Top
 

RODNI KRAJ IVANA MEŠTROVIĆA

jednodnevni izlet iz Splita
  • Plautilla, Otavice mauzolej, jednodnevni izlet iz Splita

  • Plautilla - mlinica Drnis, jednodnevni izlet iz Splita

  • Plautilla, Vrelo Zivota Ivan Mestrovic

  • Plautilla, kanjon Krke, jednodnevni izlet iz Splita

Plan putovanja

1
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u jutarnjim satima (08:30 h Poljud, 08:45 Solin). Vožnja autobusom turističke kategorije do OTAVICA. Iako rođen u Vrpolju u Slavoniji, svoje djetinjstvo Ivan Meštrović proveo je u Otavicama, selu pored Drniša odakle obitelj Meštrović potječe. Crkvicu Presvetog Otkupitelja u Otavicama Ivan Meštrović projektirao je i dao sagraditi kao posljednje počivalište za sebe i svoju obitelj. Posjetit ćemo crkvicu – mauzolej uz kustosa i poslušati priču o njenoj gradnji, Meštrovićevoj zamisli i simbolici ukrasa koji krase njenu unutrašnjost. Nakon obilaska kraći predah i slobodno za kupnju suvenira te odlazak u Drniš.

Po dolasku u Drniš stanka za užinu ili jutarnju kavu na središnjem gradskom trgu Poljani. Nakon stanke zajednička šetnja i upoznavanje grada; od Poljane, Gradskog parka i Meštrovićevog Vrela života. Šetnjom dolazimo do GRADSKOG MUZEJA. Razgled muzejskog postava uz kustosa i obilazak zbirke Meštrovićevih djela koje je umjetnik poklonio gradu Drnišu. Nakon obilaska prošetat ćemo se do obližnje, nedavno obnovljene MLINICE u kanjonu rijeke Čikole. Posjet mlinici uz muzejskog kustosa.
Zatim zajednička šetnja do GRADINE, utvrde koja se nalazi na 334 m nadmorske visine i gleda na cijeli grad, Petrovo polje i kanjon Čikole. Gradina je danas spomenik kulture i jedan od simbola grada. Dio je sustava srednjovjekovnih utvrda koje se gradile uz Krku i Čikolu. Kroz povijest je mijenjala svoj izgled, a arheološki ostaci svjedoče o postojanju utvrde još u brončano doba. Od sačuvanih djelova ističe se središnja kula, visoka oko 14 m, čiji zidovi dosežu do 120 cm debljine.

Nakon obilaska u poslijepodnevnim satima napuštamo Drniš i nastavljamo putovanje drniškim krajem do sela Drinovci u miljevačkom platou. Zaustavit ćemo se na vidikovcu s kojeg se pruža najljepši pogled na otočić VISOVAC i kanjon Krke. Kraća stanka za fotografiranje i nastavak putovanja uz Krku do Skradina gdje ćemo napraviti stanku za poslijepodnevnu kavu. Slobodno vrijeme i povratak prema Splitu.
Dolazak na polazišno mjesto u ranijim večernjim satima (do 20 sati).
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

RODNI KRAJ IVANA MEŠTROVIĆA, jednodnevni izlet iz Splita

PLANIRANI TERMIN IZLETA: 21.02.2021.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2021-04

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– ulaznicu za MEŠTROVIĆEV MAUZOLEJ u Otavicama i stručno vodstvo
– ulaznicu za MUZEJ GRADA DRNIŠA i stručno vodstvo
– kraći razgled Drniša uz stručno vodstvo
– sve obilaske prema programu
– licenciranog pratitelja putovanja za izlet iz Splita prema programu
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

CIJENA IZLETA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene ulaznice i izmjene programa od strane grupe

 

NEOBVEZNA NADOPLATA:
– osiguranje od rizika otkaza – 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za izlet, a najkasnije 14 dana prije termina izleta)

 

POPUST: djeca do 12 godina 15% popust

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski uplatnicama ili internet bankarstvom na način da je prilikom prijave obvezna uplata rezervacije od
100 kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina izleta

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 100 kn.

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
-Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije izleta, a detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
-Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
-Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.