Top
 

PP VRANSKO JEZERO – MAŠKOVIĆA HAN – BIOGRAD

jednodnevni izlet iz Splita
  • Plautilla, iStock credit, Vransko jezero

  • Plautilla, vidikovac Kamenjak, Ines Milić

  • Plautilla, vidikovac Kamenjak, Ines Milić

  • Plautilla, vidikovac Kamenjak, Ines Milić

  • Plautilla, iStock credit, Biograd

  • Plautilla, iStock credit, Vrana

Plan putovanja

1
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (Poljud, Glorijet Solin) i polazak u jutarnjim satima (08 h). Vožnja autobusom turističke kategorije prema BIOGRADU. Prošetat ćemo se njegovom jezgrom do ZAVIČAJNOG MUZEJA. Upoznat ćemo se s prošlošću grada uz kustosa koji će nas provesti kroz muzejske zbirke: ARHEOLOŠKA ZBIRKA, ZBIRKA "TERET POTOPLJENOG BRODA IZ XVI. STOLJEĆA", ETNOGRAFSKA ZBIRKA, POVIJESNI ODJEL I ZBIRKA UMJETNIČKIH SLIKA. Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za šetnju, jutarnju kavu ili užinu i individualni program.

Zatim nastavljamo prema PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO. Dolazak u prijemni centar i kraći predah. Uz stručnog vodiča upoznat ćemo se s parkom prirode, živim svijetom PARKA PRIRODE i njegovim zanimljivostima.

Vransko jezero najveće je prirodno jezero u Hrvatskoj. Proteže se na oko 30 km2 i po svom postanku to je potopljeno kraško polje ispunjeno bočatom vodom (kriptodepresija). Od izuzetnog je značaja ornitološki rezervat koji se nalazi na njegovom sjevero-zapadnom dijelu i zbog svoje bioraznolikosti, izuzetne ekološke i znanstvene vrijednosti uvršten je 1983. godine na listu važnih ornitoloških područja Europe.

Uz zanimljivu priču o jezeru i parku, prošetat ćemo se jednom od poučnom staza, a potom nastavljamo autobusom prema sjevernom dijelu parka do VIDIKOVCA KAMENJAK. Po dolasku na Kamenjak nastavak priče o parku te slobodno vrijeme za uživanje u fascinantnom pogledu na jezero i susjedno kornatsko otočje.

Nakon obilaska parka prirode spuštamo se prema mjestu VRANA gdje ćemo posjetiti jedno od najzanimljivijih zdanja iz osmanlijskih vremena, MAŠKOVIĆA HAN. Uz stručno vođenje posjetit ćemo MUZEJ u hanu, a potom napraviti stanku za kavu i odmor u predivnom ambijentu. Maškovića han izgrađen je u 17. stoljeću kao rezidencija njegovog vlasnika i naručitelja Jusufa Maškovića, visokog dostojanstvenika na sultanovom dvoru, podrijetlom iz Vrane.

U dogovoreno vrijeme zajedničko okupljanje i povratak autobusom prema Splitu. Povratak na polazišno mjesto u večernjim satima (očekivano vrijeme povratka do 20:00 sati).
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

PARK PRIRODE VRANSKO JEZERO – MAŠKOVIĆA HAN – BIOGRAD

JEDNODNEVNI IZLET
PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 05.03.2022.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2022-09

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– ULAZNICU ZA PP VRANSKO JEZERO (PROGRAM TAJNE VRANSKOG JEZERA) i stručno vođenje
– ULAZNICU ZA MUZEJ u Maškovića Hanu uz stručno vođenje
– ULAZNICU ZA ZAVIČAJNI MUZEJ BIOGRAD i stručno vođenje
– sve obilaske prema programu
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

CIJENA IZLETA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene ulaznice i izmjene programa od strane grupe

 

NEOBVEZNA NADOPLATA:
– osiguranje od rizika otkaza 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za izlet, a najkasnije 15 dana prije termina izleta)

 

POPUST: djeca do 12 godina 20% popust

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski uplatnicama, internet bankarstvom ili kreditnim karticama putem webshopa Agencije na način da je prilikom prijave obvezna uplata rezervacije od 100 kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina izleta

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 100 kn.

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.).
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije izleta, a detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji, načinu posjećivanja destinacije i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.

 

fotografije: iStock credit, fotografije s oznakom vlasništvo su Ines Milić i  Plautilla d.o.o.