Top
 

LJUBLJANA I BLED

vikend putovanje iz Splita
  • Ljubljana, iStock credit Plautilla

  • Ljubljana, iStock credit Plautilla

  • Bled, iStock credit Plautilla

  • Ljubljana, iStock credit Plautilla

vikend putovanje iz Splita

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – LJUBLJANA
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autobusom turističke kategorije autocestom prema Sloveniji i Ljubljani uz zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u LJUBLJANU u ranim poslijepodnevnim satima. Susret s lokalnim vodičem i razgled grada i njegove povijesne jezgre. Kroz ugodnu šetnju uz vodiča upoznat ćemo glavni i najveći grad Slovenije, koji leži na rijeci Ljubljanici, koja protječe kroz sami centar. Povijesna jezgra nastala je podno LJUBLJANSKOG GRADA, srednjovjekovne utvrde koja je mijenjala svoj izgled kroz stoljeća, a danas je mjesto za sve koji vole povijest, umjetnost, kulturu i uživanje u najljepšem pogledu na Ljubljanu. Šetnja gradom vodi nas najpoznatijim ljubljanskim trgovima uz koje se nižu gradske znamenitosti: MESTNI TRG na kojem je GRADSKA VIJEĆNICA iz 15.st, zatim FONTANA TRI RIJEKE, TROSTRUKI MOST preko rijeke Ljubljanice ispred kojeg se nalazi PREŠERNOV TRG, nazvan po slovenskom pjesniku Francu Prešernu, na trgu se nalaze njegov spomenik i franjevačka CRKVA MARIJINA NAVJEŠTENJA. Šetnjom dolazimo do KONGRESNOG TRGA s palačom LJUBLJANSKOG SVEUČILIŠTA i palačom SLOVENSKE FILHARMONIJE, a u produžetku dolazimo do TRGA REPUBLIKE s najvažnijim državnim institucijama koje ga okružuju. Nakon šetnje i upoznavanja Ljubljane, slobodno vrijeme u gradu za šetnju, posjet nekom od gradskih muzeja i inidividualni program. U dogovoreno vrijeme odlazak u hotel (u gradu), smještaj po sobama. Slobodna večer u Ljubljani za individualni program, večeru, večernji izlazak i sl. Noćenje.
2
2. dan: LJUBLJANA – BLED I BLEDSKO JEZERO – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema BLEDU i BLEDSKOM JEZERU. Posjetit ćemo BLEJSKI GRAD, najstariji sačuvani dvorac u Sloveniji smješten na litici iznad samog jezera. U svojoj dugoj povijesti od preko 1000 godina dvorac je mijenjao i svoje vladare i izgled, a danas kroz svoj stalni muzejski postav i povremene izlože posjetiteljima nudi priliku za upoznati njegovu prošlost, kao i tradiciju življenja na ovom prostoru. U dvorcu se nalazi MUZEJSKI POSTAV kojeg ćemo razgledati, a tu su još LAPIDARIJ, STARI TISKARSKI STROJ, MEMORIJAL PRIMOŽU TRUBARU, ZIDINE, UNUTRAŠNJE DVORIŠTE… te suvenirnica, kafić, trgovina pčelarskim proizvodima… Nakon obilaska spustit ćemo se do obale jezera gdje je SLOBODNO VRIJEME za kavu, poznate bledske kremšnite, šetnju, ručak ili VOŽNJU BRODICAMA PLETNA do BLEDSKOG OTOKA. Moguć je i zajednički organizirani posjet otočiću (uz nadoplatu za ulaznicu i vožnju).
Na otočiću ćete vidjeti CRKVU posvećenu Majci Božjoj na jezeru. Brodom se dolazi do impozantnog južnog stepeništa sa 99 stepenica koje vode do crkve. Već u 7. ili 8. st. ovdje je postojalo malo svetište posvećeno Djevici Mariji. U početku je svetište bilo drveno, ali je kasnije nekoliko puta pregrađivano. Nakon dva velika potresa crkva je krajem 17. stoljeća dobila današnji barokni izgled. U tornju iznad crkvene lađe nalazi se ZVONO ŽELJA iskovano 1543. Stoljećima je privlačilo hodočasnike i druge posjetitelje iz daljine i bliže okoline. Zato zvonjava, još uvijek, odjekuje jezerom i nosi u nebo zahvale i zazive Majci Božjoj.
U dogovoreno vrijeme u poslijepodnevnim satima povratak perma Splitu. Vožnja autocestom uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.

LJUBLJANA I BLED
vikend putovanje iz Splita

PLANIRANI POLAZAK: 16 – 17.03.2024.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2024-12

 

CIJENA ARANŽMANA:  200 EUR po osobi.
Cijena je kalkulirana na osnovi min. 30 putnika.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 3* u Ljubljani na osnovi 1 noćenja s doručkom (klasične dvokrevetne sobe, TWC, TV)
– razgled Ljubljane uz licenciranog turističkog vodiča
– ULAZNICA ZA BLEDSKI GRAD i muzejski postav
– licenciranog voditelja putovanja
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja u tuzemstvu
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 40 EUR
– međunarodno putno osiguranje 6 €, uplata prilikom prijave
– osiguranje od rizika otkaza putovanja 7 €, uplata isključivo prilikom prijave, a najkasnije 15 dana prije termina polaska
– VOŽNJA BRODOM PLETNA do Bledskog otoka: 18 EUR po osobi (cijena je orjentacijska i podložna eventualnim izmjenama uvjeta prijevoza u 2024. godini)
– ULAZNICA ZA BLEDSKI OTOK: odrasli 12 EUR, studenti 8,5 EUR, djeca do 12 godina 5 EUR (cijena je orjentacijska i podložna eventualnim izmjenama uvjeta posjećivanja u 2024. godini)

 

PRIJAVE:

– pismeno e-mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 50 EUR. Broj mjesta je ograničen.

 

POPUST: djeca do 12 god. 15%

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski (uplatnicom, internet bankarstvom) na način da je prilikom prijave uplata od 50 EUR akontacije kao potvrda rezervacije, a preostali iznos min 7 dana prije termina putovanja
– kreditnim karticama s odgodom plaćanja u više mjesečnih obroka putem webshopa Agencije (kreditne kartice Erste Banke: Maestro, Visa MB+ i Diners do 12 rata, Visa Premium PBZ do 6 rata), sve ostale kartice jednokratno

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298291000102 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.