Top
 

LIKA I SJEVERNI VELEBIT

vikend putovanje iz Splita
  • Velebit aktivnosti, Gacka

  • Velebit aktivnosti, Gacka

  • Velebit aktivnosti, Gacka

  • iStock credit, Velebit, Plautilla

  • iStock credit Plautilla, Velebit

  • Velebit aktivnosti, Gacka

  • iStock credit Plautilla, dolina Gacke

  • iStock credit Plautilla, dolina Gacke

  • iStock credit Plautilla, dolina Gacke

Plan putovanja

1
1.dan: SPLIT – OTOČAC – AVANTURA PO GACKOJ DOLINI
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (Poljud, Glorijet Solin) i polazak u jutarnjim satima. Vožnja autobusom turističke kategorije autocestom prema LICI i OTOČCU. Vožnjom dolazimo do mjesta SINAC gdje ćemo posjetiti vrila Gacke; MAJEROVO VRILO sa obnovljenim vodenicama, a potom TONKOVIĆA VRILO.

Od lokalnog vodiča poslušat ćemo zanimljive priče o povijesti, najstarijim stanovnicima ovoga kraja, Japodima, njihovim utvrdama, i upoznati se s tradicijom i kulturom življenja u dolini Gacke, modro-zelene ljepotice i jedne od najčistijih europskih rijeka... Obilazak nastavljamo u središtu Otočca. Posjetit ćemo MUZEJ GACKE. Smješten u samom središtu Otočca, muzej prezentira Gacku dolinu od prapovijesnih vremena do danas, a čini ga nekoliko zbirki i jedna stalna izložba; arheološka zbirka, povijesna zbirka s tematikom Domovinskog rata, likovna zbirka, zbirka Stojana Aralice, Etnografska zbirka (replika ličke kuće), te pregledna izložba 900 godina grada Otočca. Obilazak muzejskog postava uz kustosa.

Nakon obilaska smještaj u hotel Zvonimir 3* u središtu grada. Kraći predah, a potom zajedničko okupljanje i odlazak u selo Čovići gdje će nas dočekati domaćini s kajacima, biciklama i quadovima. Upoznat ćemo se s programom i započeti avanturu na rijeci Gackoj ili uz nju, ovisno o izboru aktivnosti. Svaki od gostiju ima mogućnost kajakarenja, bicikliranja ili vožnje quada, a svaka aktivnost bit će pod nadzorom stručnih osoba, domaćina iz Velebit aktivnosti. Nakon avanture po Gackoj dolini (cca 1,5 h) i osvježenja uz sokove i domaću rakiju, vraćamo se u Otočac.
Prošetat ćemo se do i posjetiti obiližnje obiteljsko gospodarstvo gdje će nas dočekati ljubazni domaćini i upoznati sa njihovim imanjem i proizvodima (med, sokovi, sirupi, voće, povrće...) uz mogućnost kupnje proizvoda.
Večera u hotelu. Noćenje.
2
2.dan: NP SJEVERNI VELEBIT – KRASNO – OTOČAC – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema Velebitu i selu Krasno. U Krasnom ćemo posjetiti KUĆU VELEBITA, prezentacijski prostor u kojem ćemo uz stručno vođenje započeti priču o Velebitu i nacionalnom parku. Nakon prezentacije i kraće stanke za kupnju suvenira, nastavljamo prema ZAVIŽANU.

Obilazak i upoznavanje NP SJEVERNI VELEBIT uz stručno vođenje i šetnju do BOTANIČKOG VRTA i vrha Zavižan. Nakon obilaska stanka za odmor i povratak u KRASNO. Posjetit ćemo SIRANU RUNOLIST i nakon zakuske uz domaće sireve i suhomesnate proizvode, upoznat ćemo se s najvećim proizvođačem sira u Lici. Mogućnost kupnje sireva nakon degustacije i prezentacije.

Povratak prema dolini Gacke i hotelu Gacka smještenom uz samu rijeku i uređenu šetnicu. Slobodno vrijeme za kasni ručak, šetnju i uživanje uz idiličnom okruženju. Zatim zajedničko okupljanje i povratak prema Splitu.

Vožnja autocestom uz zaustavljanje prema potrebi. Povratak na polazišno mjesto u večernjim satima (očekivano vrijeme dolaska do 21 h).

 
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

LIKA I SJEVERNI VELEBIT

vikend izlet 
PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 29-30.05.2021.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2021-16

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu Zvonimir 3* u Otočcu na bazi 1 polupansiona (standard dvokrevetne, trokrevetne sobe, TWC, TV)
– avanturu na Gackoj (kajakarenje ili bicikliranje u trajanju od cca 1,5 h)
– ulaznicu za MUZEJ GACKE i stručno vođenje
– posjet OPG-u u Otočcu
– posjet SIRANI Runolist i degustaciju sira
– posjet MAJEROVOM VRILU i MLINICAMA
– ulaznicu za KUĆU VELEBITA i prezentaciju
– ulaznicu za NP SJEVERNI VELEBIT i stručno vođenje
– usluge lokalnog vodiča tijekom obilaska doline Gacke
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja i PDV

 

NEOBVEZNA NADOPLATA:
– osiguranje od rizika otkaza 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu, a najkasnije 14 dana prije termina izleta)
– jednokrevetna soba 75 kn
– vožnja Quadovima po dolini Gacke u trajanju od cca 1,5 h – nadoplata 50 kn

 

POPUST: djeca do 12 godina 20% popust

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski uplatnicama ili internet bankarstvom na način da je prilikom prijave obvezna uplata rezervacije od
200 kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina izleta

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 200 kn.

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja Lika i sjeverni Velebit: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja    putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije izleta, a detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.