Top
 

PEĆINSKI PARK GRABOVAČA – POUČNA STAZA ČOVJEK I KRŠ – VOŽNJA BRODOM KANJONOM RIJEKE LIKE – EDUKATIVNA RADIONICA

PEĆINSKI PARK GRABOVAČA – POUČNA STAZA ČOVJEK I KRŠ – VOŽNJA BRODOM KANJONOM RIJEKE LIKE – EDUKATIVNA RADIONICA

Plan putovanja

1
Dan 1: SPLIT – JEZERO GARDA – SIRMIONE – MILANO
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak iz Splita u ranim jutarnjim satima. Vožnja autobusom visoke turističke kategorije autoputem prema Italiji uz usputna zaustavljanja radi odmora. Na putu prema Milanu zaustavljanje u SIRMIONEU, jedno od najpopularnijih turističkih središta uz jezero Garda. Sirmione će se vas oduševiti svojim šarmom, srednjovjekovnim zamkom obitelji Scaligeri, slikovitim uličicama prepunim slastičarnica, suvenirnica i sl. Slobodno vrijeme za šetnju ili raniju večeru u nekom od lokalnih restorana te nastavak vožnje do Milana. Dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel 3* na širem području grada. Noćenje.
2
Dan 2: MILANO – BERGAMO
Nakon doručka u hotelu odlazak u BERGAMO, grad koji će vas oduševiti svojim šarmom, očuvanim srednjovjekovnim građevinama i slikovitim uličicama sa brojnim radnjama u kojima ćete pronaći lokalne proizvode… Šetnju započinjemo od donjeg grada, te uspinjačom dolazimo do srednjovjekovnog GORNJEG GRADA. Ugodna šetnja uz vodiča i razgled: PIAZZA VECCHIA, PALAZZO NUOVO, PALAZZO VECCHIO, DUOMO (katedrala), TORRE CIVICA, FONTANA CONTARINI, BASILICA DI SANTA MARIA MAGGIORE, CAPELLA COLEONI… Nakon obilaska slobodno vrijeme za uživanje u individualnom programu… Povratak u Milano u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme u gradu za večeru, šetnju i individualni program. Povratak u hotel. Noćenje.
3
Dan 3: MILANO – JEZERO COMO – COMO – BRUNATE ili VOŽNJA BRODOM
Nakon doručka odlazak u MILANO, središte talijanske pokrajine Lombardije i jednu od svjetskih modnih prijestolnica. Razgled povijesne jezgre grada uz vodiča započinjemo s CASTELLO SFORZESCO (srednjovjekovni zamak i nekadašnje sjedište milanskih vojvoda), šetnjom nastavljamo prema PIAZZI DEL MERCANTI i PIAZZI DEL DUOMO s MILANSKOM KATEDRALOM, nastavak do TEATRO LA SCALA (čuveno kazalište i operna kuća) i GALERIJE VITTORIO EMANUELE. Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za individualni program, posjet nekom od milanskih muzeja, kupovinu u čuvenoj trgovačkoj zoni CORSO VITTORIO EMANUELE II, šetnju ili kušanje lokalnih specijaliteta u nekom od brojnih restorana. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo grad COMO i JEZERO COMO, sjeverno od Milana. Po dolasku u COMO, prekrasni turistički gradić uz obalu jezera, šetnja i razgled uz vodiča: MAUZOLEJ ALESSANDRO VOLTA zatim šetnja do glavnog trga gdje ćemo vidjeti DUOMO DI COMO (katedrala), ZVONIK, BROLETTO, te nastavak šetnje do srednjovjekovnog trga PIAZZA SAN FEDELE s istoimenom crkvom…. Nakon šetnje slobodno vrijeme za individualni program.
PREPORUKA:

– OBILAZAK JEZERA COMO BRODIĆEM u trajanju od 30 minuta uz priču o vilama koje vidimo uz obalu i brojnim zanimljivostima koje se vežu uz vile i njihove vlasnike (min. 20 prijavljenih).

– VOŽNJA USPINJAČOM DO GRADIĆA BRUNATE, uspon žičarom iz centra Coma do Brunate odakle se pruža fascinantan pogled na jezero i okolicu.

U dogovoreno vrijeme povratak prema Milanu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4
Dan 4: MILANO – VICENZA – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u VICENCU. Šetnja i razgled grada čija je povijesna jezgra upisana u UNESCO-v Registar zaštićene svjetske kulturne baštine, kao i ville u gradu i cijelog pokrajini koje je projektirao čuveni andrea Palladio. Šetnja i obilazak: PIAZZA DUOMO, KATEDRALA SANTA MARIA ANNUNCIATA, BASILICA PALLADIANA, LOGGIA DEL CAPITANIATO, TEATRO OLIMPICO… Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za individualni program, šetnju, ručak u nekom od lokalnih restorana. U poslijepodnevnim satima povratak prema Hrvatskoj. Vožnja autoputem uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u kasnijim večernjim /noćnim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

Okupljanje na dogovorenom mjestu i polazak u jutarnjim satima. Vožnja autopute prema LICI i Perušiću. Silazak s autoceste i dolazak u PEĆINSKI PARK GRABOVAČA u blizini Perušića.
Pećinski park prostor je koji obuhvaća oko 700 ha šume, livade, netaknute prirode, gdje se nalazi više špilja, od kojih je za turistički obilazak uređena najatraktivnija – špilja Samograd. U prijemnom centru nalazi se suvenirnica – kafić i sanitarni čvor, a u blizini je nekoliko draga uređenih tematski za posjetitelje – DRAGA ZNANJA sa ljuljačkama, klupama, prostorom za nogomet, ili edukativne radionice, LABIRINT, dva umjetna jezerca itd…

Izlet se može organizirati na različite načine, ovisno o interesu; sa ili bez razgleda špilje Samograd, uz šetnju poučnom stazom, ili uz edukativne radione na različitu tematiku, ovisno o uzrastu učenika. Grupa bira sadržaje koje će uključiti u izlet.

PREPORUKA AGENCIJE: ne više od 2 aktivnosti.

ŠPILJA SAMOGRAD – razgled špilje s vodičem traje oko 1,5 sati. Samograd je bogat špiljskim ukrasima, sa prostranim i visokim dvoranama i na ugodnoj temperaturi (oko 8-10 oC), uz pratnju vodiča upoznat ćete zanimljivosti hrvatskog špiljskog svijeta.

POUČNA STAZA ČOVJEK I KRŠ – šetnja poučnom stazom prema VIDIKOVCU PLOČE na 750 m n/v. Staza je duga 3,5 km, oko 2 – 2,5 sata laganog hoda uz zaustavljanja. S vidikovca Ploče pruža se pogled na južni i srednji Velebit, kanjon rijeke Like, Gospić, Pazarišta i Klanac.

EDUKATIVNE RADIONICE – različite teme prema uzrastu učenika, u trajanju od sat vremena. Za šesti razred preporuka – geografija, kartografija.

MEMORIJALNI CENTAR NIKOLA TESLA U SMILJANU – može se uvrstiti u izlet prije dolaska u Perušić ili na povratku. Razgled memorijalne zbirke uz stručno vodstvo.

Nakon obilazaka i po završetku programa slobodno vrijeme za igru i sportske aktivnosti. Povratak na polazišno mjesto u večernjim satima.

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– ulaznicu za pećinski park Grabovača i poučnu stazu Čovjek i krš uz vodstvo
– stručnog vodiča pratitelja putovanja
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane (NN 8/96) 
– organizaciju izleta i pripadajući PDV

NADOPLATE:
– ulaznica za pećinu Samograd 25 kn
– edukativna radionica 15 kn
– Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu – 20 kn