Top
 

PELJEŠAC jednodnevni izlet iz Splita

jednodnevni izlet iz Splita

Vodimo vas na poluotok Pelješac u istraživanje pelješke povijesti, tradicije i kulture. Posjetit ćemo Ston, Orebić i Potomje i za kraj izleta počastiti se čašicom poznatog pelješkog vina. Šetnja, obilazak grada i muzeja, vlastito vrijeme za odmor i kupanje i degustacija vina za kraj. Pridružite nam se!

Plan putovanja

1
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

STON – OREBIĆ – VINSKA CESTA (Vina Matuško)

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 23.08. 
ŠIFRA ARANŽMANA: 2020-30

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (parking na Poljudu, te parking Glorijet Solin) i polazak u jutarnjim satima (cca 06:30 h). Vožnja autobusom turističke kategorije autoputem do PLOČA te dalje jadranskom magistralom do STONA. Prošetat ćemo se i razgledati Ston uz lokalnog vodiča i upoznati se s njegovom prošlošću i važnošću solana koje su stoljećima bile najvažniji izvor prihoda i zbog kojih su i građene gradske zidine. Stonske zidine i fortifikacijski sustav bio je najveći graditeljski pothvat Dubrovačke republike izvan Grada, a kad su izgrađene u 14.st. njihova dužina bila je oko 5,5 km. Nakon obilaska grada slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada, jutarnju kavu, posjet zidinama (ulaznice odrasli 70 kn, djeca do 12 g. besplatno, od 12-17 god. 30 kn) ili stonskoj solani (ulaznica 15 kn) i sl.

Zatim nastavak vožnje poluotokom Pelješcom prema OREBIĆU. Po dolasku u Orebić prošetat ćemo se i uz vodiča razgledati naselje s dugom pomorskom tradicijom koja je traga ostavila i na lokalnoj arhitekturi i pomorskim vilama uz obalu. Nakon razgleda i šetnje duža stanka i slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje Orebića, ručak u nekom od restorana, šetnju i kupanje na gradskoj plaži.
U poslijepodnevnim satima okupljanje grupe na dogovorenom mjestu u gradu i vožnja do POTOMJA. Posjetit ćemo VINARIJU MATUŠKO i uz domaćine se upoznati s vinarskom tradicijom na poluotoku Pelješcu i pelješkim vinima. Vinska degustacija uključuje 4 vrste vina (pošip, plavac, dingač i prošek), a nakon obilaska i degustacije mogućnost kupnje vina po izboru.

Nakon što smo upoznali Pelješac i njegovu tradiciju, kulturu i običaje, vraćamo se prema Stonu, te dalje magistralom do Ploča. Od Ploča nastavak vožnje autoputem do Splita uz zaustavljanje prema potrebi.
Očekivani povratak na polazišno mjesto u večernjim satima (cca 22 h).

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI: 280,00 kn
Cijena je kalkulirana za min. 35 putnika.

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– razgled Stona i Orebića uz lokalnog vodiča
– VINSKU DEGUSTACIJU I OBILAZAK VINARIJE na Pelješcu (Vina Matuško, degustacija 4 vrste vina)
– licenciranog pratitelja putovanja
– sve obilaske prema programu
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećima osobama
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene ulaznice i skretanja s rute
– osiguranje od rizika otkaza putovanja 50 kn (ugovara se isključivo prilikom prijave, a najkasnije 14 dana prije termina izleta)

 

POPUST: djeca do 12 god. 15%

 

PRIJAVE: pismeno mailom, putem web stranice ili direktno u poslovnici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 100 kn. Broj mjesta je ograničen.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo, uplate u poslovnici) na način da je prilikom prijave obvezna uplata prve rate od 100 kn, te preostali iznos u jednakim mjesečnim ratama na način da se cijeli iznos plati najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnim karticama (MasterCard OTP Banke, Diners, Visa Premium PBZ Card)

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja Pelješac iz Splita: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena izleta Pelješac iz Splita je kalkulirana na osnovu min. 35 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
-Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Sukladno preporukama HZJZ molimo da na izlet ponesete zaštitne maske te da ih nosite za vrijeme vožnje. Pri ulazu u autobus potrebno je dezinficirati ruke, Agencija osigurava dezinficijense.
-Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
-Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam na adresi: Kralja Zvonimira 75, 21210 Solin, putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt tel. +38521210389, +385915198008.