Top
 

RASTOKE I STARI DREŽNIK GRAD

jednodnevni izlet iz Splita
  • Plautilla Rastoke

  • Rastoke (foto Slovin Unique)

  • Plautilla Rastoke

  • Plautilla Rastoke

  • Rastoke Plautilla, Ines M.

Plan putovanja

1
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

RASTOKE I STARI DREŽNIK GRAD
jednodnevni izlet iz Splita

 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 05.04., 24.04.2021.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2021-14

 

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autobusom turističke kategorije autocestom do Gornje Ploče te dalje preko Korenice i Plitvičkih jezera prema Slunju uz zaustavljanje na putu prema potrebi.

Dolazak u SLUNJ u prijepodnevnim satima i šetnja u RASTOKE, vodeničarsko naselje čije ime već sugerira kako se ovdje nešto rastače, a to je rijeka Slunjčica koja se na ovom mjestu razlijeva tvoreći mnoštvo većih i manjih slapova i ulijeva u rijeku Koranu. Posjetit ćemo imanje na kojem su najljepši i najpoznatiji slapovi: Buk, Hrvoje i Vilina kosa, od kojih svaki priča svoju priču koju ćemo čuti od domaćina. Po dolasku na imanje dočekat će nas domaćini i upoznati nas sa ovim starim vodeničarskim naseljem, tradicijom života u slunjskom kraju, vidjet ćemo muzej, staru mlinicu, koš za stupanje biljaca, slapove te ostatke originalne kulise (Winnetou totem) sa snimanja filma „Blago u srebrnom jezeru“. Prošetat ćemo se i do ribnjaka te malene špilje u kojoj ćemo vidjeti kako nastaje jedan od prirodnih fenomena ovog lokaliteta – sedra.

Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak u jednom od restorana (imanje koje obilazimo ima restoran i terasu, a u blizini ima i drugih restorana), šetnju i vlastito otkrivanje Rastoka i Slunja.

U dogovoreno vrijeme u poslijepodnevnim satima povratak prema Splitu. Na povratku ćemo se nakratko udaljiti s glavne trase i posjetiti STARI DREŽNIK GRAD u općini Rakovica. Prošetat ćemo se i izvana vidjeti ostatke utvrde čiji počeci sežu u 12. stoljeće. Kroz povijest je mijenjao više puta svoje vlasnike, od knezova Nelipića, Babonića do knezova Frankopana, a odigrao je važnu ulogu u obrani protiv raznih osvajača, posebno Osmanlija, koji su ga konačno i osvojili u 16. st. Danas se utvrda može vidjeti izvana, te se s ovog mjesta pruža lijepi pogled na rijeku Koranu i cijeli okolni prostor. Nakon šetnje povratak u autobus i nastavak vožnje prema Splitu.

Vožnja autocestom od Gornje ploče prema Splitu uz zaustavljanje prema potrebi. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima (cca 21:30 h).

 

CIJENA IZLETA NA OSNOVI MIN. 30 PUTNIKA: 290,00 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– ULAZNICU U RASTOKE i razgled imanja uz stručnog vodiča
– licenciranog vodiča pratitelja iz mjesta polaska
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA IZLETA NE UKLJUČUJE:
– sve što izrijekom nije navedeno pod “cijena aranžmana uključuje”

 

POPUST: djeca do 12 godina 15% popust

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 100 kn.

 

NEOBVEZNA NADOPLATA:
– osiguranje od rizika otkaza 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za izlet, a najkasnije 14 dana prije termina izleta)

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski uplatnicama ili internet bankarstvom na način da je prilikom prijave obvezna uplata rezervacije od 100
kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina izleta

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 5 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka izleta (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije izleta, a detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji, načinu posjećivanja destinacije i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.

 

 

Foto:

-fotografija u galeriji redni br. 2 vlasništvo je Slovin Unique i objavljena uz dopuštenje

– naslovna fotografija, te fotografija u galeriji redni br. 1 – iStock credit

-ostale fotografije u vlasništvu su Plautilla d.o.o. (Ines Milić)