Top
 

NAPULJ I KAMPANIJA

putovanje brodom iz Splita
  • Plautilla, Napulj

  • Plautilla, Capri

  • Plautilla, NP Vezuv

  • Plautilla, Pompeji

  • Poluotok Sorrento, Ines M.

  • Montecassino, Ines M.

  • Montecassino, Ines M.

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – ANCONA ...
Okupljanje grupe u trajektnoj luci Split u dogovoreno vrijeme i susret s voditeljem putovanja (cca 2 h prije isplovljavanja). Nakon upoznavanja grupe s voditeljem putovanja, uvodnih informacija i carinskih formalnosti, ukrcaj na brod za Anconu s polaskom u 19:45 sati. Smještaj po kabinama. Noćna plovidba prema Anconi...
2
2. dan: ANCONA – NAPULJ
Dolazak u Anconu u jutarnjim satima (oko 07:00) te nastavak vožnje autobusoom prema jugu Italije i pokrajini Kampaniji. U poslijepodnevnim satima dolazak u NAPULJ, najveći grad u južnoj Italiji, čiju ćete užurbanost osjetiti pri samom prilazu gradu, kao i u svakoj njegovoj ulici. Šetnjom uz lokalnog vodiča razgledat ćemo neke od najljepših povijesnih građevina Napulja poput srednjovjekovne utvrde CASTEL NUOVO koji je sa svojih pet prepoznatljivih kula jedan od simbola grada, zatim PIAZZA DEL PLEBISCITO sa impozantnoj crkvom SAN FRANCESCO DI PAOLA s jedne strane i PALAZZO REALE sa suprotne strane trga. Zatim GALLERIA UMBERTO I na početku najpoznatije trgovačke ulice VIA TOLEDO, koja nas vodi do PIAZZE DANTE i NACIONALNOG ARHEOLOŠKOG MUZEJA. Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za individualni razgled ili uživanje u domaćoj napolitanskoj kuhinji i kušanje planetarno popularne pizze čiji se postanak veže upravo uz ovo mjesto. Smještaj u hotel 3* u okolici Napulja. Noćenje.
3
3. dan: VEZUV – POMPEJI – SORRENTO
Nakon doručka uputit ćemo se prema VULKANU VEZUV, na vrhu planine Vezuv koja se uzdiže iznad Napulja. Posjet vulkanskom krateru koji je danas dio NACIONALNOG PARKA VEZUV poseban je doživljaj koji vas neće ostaviti ravnodušnim; od vožnje brdskom cestom prema vrhu, pa do pješačkog uspona vulkanskim putem do samog kratera. Po usponu na vrh kratka stanka za odmor i fotografiranje te povratak na ulaz u park (Napomena: uspon na krater ovisi o vremenskim uvjetima). Nakon toga uputit ćemo se prema ARHEOLOŠKOM LOKALITETU POMPEJI i razgledati grad zatočen u vremenu, čiji je život naglo prekinut velikom vulkanskom erupcijom Vezuva 79. godine. Otkrit ćete brojne zanimljivosti iz svakodnevnog života Pompeja kroz ugodnu šetnju, stručno vodstvo i razgled brojnih javnih ustanova, građevina, privatnih kuća, hramova, trgova, ulica i trgovina... zatečenih erupcijom. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo POLUOTOK SORRENTO i istoimeni gradić SORRENTO, šarmantnu i nezaobilaznu turističku destinaciju s brojnim restoranima, suvenirnicama, trgovinama s lokalnim proizvodima čiji je najčešći sastojak limun (liker limoncello, keksići s kremom od limuna, čokolade s limunom…). Slobodno vrijeme za individualni program, šetnju, ili večeru u nekom od brojnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.
4
4. dan: OTOK CAPRI – NAPULJ
Nakon doručka slobodan dan za vlastito istraživanje Napulja; posjet nekom od muzeja, šetnju, uživanje u lokalnoj gastronomiji i sl…
FAKULTATIVNO: IZLET NA OTOK CAPRI. Nadomak Napulju, udaljen otprilike sat vremena brodske vožnje nalazi se otok Capri. Brodom dolazimo u pristanište Marina Grande i u pratnji vodiča uspinjačom odlazimo u Capri, glavni grad otoka. Upoznat ćemo grad i njegove znamenitosti uz ugodnu šetnju i razgled: PIAZZA UMBERTO I, VIA CAMERELLE (ulica u kojoj se nalaze trgovine brojnih svjetskih brendova), CERTOSA SAN JACOMO iz 14. st., GIARDINI DI AUGUSTO (gradski vrtovi) s kojih se pruža pogled na jednu od najpoznatijih prirodnih znamenitosti otoka, stijene Faraglioni... Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak u nekom od brojnih restorana, šetnju i vlastito istraživanje otoka. Zajednički povratak trajektom u Napulj u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.
5
5. dan: NAPULJ – MONTECASSINO – ANCONA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Anconi. Na putu ćemo posjetiti gradić Montecassino i OPATIJU MONTECASSINO koja dominira uzvisinom iznad starog grada Montecassino. Zapamćen kao mjesto jedne od najžešćih bitki u 2. sv. ratu, poznate kao Bitka kod Montecassina, zbog koje je prozvan i „Brdom od milijun dolara“, ovo je mjesto MATIČNE OPATIJE BENDIKTINSKOG REDA kojeg je ovdje prije 1500 godina osnovao Sv. Benedikt. Prošetat ćemo se i razgledati veliku središnju baziliku, mjesto gdje je pokopan sv. Benedikt, zatim njegove privatne prostorije i sobicu u kojoj je proveo zadnje godine života, te razgledati muzejski prostor koji prezentira događanja koja su obilježila opatiju u drugom svj. ratu. Veličanstveni prostor kojim vlada poseban osjećaj mira, tišine i duhovnosti.. Nakon oblaska nastavak putovanja prema Anconi. Ukrcaj na brod, smještaj po kabinama, noćna plovidba prema Splitu....
6
6. dan: ... SPLIT
Dolazak u trajektnu luku Split u jutarnjim satima (oko 07:00) gdje završava naše putovanje.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

NAPULJ I KAMPANIJA putovanje brodom iz Splita 

MONTECASSINO – POMPEJI – VEZUV – SORRENTO – CAPRI – NAPULJ

 

PLANIRANI TERMIN PUTOVANJA: u najavi 2022.
SMJEŠTAJ: hotel 3* okolica Napulja
ŠIFRA ARANŽMANA:

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
– prijevoz brodom na relaciji Split – Ancona (dvokrevetne unutrašnje kabine)
– prijevoz brodom na relaciji Ancona – Split (dvokrevetne unutrašnje kabine)
– smještaj u hotelu 3* u okolici Napulja na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC, TV)
– boravišnu pristojbu
– razglede Montecassina, Napulja, Pompeja, Vezuva uz lokalne vodiče i licenciranog voditelja putovanja
– sve obilaske prema programu
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene obroke, ulaznice u objekte koji se posjećuju, sve što nije obuhvaćeno u „cijena aranžmana uključuje“
– Opatija Montecassino (ulaznica i stručno vodstvo) 5€
– NP Vezuv (lokalni prijevoz i ulaznica) 20€
– Pompeji (ulaznica i razgled uz lokalnog vodiča i slušalice) odrasli 20€, djeca do 18 god. ne plaćaju, mladi 18-25 god. 10€
– fakultativni izlet na otok Capri (brodska vožnja Napulj–Capri–Napulj, uspinjača do mjesta Capri, razgled) 50€
– plaćanje ulaznica na licu mjesta voditelju putovanja

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba – 450 kn
– jednokrevetna kabina (na upit, ovisno o raspoloživosti)
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA – 70 kn (ugovara se isključivo uz prijavu)
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 45 kn (ugovara se isključivo uz prijavu)

 

POPUSTI:
– djeca do 12 god. 20% na osnovnu cijenu aranžmana

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovnicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
– Slijedom novog sustava kontrole na graničnim prijelazima na svim granicama EU (u primjeni od 2017.g), moguća su duža čekanja prilikom granične kontrole i prelaska granice, stoga Agencija isključuje odgovornost za čekanja na granici.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja te sukladno epidemiološkim mjerama važećim u zemlji u koju se putuje.
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000016 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt broj +385915198008.

 

UVJETI PRELASKA GRANICE I PUTOVANJA U ITALIJU (stanje ažurirano 10.08.2021.)

Od 21. lipnja o.g. putnici iz Hrvatske ulaze u Italiju bez obveza samoizolacije odnosno karantene ukoliko predoče jednu od sljedećih potvrda:

Digitalnu zelenu COVID EU potvrdu;
Negativni test na COVID- 19 (brzi antigentski test ili PCR test) koji nije stariji od 48 od trenutka uzimanja uzoraka i to za putnike starije od 6 godina;
Potvrda o primljenoj drugoj dozi cjepiva, 14 dana prije ulaska u Italiju;
Potvrda o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci.
Gore pobrojane potvrde trebaju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku.

Kad je riječ o tiskanom papirnatom obliku:

1. Potvrda o negativnom brzom ili molekularnom PCR testu mora sadržavati sljedeće informacije:

a) ime testa (neobavezno za molekularni test),

b) proizvođač testa (neobavezno za molekularni test),

c) datum i sat uzimanja brisa,

d) rezultat testa,

f) ustanova gdje je test obavljen,

e) država u kojoj je test obavljen

h) iz testa mora biti razvidno da se odnosi na nositelja potvrde

2. Potvrda COVID-19 o uspješnom cijepljenju mora sadržavati slijedeće informacije:

a) vrstu cjepiva

b) ime cjepiva

c) proizvođača cjepiva

d) broj obavljenih cjepljiva

e) datum zadnjeg cijepljenja

f) državu u kojoj je cijepljenje izvedeno

3. Potvrda o ozdravljenju od COVID-19 mora sadržavati sljedeće informacije:

a) datum prvog pozitivnog testa;

b) država, koja je izvela prvi pozitivni molekularni test;

c) početni datum valjanosti zelene potvrde COVID-19;

d) datum kraja valjanosti zelene potvrde COVID -19

 

Od 6. kolovoza 2021 zelena COVID potvrda (green pass) biti će neophodna za sudjelovanje u većini društvenih/sportskih aktivnosti:

Svih događaje za javnost na otvorenom; uključujući predstave odnosno sportska natjecanja;
Muzeje i druga mjesta kulture i izložbe;
Bazene;
Teretane;
Smještajne strukture;
Wellness centre;
Sajmove;
Kongrese i konferencije
Ljetne centre i popratne ugostiteljske aktivnosti
Kladionice i casina’
Javne natječaje
Restorani i kafići na zatvorenom

Sve osobe iznad 12 godina koje učestvuju ili borave na gore pobrojanim mjestima/aktivnostima obavezne su imati zelenu digitalnu potvrdu Covid -19 kojom se potvrđuje jedna od tri situacije i) završen ciklus cijepljenja ii) ozdravljenje od infekcije u posljednjih šest mjeseci iii) negativan nalaz brisa napravljen u posljednjih 48 sati.

Upravo zbog navedenih odredbi cijena negativnog brisa smanjena je te iznosi 8 €, za djecu, do 15€ za odrasle osobe, može se obaviti u većini ljekarni.

U restoranima je i dalje dozvoljeno biti bez maske samo kada se konzumira za stolom. Također, maska ostaje i dalje obavezna za mjesta kulture; potrebno ju je nositi u muzejima, kinima, kazalištima. Također, obavezna je u svim sredstvima javnog prometa, uključujući i vlak i zrakoplov. Dakle usprkos novoj uredbi o neobaveznom nošenju maski na otvorenom, istu je potrebno imati uza sebe kako bi se istu po potrebi koristilo.

Italija je i dalje formalno-pravno podijeljena na 3 zone: crvenu (visoki epidemiološki rizik i strože mjere), narančastu (srednji epidemiološki rizik) žutu (niži epidemiološki rizik) i bijelu (bez posebnog epidemiološkog rizika) u koje se svrstavaju talijanske regije temeljem dvotjedne analize epidemiološke situacije u njima, te u kojima vrijede drugačije mjere. Svaka dva tjedna analiziraju se epidemiološki parametri, kako bi se odredila boja zone odnosno rizik Regije.

Sukladno posljednjoj Uredbi talijanskog ministarstva zdravstva koja je stupila na snagu 28. lipnja 2021. godine, cijela je Italija u bijeloj zona (bez epidemiološkog rizika), ali je i dalje neophodan oprez i ponašanje sukladno pravilima zaštite od epidemije

U žutoj zoni (niskog epidemiološkog rizika), narančastoj i crvenoj zoni (srednjeg i visokog epidemiološkog rizika) ne nalazi se niti jedna talijanska regija.