkoj, u kojem se čuva preko milijun eksponata, a među njim i najstariji globus na svijetu, poznat kao Erdapfel. BOŽIĆNI SAJAM na glavnom gradskom trgu, koji nosi titulu jednog od najljepših u Njemačkoj mjesto je gdje ćete uživati u božićnom ugođaju, bavarskim specijalitetima od kojih ističemo originalni nürnberški Bratwurst. U dogovoreno vrijeme odlazak u hotel u okolici Nürnberga. Noćenje.
3
3. dan: WÜRZBURG – ROTHENBURG OB DER TAUBER
Nakon doručka izlet u romantične gradiće Würzberg i Rothenburg ob der Taub. Prijepodne ćemo posjetiti WÜRZBURG, grad na rijeci Maini, u kojem se isprepleću elegancija, živost, kultura, povijest i vino. Prepoznatljivi simboli grada danas su kraljevska palača, spomenik pod zaštitom UNESCO-a, s vrtovima, zatim utvrda MARIENBURG, te stari most preko rijeke Maine sa skulpturama svetaca, te romanička katedrala Sv. Kiliana sa svojim visokim zvonicima, podignuta sredinom 11. stoljeća. Grad okružuju idilični vinogradi, a franačko vino pakirano u plosnate BOCKSBEUTEL boce, prepoznatljivi su simbol cijele regije. Šetnja i obilazak gradske jezgre, a potom slobodno vrijeme za ručak u nekom od lokalnih restorana.
FAKULTATIVNO: izlet brodom po rijeci Maini; krstarenje uz ručak na brodu (min. 30 prijavljenih).
U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo jedan od najromantičnijih gradića Bavarskoj, ROTHENBURG OB DER TAUBER, koji je jedan od sinonima za božićne poklone. Naime, ovaj maleni gradić mjesto je gdje je otvoren prva trgovina sa božićnim poklonima WOHLFAHRT, koja danas ima svoje trgovine diljem Njemačke. Na mjestu njihove prve trgovine danas se nalazi zanimljivi NJEMAČKI BOŽIĆNI MUZEJ sa cijelim nizom poklona, detalja, i predmeta koji su se nekada poklanjali i kojima se ukrašavalo domove za Božić. Slobodno vrijeme za šetnju idiličnom i slikovitom gradskom jezgrom koja podsjeća na najljepše božićne razglednice. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4
4. dan: NÜRNBERG – REGENSBURG – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u REGENSBURG, europski grad kulture, čija je stara gradska jezgra upisana u UNESCO-v listu svjetske baštine. Prošetat ćemo se gradom preko čuvenog kamenitog mosta preko Dunava kroz gradsku jezgru i vidjeti PRETORIJANSKA VRATA i dio ostataka rimskih zidina, zatim KATEDRALU SV. PETRA remek djelo bavarske gotike, NOVI GRADSKI TRG, ZLATNI TORANJ, STARA I NOVA GRADSKA VIJEĆNICA... Nakon šetnje kraće slobodno vrijeme u gradu te povratak prema Hrvatskoj. Vožnja autoputem uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u noćnim /ranim jutarnjim satima narednog dana.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

Otplata aranžmana u mjesečnim ratama gotovinom (uplatnicama, internet bankarstvom, uplatom u poslovnici) ili kreditnim karticama (MasterCard OTP Banke do 12 rata, American Express do 6 rata, Diners do 12 rata).

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 3* u okolici Nürnberga na osnovi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
– izlet u Würzburg i Rothenburg prema programu putovanja
– razglede Nürnberga, Würzburga, i Regensburga uz licencirane vodiče prema programu putovanja
– licenciranog vodiča pratitelja putovanja iz mjesta polaska
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene obroke, ulaznice u objekte koji se posjećuju, sve što nije obuhvaćeno pod „cijena aranžmana
uključuje“

POPUST:
– djeca do 12 god. popust 10% na osnovnu cijenu aranžmana

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba – 450 kn
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA – 50 kn (ugovara se uz prijavu, a min. 15 dana prije termina polaska)
– MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE – 50 kn (ugovara se prilikom prijave)
– IZLET BRODOM I RUČAK NA RIJECI MAINI – 20€ (min. 20 prijavljenih)

PRIJAVE: pismeno mailom, putem rezervacijskog obrasca na web stranici ili direktno u poslovnici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 400 kn. Broj mjesta je ograničen.

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

NAPOMENE:
– Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja
putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se
obavezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Plautilla Solin.
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima
poslovanja Agencije.
– PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili
putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike – djecu, molimo obratiti se Agenciji. Više info na
http://www.mvep.hr.