Top
 

PEĆINSKI PARK GRABOVAČA – POUČNA STAZA ČOVJEK I KRŠ – VOŽNJA BRODOM KANJONOM RIJEKE LIKE – EDUKATIVNA RADIONICA

Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

Okupljanje na dogovorenom mjestu i polazak u jutarnjim satima. Vožnja autopute prema LICI i Perušiću. Silazak s autoceste i dolazak u PEĆINSKI PARK GRABOVAČA u blizini Perušića.
Pećinski park prostor je koji obuhvaća oko 700 ha šume, livade, netaknute prirode, gdje se nalazi više špilja, od kojih je za turistički obilazak uređena najatraktivnija – špilja Samograd. U prijemnom centru nalazi se suvenirnica – kafić i sanitarni čvor, a u blizini je nekoliko draga uređenih tematski za posjetitelje – DRAGA ZNANJA sa ljuljačkama, klupama, prostorom za nogomet, ili edukativne radionice, LABIRINT, dva umjetna jezerca itd…

Izlet se može organizirati na različite načine, ovisno o interesu; sa ili bez razgleda špilje Samograd, uz šetnju poučnom stazom, ili uz edukativne radione na različitu tematiku, ovisno o uzrastu učenika. Grupa bira sadržaje koje će uključiti u izlet.

PREPORUKA AGENCIJE: ne više od 2 aktivnosti.

ŠPILJA SAMOGRAD – razgled špilje s vodičem traje oko 1,5 sati. Samograd je bogat špiljskim ukrasima, sa prostranim i visokim dvoranama i na ugodnoj temperaturi (oko 8-10 oC), uz pratnju vodiča upoznat ćete zanimljivosti hrvatskog špiljskog svijeta.

POUČNA STAZA ČOVJEK I KRŠ – šetnja poučnom stazom prema VIDIKOVCU PLOČE na 750 m n/v. Staza je duga 3,5 km, oko 2 – 2,5 sata laganog hoda uz zaustavljanja. S vidikovca Ploče pruža se pogled na južni i srednji Velebit, kanjon rijeke Like, Gospić, Pazarišta i Klanac.

EDUKATIVNE RADIONICE – različite teme prema uzrastu učenika, u trajanju od sat vremena. Za šesti razred preporuka – geografija, kartografija.

MEMORIJALNI CENTAR NIKOLA TESLA U SMILJANU – može se uvrstiti u izlet prije dolaska u Perušić ili na povratku. Razgled memorijalne zbirke uz stručno vodstvo.

Nakon obilazaka i po završetku programa slobodno vrijeme za igru i sportske aktivnosti. Povratak na polazišno mjesto u večernjim satima.

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– ulaznicu za pećinski park Grabovača i poučnu stazu Čovjek i krš uz vodstvo
– stručnog vodiča pratitelja putovanja
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane (NN 8/96) 
– organizaciju izleta i pripadajući PDV

NADOPLATE:
– ulaznica za pećinu Samograd 25 kn
– edukativna radionica 15 kn
– Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu – 20 kn