Top
 

LJUBUŠKI – SLAPOVI KRAVICE – MOSTAR

jednodnevni izlet
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

CIJENA ARANŽMANA NA OSNOVI MIN. 35 PUTNIKA:

220,00 kn za gotovinske uplate u mjesečnim obrocima do polaska

240,00 kn za uplate kreditnim karticama

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (parking na Poljudu, te parking Glorijet Solin) i polazak u 08:00 sati. Vožnja autobusom turističke kategorije prema Bosni i Hercegovini uz zaustavljanje prema potrebi. Dolazak u LJUBUŠKI i posjet FRANJEVAČKOM SAMOSTANU i MUZEJU NA HUMCU uz stručno vodstvo. U franjevačkom samostanu svetog Ante Padovanskog na Humcu nalazi se najstariji muzej u BiH, osnovan 1884. godine. U obnovljenom muzeju izloženi su predmeti prikupljeni na širem prostoru Hercegovine od starijeg kamenog doba (paleolitik) do naših dana. Izložena je i Humačka ploča iz XII. stoljeća, najstariji očuvani spomenik pisan na hrvatskom jeziku (mješavinom glagoljice i starohrvatske ćirilice – bosančice) na području današnje Bosne i Hercegovine.

Nakon obilaska kraći predah i nastavak vožnje do SLAPOVA KRAVICA, sedrenih slapova na rijeci Trebižat, u Studencima. Sa širinom od 120 m i visinom od 26 – 28 m, Kravica je jedan od najvećih i najimpresivnijih slapova u Hercegovini. Voda je svojom snagom pada u podnožju vodopada napravila prirodni bazen u kojem je u ljetnim mjesecima moguće kupanje. Do slapa vodi popločana staza. Po dolasku do vodopada slobodno vrijeme za uživanje u prirodi ili osvježenje u restoranu uz same slapove.

Zatim nastavak vožnje do MOSTARA. Susret s lokalnim vodičem i razgled STAROG GRADA. Šetnja i obilazak: KRIVA ĆUPRIJA, HAMAM, TABHANA, STARI MOST koji je od 2005. godine upisan u UNESCO-vu listu zaštićene svjetske kulturne baštine, KUJUNDŽILUK, TURSKA KUĆA (uz prethodnu najavu i nadoplatu za ulaznicu na licu mjesta)… Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu za individualni program.

U kasnijim poslijepodnevnim satima (18:00) povratak za Split. Vožnja autoputem s dolaskom na polazišno mjesto u večernjim satima.

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:

– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– ulaznicu u MUZEJ FRANJEVAČKOG SAMOSTANA U LJUBUŠKOM i stručno vodstvo
– ulaznicu za SLAPOVE KRAVIC
– razgled Mostara uz lokalnog vodiča
– licenciranog pratitelja putovanja
– sve obilaske prema programu
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećima osobama
– organizaciju putovanja i PDV

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– nenavedene ulaznice i skretanja s rute
osiuranje od rizika otkaza putovanja 35 kn (ugovara se najkasnije 14 dana prije termina izleta)