Top
 

NAPULJ I KAMPANIJA

putovanje brodom iz Splita
  • Plautilla, Napulj

  • Plautilla, Capri

  • Plautilla, NP Vezuv

  • Plautilla, Pompeji

  • Poluotok Sorrento, Ines M.

  • Montecassino, Ines M.

  • Montecassino, Ines M.

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – ANCONA ...
Okupljanje grupe u trajektnoj luci Split u dogovoreno vrijeme i susret s voditeljem putovanja (cca 2 h prije isplovljavanja). Nakon upoznavanja grupe s voditeljem putovanja, uvodnih informacija i granične kontrole, ukrcaj na brod za Anconu s polaskom u 19:30 sati. Smještaj po kabinama. Noćna plovidba prema Anconi...
2
2. dan: ANCONA – NAPULJ
Dolazak u Anconu u jutarnjim satima (oko 07:00) te nastavak vožnje autobusoom prema jugu Italije i pokrajini Kampaniji. U poslijepodnevnim satima dolazak u NAPULJ, najveći grad u južnoj Italiji, čiju ćete užurbanost osjetiti pri samom prilazu gradu, kao i u svakoj njegovoj ulici. Pri dolasku u grad, odlazimo u razgled južnog dijela grada gdje su smještene neke od najljepših povijesnih građevina Napulja poput srednjovjekovne utvrde CASTEL NUOVO koji je sa svojih pet prepoznatljivih kula jedan od simbola grada. U blizini je i poznata GALLERIA UMBERTO I, TEATRO SAN CARLO a zatim i PIAZZA DEL PLEBISCITO sa impozantnom bazilikom SAN FRANCESCO DI PAOLA s jedne strane i PALAZZO REALE sa suprotne strane trga. Nakon obilaska, slobodno vrijeme u gradu za individualni razgled: moguć je shopping u obližnjoj i glavnoj trgovačkoj ulici VIA TOLEDO te uživanje u domaćoj napolitanskoj kuhinji i kušanje planetarno popularne pizze čiji se postanak veže upravo uz ovo mjesto. Smještaj u hotel 3* u Napulju (šire područje grada). Noćenje.
3
3. dan: VEZUV – POMPEJI – SORRENTO
Nakon doručka uputit ćemo se prema VEZUVU, vulkanu s čijeg je vrha panorama prema moru ali i prema središtu samog kratera više nego spektakularna. Posjet vulkanskom krateru koji je danas dio NACIONALNOG PARKA VEZUV poseban je doživljaj koji vas neće ostaviti ravnodušnim; od vožnje brdskom cestom prema vrhu, pa do pješačkog uspona vulkanskim putem do samog kratera. Po usponu na vrh slijedi kratka stanka za odmor i fotografiranje te povratak na ulaz u park (Napomena: uspon na krater ovisi o vremenskim uvjetima, a poželjna je i udobna obuća). Nakon toga uputit ćemo se prema ARHEOLOŠKOM LOKALITETU POMPEJI i razgledati grad zatočen u vremenu, čiji je život naglo prekinut velikom vulkanskom erupcijom Vezuva 79. godine. Otkrit ćete brojne zanimljivosti iz svakodnevnog života Pompeja kroz ugodnu šetnju, stručno vodstvo i razgled brojnih javnih ustanova, građevina, privatnih kuća, hramova, trgova, ulica i trgovina... zatečenih erupcijom. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo POLUOTOK SORRENTO i istoimeni gradić SORRENTO, šarmantnu i nezaobilaznu turističku destinaciju s brojnim restoranima, suvenirnicama, trgovinama s lokalnim proizvodima čiji je najčešći sastojak limun (liker limoncello, keksići s kremom od limuna, čokolade s limunom…). Slobodno vrijeme za individualni program, šetnju, ili večeru u nekom od brojnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.
4
4. dan: OTOK CAPRI – NAPULJ
Nakon doručka slobodan dan za vlastito istraživanje Napulja; posjet nekom od muzeja, šetnju, kupovinu i sl…
FAKULTATIVNO: IZLET NA OTOK CAPRI. Nadomak Napulju, udaljen otprilike sat vremena brodske vožnje nalazi se otok Capri. Trajektom dolazimo u pristanište Marina Grande i u pratnji vodiča uspinjačom odlazimo u Capri, glavni grad otoka. Upoznat ćemo grad i njegove znamenitosti uz ugodnu šetnju i razgled: PIAZZA UMBERTO I, VIA CAMERELLE (ulica u kojoj se nalaze trgovine brojnih svjetskih brendova), CERTOSA SAN JACOMO iz 14. st., GIARDINI DI AUGUSTO (gradski vrtovi) s kojih se pruža pogled na jednu od najpoznatijih prirodnih znamenitosti otoka, stijene Faraglioni (ulaznica za vrtove cca 1,5€ plaća se na licu mjesta individualno)... Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak u nekom od brojnih restorana, šetnju i vlastito istraživanje otoka. Zajednički povratak trajektom u Napulj u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.
5
5. dan: NAPULJ – MONTECASSINO – ANCONA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Anconi. Na putu ćemo posjetiti gradić Cassino i OPATIJU MONTECASSINO koja dominira uzvisinom iznad starog grada Montecassino. Zapamćen kao mjesto jedne od najžešćih bitki u 2. sv. ratu, poznate kao Bitka kod Montecassina, zbog koje je prozvan i „Brdom od milijun dolara“, ovo je mjesto MATIČNE OPATIJE BENDIKTINSKOG REDA kojeg je ovdje prije 1500 godina osnovao Sv. Benedikt. Prošetat ćemo se i razgledati veliku središnju baziliku, mjesto gdje je pokopan sv. Benedikt, zatim njegove privatne prostorije i sobicu u kojoj je proveo zadnje godine života, te razgledati muzejski prostor koji prezentira događanja koja su obilježila opatiju u drugom svj. ratu. Veličanstveni prostor kojim vlada poseban osjećaj mira, tišine i duhovnosti.. Nakon oblaska nastavak putovanja prema Anconi. Ukrcaj na brod, smještaj po kabinama, noćna plovidba prema Splitu....
6
6. dan: ... SPLIT
Dolazak u trajektnu luku Split u jutarnjim satima (oko 07:00) gdje završava naše putovanje.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

NAPULJ I KAMPANIJA
MONTECASSINO – POMPEJI – VEZUV – SORRENTO – CAPRI – NAPULJ

 

PLANIRANI TERMIN PUTOVANJA: 13 – 18.04.2023.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2023-12

 

CIJENA ARANŽMANA: 495 € (3.729,58 kn)
Cijena je kalkulirana na osnovi min. 30 putnika.

*Fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
– prijevoz brodom na relaciji Split – Ancona (dvokrevetne unutrašnje kabine)
– prijevoz brodom na relaciji Ancona – Split (dvokrevetne unutrašnje kabine)
– smještaj u hotelu 3* u Napulju (šire području grada) na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC, klima, TV)
– boravišnu pristojbu u hotelu u Napulju
– razglede Montecassina, Napulja, Pompeja, Vezuva uz lokalne vodiče i licenciranog voditelja putovanja
– sve obilaske prema programu
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene obroke, ulaznice u objekte koji se posjećuju, sve što nije obuhvaćeno u „cijena aranžmana uključuje“

ORIJENTACIJSKE CIJENE ULAZNICA (eventualne izmjene bit će ažurirane):
– Opatija Montecassino (ulaznica i stručno vodstvo) 6€
– NP Vezuv (lokalni prijevoz i ulaznica) 25€
– Pompeji (ulaznica i razgled uz lokalnog vodiča i slušalice) odrasli 16€, djeca do 18 god. ne plaćaju, mladi 18-25 god. 3,5€
– fakultativni izlet na otok Capri (brodska vožnja Napulj–Capri–Napulj, uspinjača do mjesta Capri, razgled) 60€
– plaćanje ulaznica na licu mjesta u Eurima

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba – 79,64 € (600 kn)
– jednokrevetna kabina (na upit, ovisno o raspoloživosti na brodu)
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA – 11,28 € (85 kn), ugovara se isključivo uz prijavu, a min 15 dana prije termina polaska
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 10 € (75,35 kn), ugovara se isključivo uz prijavu

 

POPUSTI:
– djeca do 12 god. 20% na osnovnu cijenu aranžmana

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– uplatnice, internet bankarstvo na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 70 € (527,42 kn) te preostali iznos najkasnije 10 dana prije termina polaska
– kreditnom karticom putem webshopa Agencije (Diners i kreditne kartice Erste banke do 12 rata, Visa Premium PBZ do 6 rata)

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovnicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na:
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298291000102 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt broj +385915198008.