Top
 

NP UNA – MARTIN BROD I ŠTRBAČKI BUK

  • Plautilla iStock credit Martin Brod

  • Plautilla iStock credit Martin Brod

  • Štrbački buk, Plautilla

  • Plautilla NP Una

  • Plautilla NP Una

  • Plautilla NP Una

  • vrelo Une, Plautilla

jednodnevni izlet iz Splita

Plan putovanja

1
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (Poljud, Glorijet Solin) i polazak u jutarnjim satima (cca 07 h). Vožnja autobusom turističke kategorije preko Sinja i Knina prema prema Bosni i Hercegovini i GP Užljebić.

Rijeka Una pogranična je rijeka koja krivuda i teče dijelom kroz Hrvatsku, dijelom kroz BIH, te nakon 215 km krivudavog toka ulijeva se u rijeku Savu pored Jasenovca. Na području BIH dolina oko gornjeg toka Une zajedno s kanjonom rijeke Unac koji je njena glavna pritoka, proglašena je 2008. godine nacionalnim parkom koji obuhvaća oko 19800 ha površine.

Po dolasku u BIH susret s lokalnim vodičem s kojim nastavljamo putovanje prema NACIONALNOM PARKU UNA, prvom nac. parku u Federaciji BiH, proglašenom 2008. godine. To je prostor porječja Une od Bihaća južnije uz granicu sa Hrvatskom, kojega krasi iznimna ljepota netaknute prirode, brojni slapovi, kao i stari gradovi o kojima ćemo poslušati tijekom putovanja prema MARTIN BRODU, selu na unskim slapovima.

Prošetat ćemo se i razgledati slapove i čuti priču o nastanku imena ovog slikovitog naselja smještenog na granici izletđu RH i BIH. Vidjet ćemo i pravoslavni manastir Rmanj koji je podigla Katarina Branković Celjska. Vidjet ćemo i BUČNICE, ekološke perilice rublja na brzacima, koje i danas služe za pranje teško perive tkanince. Razgled Bučnice s degustacijom domaćih proizvoda i pića. Na imanju je moguće kupiti brašno, domaće sokove i rakiju… Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak..

Za kraj ćemo posjetiti ŠTRBAČKI BUK, 24 m visoki slap, po mnogima je najljepši slap na Uni, čiju ljepotu podjednako dijele BiH i Hrvatska, a do kojega nas vodi uređena drvena staza i nekoliko vidikovaca i sjenica. Posjet Štrbačkom buku organiziran je lokalnim prijevozom od mjesta Orašac do samog izletišta. Zatim šetnja uređenim stazama, uživanje u prirodi, piće ili jelo u lokalnom restoranu i sl.

U dogovoreno vrijeme u poslijepodnevnim satima okupljanje grupe i povratak prema Splitu. Povratak na polazišno mjesto u večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

NP UNA
MARTIN BROD i ŠTRBAČKI BUK 

JEDNODNEVNI IZLET
VRIJEME REALIZACIJE: 22.05.2022.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2022-27

 

CIJENA IZLETA 380,00 kn
Cijena je kalkulirana na min. 30 putnika.

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– ULAZNICU ZA NP UNA I LOKALITETE MARTIN BROD i ŠTRBAČKI BUK
– razgled bučnica i degustaciju domaćih proizvoda na imanju u Martin Brodu
– prijevoz lokalnim autobusom od Orašca do lokaliteta Štrbački buk
– usluge lokalnog vodiča u NP Una
– sve obilaske prema programu
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

CIJENA IZLETA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene ulaznice i izmjene programa od strane grupe

NEOBVEZNA NADOPLATA:
– osiguranje od rizika otkaza 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za izlet, a najkasnije 15 dana prije termina izleta)

POPUST: djeca do 12 godina 20% popust

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski uplatnicom ili internet bankarstvom na način da je prilikom prijave obvezna uplata rezervacije od 100 kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina izleta

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 100 kn.

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja u NP Una – Martin Brod i Štrbački Buk: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije izleta

– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.