Top
 

NA IZVORU CETINE I KRKE

  • Plautilla, izvor Cetine, jednodnevni izlet iz Splita

  • Plautilla, crkva Sv. Spasa Cetina, jednodnevni izlet iz Splita

  • Plautilla, izvor Krke, jednodnevni izlet iz Splita

  • Plautilla, izvor Krke, jednodnevni izlet iz Splita

  • Plautilla, izvor Krke, jednodnevni izlet iz Splita

  • Plautilla, tvrđava Knin, jednodnevni izlet iz Splita

  • Plautilla, tvrđava Knin, jednodnevni izlet iz Splita

  • Plautilla, tvrđava Knin, jednodnevni izlet iz Splita

  • Plautilla, tvrđava Knin, jednodnevni izlet iz Splita

Plan putovanja

1
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (Poljud, Glorijet Solin) i polazak u jutarnjim satima (08 h). Vožnja autobusom turističke kategorije preko Sinja i uz Perućko jezero do sela CETINA gdje ćemo posjetiti IZVOR RIJEKE CETINE. Glavni i najsnažniji od nekoliko vrila, poznat kao GLAVAŠ ili GLAVAŠEVO VRILO, malo je okruglo jezerce koje nalikuje na modrozeleno oko, i od 1972. godine zaštićeni je hidrološki spomenik prirode. Jezerce se stvara iznad duboke jame, do sada istražene na dubini od 115 m. Napravit ćemo pauzu za obilazak izvora i nizvodno vidjeti prve slapove koje rijeka čini na svom 105 km dugačkom putu. U blizini izvora vidjet ćemo i CRKVU SV. SPASA iz 9.st., jedan od najbolje očuvanih ranosrednjovjekovnih sakralnih spomenika u Hrvatskoj.

Nakon Cetine nastavljamo vožnju prema GRADU KNINU. Na samom ulazu u grad Knin posjetit ćemo IZVOR RIJEKE KRKE. Šetnjom dolazimo 22 m visokog slapa TOPOLJSKOG BUKA ili KRČIĆA, kojim završava tok rječice Krčić i ulijeva se u izvor naše krške ljepotice KRKE. Ovaj prirodni fenomen gdje pod slapom jedne rječice počinje tok druge, svoj izgled mijenja kroz godinu, ovisno o vodostaju. Slobodno vrijeme i stanka za uživanje u pogledu i fotografiranje te odlazak u središte Knina i stanka za kavu, ili osvježenje.

Zatim šetnja i uspon do KNINSKE TVRĐAVE, koja dominira gradom na brdu Sv. Spas, drevne prijestolnice hrvatskog kralja Zvonimira. Obilazak tvrđave uz kustosa koji će nam predočiti tisućljetnu povijest tvrđave, njenu gradnju i prostorije koje su nekada služile za boravak vojske, čuvanje oružja, obranu.. a vidjet ćemo i stalnu izložbu posvećenu Domovinskom ratu i akciji Oluja. Po obilasku slobodno vrijeme na tvrđavi za individualni razgled, šetnju i fotografiranje.

U poslijepodnevnim satima nakon stanke u gradu, povratak prema Splitu (Solinu). Na povratku kraća stanka u VRLICI, prošetat ćemo se do VRLIČKE ČESME, mjesta koje je inspiriralo Milana Begovića za stvaranje njegovog najpoznatijeg djela ERO S ONOGA SVIJETA. Šetnja i kraći posjet te povratak prema Splitu. Povratak na polazišno mjesto u večernjim satima (očekivano vrijeme dolaska oko 20 sati).
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

NA IZVORU CETINE I KRKE  jednodnevni izlet iz Splita

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– ULAZNICU ZA KNINSKU TVRĐAVU i stručno vodstvo
– razgled kninske tvrđave uz lokalnog vodiča
– sve obilaske prema programu
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

CIJENA IZLETA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene ulaznice i izmjene programa od strane grupe

 

NEOBVEZNA NADOPLATA:
– osiguranje od rizika otkaza – 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za izlet, a najkasnije 14 dana prije termina izleta)

 

POPUST: djeca do 12 godina 15% popust

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski uplatnicama ili internet bankarstvom na način da je prilikom prijave obvezna uplata rezervacije od 100 kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina izleta

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 100 kn.

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
-Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije izleta, a detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
-Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
-Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.