Top
 

PEĆINSKI PARK GRABOVAČA – LOVINAC

  • Plautilla Grabovača, Ines M.

  • Plautilla Grabovača, Ines M.

  • Plautilla Grabovača, Ines M.

  • Plautilla Samograd, Ines M.

  • Plautilla Grabovača, Ines M.

  • Plautilla Grabovača, Ines M.

  • Plautilla Grabovača, Ines M.

  • Plautilla Grabovača, Ines M.

  • Plautilla Lovinac

  • Plautilla Lovinac

  • Plautilla Lovinac

Plan putovanja

1
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (Poljud, Glorijet Solin) i polazak u jutarnjim satima. Vožnja autobusom turističke kategorije autocestom prema LICI i PERUŠIĆU. Vožnjom dolazimo do PEĆINSKOG PARKA GRABOVAČA.

 

Na oko 5600 ha površine usred ličkog krša nalazi se više pećina, poučnih staza, vidikovaca i nekoliko uređenih površina za piknik, druženje, ljuljačke za najmlađe, mali terene za nogomet i sl… Cijelo područje Risovac-Grabovača zaštićeno je kao značajni krajobraz prvenstveno zbog svoje georaznolikosti. Na ovom prostoru zasada su poznata 24 speleološka objekta.

 

Po dolasku u prijemni centar dočekat će nas domaćini i upoznati nas s parkom i sadržajima, a nakon kratke stanke za užinu ili kavu odlazimo u zajedničku šetnju do PEĆINE SAMOGRAD, jedine pećine uređene za turističke obilaske. Posjetit ćemo Samograd i poslušati zanimljivosti o podzemnom svijetu ličkog krša. Nakon obilaska pećine kraća stanka i odmor, te po vašoj želji i izboru povratak u prijemni centar ili nastavak šetnje poučnom stazom.

 

Za sve koji se odluče provesti više vremena u prirodi, nakon obilaska Samograda nastavljamo šetnju POUČNOM STAZOM ČOVJEK I KRŠ. Šetnjom prolazimo pokraj tri špilje kroz šumu bukve i graba do najljepšeg VIDIKOVCA u parku, na oko 740 m n/v s kojeg se pruža predivan pogled na kanjon rijeke LIKE, Ličko polje i veći dio Velebita. Nakon šetnje (šetnja traje dodatnih cca 1 h po obilasku pećine) povratak u prijemni centar i slobodno vrijeme za individualni program; odmor, piknik, druženje….

 

U dogovoreno vrijeme u poslijepodnevnim satima povratak prema Splitu. Na povratku ćemo napraviti stanku u LOVINCU i SPORTSKO REKREACIJSKOM CENTRU CVITUŠA. Na izletištu se nalaze restoran MEDIN BAR u kojem se između ostalog pripremaju i lokalni specijaliteti, zatim suvenirnica, ljudski stolni nogomet, ZIP line….  Slobodno vrijeme i povratak prema Splitu.

 

Vožnja autocestom uz zaustavljanje prema potrebi. Povratak na polazišno mjesto u večernjim satima (očekivano vrijeme dolaska cca 21 h).
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

PEĆINSKI PARK GRABOVAČA – LOVINAC

JEDNODNEVNI IZLET
PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 09.05.2021.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2021-17

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– ulaznicu za PEĆINSKI PARK GRABOVAČA (pećina Samograd i poučna staza) i stručno vođenje
– sve obilaske prema programu
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja i PDV

 

NEOBVEZNA NADOPLATA:
– osiguranje od rizika otkaza 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu, a najkasnije 14 dana prije termina izleta)

 

POPUST: djeca do 12 godina 20% popust

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski uplatnicama ili internet bankarstvom na način da je prilikom prijave obvezna uplata rezervacije od 100 kn, te preostali iznos najkasnije 5 dana prije termina izleta

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 200 kn.

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije izleta, a detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na mob. +385915198008.