Top
 

LJUBLJANA I KAMNIŠKE ALPE iz Splita

vikend putovanje iz Splita
  • Ljubljana, vikend putovanje, Plautilla

  • Velika planina, Plautilla

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – LJUBLJANA
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autobusom visoke turističke kategorije autoputem prema Sloveniji i Ljubljani uz zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u LjUBLJANU u ranim poslijepodnevnim satima. Susret s lokalnim vodičem i razgled grada i njegove povijesne jezgre. Kroz ugodnu šetnju uz vodiča upoznat ćemo glavni i najveći grad Slovenije, koji leži na rijeci Ljubljanici, koja protječe kroz sami centar. Povijesna jezgra nastala je podno LJUBLJANSKOG GRADA, srednjovjekovne utvrde koja je mijenjala svoj izgled kroz stoljeća, a danas je mjesto za sve koji vole povijest, umjetnost, kulturu i uživanje u najljepšem pogledu na Ljubljanu. Šetnja gradom vodi nas najpoznatijim ljubljanskim trgovima uz koje se nižu gradske znamenitosti: MESTNI TRG na kojem je GRADSKA VIJEĆNICA iz 15.st, zatim FONTANA TRI RIJEKE, TROSTRUKI MOST preko rijeke Ljubljanice ispred kojeg se nalazi PREŠERNOV TRG, nazvan po slovenskom pjesniku Francu Prešernu, na trgu se nalaze njegov spomenik i franjevačka CRKVA MARIJINA NAVJEŠTENJA. Šetnjom dolazimo do KONGRESNOG TRGA s palačom LJUBLJANSKOG SVEUČILIŠTA i palačom SLOVENSKE FILHARMONIJE, a u produžetku dolazimo do TRGA REPUBLIKE s najvažnijim državnim institucijama koje ga okružuju. Nakon šetnje i upoznavanja Ljubljane, slobodno vrijeme u gradu za ručak, šetnju, posjet nekom od gradskih muzeja i inidividualni program. U dogovoreno vrijeme odlazak u hotel (šire područje grada), smještaj po sobama. Slobodna večer u Ljubljani za individualni program, večernji izlazak i sl. Noćenje.
2
2. dan: LJUBLJANA – KAMNIŠKE ALPE – VELIKA PLANINA – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema KAMNIKU I KAMNIŠKIM ALPAMA. Posjetit ćemo VELIKU PLANINU, na kojoj se nalazi jedno od najstarijih i najbolje očuvanih pastirskih naselja u Europi. Na oko 1600 m nadmorske visien nalazi se oko dvjesto koliba, a šezdesetak ih je dio poznatog turističkog naselja nastalog šezdesetih godina prošlog stoljeća. Žičara (gondola) vodi nas od podnožja Velike planine do podno pastirskog naselja, odakle nastavljamo pješice. Dočekuje nas prekrasna priroda, svježi zrak, neprocjenjiv pogled i ugođaj za potpuni bijeg od svakodnevnice. U naselju se nalazi kapelica Gospe Snježne, zatim nekoliko ugostiteljskih objekata s jednostavnim jelima i domaćom kuhinjom, Preskarov muzej – koliba pastira Andreaja Preskara u kojoj se može vidjeti zbirka odjeće i alata i kako je nekada izgledao život pastira, koji u ovom naselju borave od lipnja do sredine rujna. Upoznat ćemo se s tradicijom naselja kroz ugodnu šetnju i obilazak, a po obilasku slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i vlastito otkrivanje Velike planine. U dogovoreno vrijeme u ranim poslijepodnevnim satima spuštanje žičarom u podnožje te povratak prema Hrvatskoj. Vožnja autoputem uz zaustavljanja prema potrebi. Dolazak na polazišno mjesto u kasnijim večernjim satima.

Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

LJUBLJANA I KAMNIŠKE ALPE vikend putovanje iz Splita

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 3* u Ljubljani na osnovi 1 noćenja s doručkom (klasične dvokrevetne sobe, TWC, TV)
– razgled Ljubljane uz turističkog vodiča
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja u tuzemstvu
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– osiguranje od rizika otkaza – 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za putovanje)
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 35 kn
– sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 150 kn
Preskarov muzej na Velikoj planini 3€ (plaćanje na licu mjesta)

 

OBAVEZNA NADOPLATA:
– ulaznica + žičara do Velike planine 15€ (grupe min. 20 osoba) plaćanje na licu mjesta

 

POPUSTI:
– djeca do 12 god 15% popusta

PRIJAVE:
-pismeno mailom, putem web stranice ili direktno u poslovnici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn. Broj mjesta je ograničen.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo, uplate u poslovnici) na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 300 kn, te preostali iznos u jednakim mjesečnim ratama na način da se cijeli iznos plati najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnim karticama (MasterCard OTP Banke do 12 rata, Diners do 12 rata, Visa Premium PBZ Card do 6 rata)

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja Ljubljana i Kamniške Alpe iz Splita: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 35 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo za osobe slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovanicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/   
– Slijedom novog sustava kontrole na graničnim prijelazima na svim granicama EU (u primjeni od 2017.g) , moguća su duža čekanja prilikom granične kontrole i prelaska granice, stoga Agencija isključuje odgovornost za čekanja na granici.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr  
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298280400009 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam na adresi: Kralja Zvonimira 75, 21210 Solin, putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt tel. +38521210389, +385915198008.