Top
 

NAPULJ I KAMPANIJA

MONTECASSINO – POMPEJI – VEZUV – SORRENTO – CASERTA

Plan putovanja

1
Dan 1: SPLIT - ANCONA
Okupljanje grupe u trajektnoj luci Split u dogovoreno vrijeme, susret s vodičem i ukrcaj na brod za Anconu, s polaskom u 19:45 sati. Smještaj po kabinama. Noćna plovidba prema Anconi…
2
Dan 2. - ANCONA – MONTECASSINO – SORRENTO
Dolazak u Anconu u jutarnjim satima (oko 07:00) te nastavak vožnje autobusoom prema jugu Italije i pokrajini Kampaniji. Na putu ćemo posjetiti gradić Montecassino i OPATIJU MONTECASSINO koja dominira uzvisinom iznad starog grada Montecassino. Zapamćen kao mjesto jedne od najžešćih bitki u 2. sv. ratu, pozante kao Bitka kod Montecassina, zbog koje je prozvan i „Brdom od milijun dolara“, ovo je mjesto MATIČNE OPATIJE BENDIKTINSKOG  REDA kojeg je ovdje prije 1500 godina osnovao Sv. Benedikt. Prošetat ćemo se i razgledati veliku središnju baziliku, mjesto gdje je pokopan sv. Benedikt, zatim njegove privatne  prostorije i sobicu u kojoj je proveo zadnje godine života, te razgledati muzejski prostor koji prezentira događanja koja su obilježila opatiju u drugom svj. ratu. Veličanstveni prostor kojim vlada poseban osjećaj mira, tišine i duhovnosti.. Nakon oblaska nastavak vožnje do Napulja. Smještaj u hotel 3* u okolici Napulja. Večera u hotelu. Noćenje.
3
Dan 3. - NAPULJ
Nakon doručka odlazak u NAPULJ, najveći grad u južnoj Italiji, čiju ćete užurbanost osjetiti pri samom prilazu gradu, kao i u svakoj njegovoj ulici, kao i temperament njegovih stanovnika. Šetnjom uz lokalnog vodiča razgledat ćemo neke od najljepših povijesnih građevina Napulja poput srednjovjekovne utvrde CASTEL NUOVO koji je sa svojih pet prepoznatljivih kula jedan od simbola grada, zatim PIAZZA DEL PLEBISCITO sa impozantnoj crkvom SAN FRANCESCO DI PAOLA s jedne strane i PALAZZO REALE sa suprotne strane trga. Zatim GALLERIA UMBERTO I na početku najpoznatije trgovačke ulice VIA TOLEDO, koja nas vodi do PIAZZE DANTE i NACIONALNOG ARHEOLOŠKOG MUZEJA. Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za individualni razgled, posjet nekom od brojnih muzeja ili uživanje u domaćoj napolitanskoj kuhinji i kušanje planetarno popularne pizze čiji se postanak veže upravo uz ovo mjesto. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4
Dan 4. - VEZUV I POMPEJI
Nakon doručka uputit ćemo se prema VULKANU VEZUV, na vrhu planine Vezuv koja se uzdiže iznad Napulja. Posjet vulkanskom krateru koji je danas dio NACIONALNOG PARKA VEZUV, poseban je doživljaj koji vas neće ostaviti ravnodušnim; od vožnje brdskom cestom prema vrhu, pa do pješačkog uspona vulkanskim putem do samog kratera. Po usponu na vrh kratka stanka za odmor i fotografiranje te povratak na ulaz u park. Nakon toga uputit ćemo se prema ARHEOLOŠKOM LOKALITETU POMPEJI i razgledati grad zatočen u vremenu, čiji je život naglo prekinut velikom vulkanskom erupcijom Vezuva 79. godine. Otkrit ćete brojne zanimljivosti iz svakodnevnog života Pompeja kroz ugodnu šetnju, stručno vodstvo i razgled brojnih javnih ustanova, građevina, privatnih kuća, hramova, trgova, ulica i trgovina… zatečenih erupcijom. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo POLUOTOK SORRENTO i istoimeni gradić SORRENTO, šarmantno turističko središte s brojnim restoranima, suvenirnicama, trgovinama s lokalnim proizvodima baziranim većinom na limunima čije nasade vidimo po cijeloj regiji. Slobodno vrijeme za individualni program, šetnju, ili večeru u nekom od brojnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.
5
Dan 5. - SORRENTO – CASERTA – ANCONA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Anconi. Na putu zaustavljanje u CASERTI te posjet RASKOŠNIM VRTOVIMA KRALJEVSKE PALAČE, koja je od 1996. dio UNESCO-ve svjetske baštine, a izgrađena je za burbonske kraljeve Napulja. Uz lokalnog vodiča i ugodnu vožnju minibusom kroz perivoje, poslušat ćemo zanimljivosti o palači, njenom uređenju, brojnim skulpturama i fontanama koje krase vanjski prostor palače, uz kraće slobodno vrijeme za samostalno uživanje u zadivljujućem kraljevskom ambijentu i fotografiranje (mogućnost nadoplate za ulaz u samu palaču na licu mjesta). Nakon obilaska nastavak vožnje prema Anconi. Ukrcaj na brod, smještaj po kabinama, noćna plovidba prema Splitu….
6
Dan 6. - SPLIT
Dolazak u trajektnu luku Split u jutarnjim satima (oko 07:00) gdje završava naše putovanje.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

CIJENA ARANŽMANA:

2.750,00 kn za gotovinsko plaćanje
2.850,00 kn za plaćanje kreditnim karticama

Cijena je kalkulirana na osnovi min. 35 putnika.

 

MONTECASSINO – POMPEJI – VEZUV – SORRENTO – CASERTA

 

SMJEŠTAJ: hotel 3* okolica Napulja

ŠIFRA ARANŽMANA: 2019-13

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

 prijevoz brodom na relaciji Split – Ancona (dvokrevetne kušet kabine)

 prijevoz brodom na relaciji Ancona – Split (dvokrevetne unutrašnje kabine)

 smještaj u hotelu 3* u okolici Napulja na osnovi 1 polupansiona i 2 noćenja s doručkom u

  dvokrevetnim sobama (TWC, TV)

– razglede Montecassina, Napulja, Pompeja, Vezuva i perivoja palače Caserta uz lokalne vodiče i licenciranog

pratitelja putovanja

 sve obilaske prema programu

 međunarodno putno zdravstveno osiguranje

– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama

 zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane

 organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– nenavedene obroke, ulaznice u objekte koji se posjećuju, sve što nije obuhvaćeno u „cijena aranžmana

uključuje“

– paket ulaznica za: opatiju Montecassino, NP Vezuv, lokalni prijevoz i ulaznicu kroz vrtove palače u

Caserti – 55€ (plaćanje na licu mjesta)

 

OBAVEZNA NADOPLATA:

– boravišna pristojba 2€ po danu/po osobi

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:

– jednokrevetna soba – 550 kn

– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA – 65 kn (ugovara se isključivo uz prijavu)

 

POPUSTI:

– djeca do 12 god. 20% na osnovnu cijenu aranžmana

Prijavite se na Newsletter

i budite prvi koji će primiti promotivne ponude.