Top
 

PARK PRIRODE TELAŠĆICA

jednodnevni izlet autobusom iz Splita

Pozdravimo ljeto na najljepši način – posjetimo zajedno sjeverni dio KORNATSKOG OTOČJA i uživajmo u prirodnim ljepotama PARKA PRIRODE TELAŠĆICA I DUGOG OTOKA. Brodska vožnja, kupanje u kristalno čistom moru, ručak i uživanje u krstarenju netaknutom prirodom.

Plan putovanja

1
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (parking na Poljudu, te parking Glorijet Solin) i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autobusom turističke kategorije autoputem prema ZADRU (ili Sukošanu) uz zaustavljanje prema potrebi. Po dolasku u Zadar ukrcaj na turistički brod i izlet u PP TELAŠĆICA. Uvala Telašćica nalazi se u jugoistočnom dijelu otoka DUGI OTOK. Zahvaljujući svojoj iznimnoj ljepoti, bogatstvu i značaju, ova uvala, okružena s 13 otoka i otočića, te sa 6 otočića unutar uvale, proglašena je Parkom prirode 1988. godine. Uvala Telašćica najsigurnija je, najljepša i najveća prirodna luka u Jadranskom moru, u kojoj se nalazi 25 malih plaža, strmci ili klifovi Dugog otoka (tzv. stijene), koji se uzdižu do 161 metar nad morem i spuštaju se u dubinu do 90 m. Tu je i slano jezero MIR, dužine oko 900 i širine oko 300 m, koje je prirodnim podzemnim kanalima spojeno s morem.

Isplovit ćemo iz zadarske luke (alternativno iz Sukošana) i proći ispod mosta koji spaja „otoke blizance“, Ugljan i Pašman. Nastavljamo prema kornatskom otočju i ulazimo kroz prolaz Proversa te započinjemo krstarenje kroz sjeverni dio Kornata. Plovidba uz klifove sa najatraktivnije strane otočja koja gleda prema otvorenom moru. Po dolasku na DUGI OTOK i uvalu MIR, ORGANIZIRANI RUČAK NA BRODU UZ PIĆE. Poslije ručka ćemo napraviti stanku za kupanje u kristalno čistom moru, šetnju do SLANOG JEZERA MIR ili jednog od vidikovaca i staza, ili predah i osvježenje u obližnjim ugostiteljskim objektima u uvali.
Povratak u Zadar oko 18 sati, a potom nastavak autobusom prema Splitu. Vožnja autoputem s dolaskom na polazišno mjesto u večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:

– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama

– IZLET BRODOM iz Zadra (alternativno iz Sukošana) u PP TELAŠĆICU

– RUČAK NA BRODU I PIĆE (mesni ili riblji menu)

– ULAZNICU U PP TELAŠĆICA

– licenciranog pratitelja putovanja

– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja

– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećima osobama

– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– nenavedene ulaznice i skretanja s rute

– osiguranje od rizika otkaza putovanja 50 kn (ugovara se najkasnije 14 dana prije termina izleta)