Top
 

KARNEVAL U VENECIJI

autobusom iz Splita

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – ITALIJA ...
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak iz Splita u večernjim satima. Noćna vožnja autobusom visoke turističke kategorije prema Italiji, uz video projekcije i usputna zaustavljanja prema potrebi...
2
2. dan: VENECIJA – FESTA DELLE MARIE
Dolazak u Lido di Jesolo (ili Tronchetto) u jutarnjim satima. Ukrcaj na brod i plovidba do Venecije. Na RIVI DEGLI SCHIAVONI, po dolasku na SAN MARCO susret s lokalnim vodičem koji će nas upoznati s Venecijom, njenom bogatom i burnom prošlošću i otkriti nam zanimljive priče o gradu, njegovoj jedinstvenoj gradnji na vodi, palačama, crkvama i brojnim spomenicima kulture: PONTE DEI SOSPIRI, PALAZZO DUCALE, PIAZZA SAN MARCO, BASILICA DI SAN MARCO, PROCURATIE, PONTE RIALTO, CANAL GRANDE... Nakon zajedničke šetnje i razgleda slobodno vrijeme u gradu za individualni program, kupnju suvenira i vlastito otkrivanje ovog jedinstvenog grada isprepletenog stotinama mostova, kanala, trgova, uskih ulica, crkava i prekrasnih palača koje stoljećima plijene elegancijom i raskoši...
U 14:30 sati započinje tradicionalna FESTA DELLE MARIE, s povorkom i predstavljanjem 12 Marija koje simboliziraju drevni običaj Republike kojim bi Dužd darivao 12 odabranih prekrasnih, ali siromašnih djevojaka poklanjajući im nakit i djevojački miraz. Svečanost je posebna prilika za uživanje u tradicionalnim kostimima iz drevnih vremena, ali i povorka prekrasnih i pomno osmišljenih kostima koje Venecijanci pripremaju cijele godine za karneval. Uživanje u programu i povratak brodom na kopno. Smještaj u hotel 3/4* u okolici Venecije (Lido di Jesolo, Mestre). Noćenje.
3
3. dan: VENECIJA – KARNEVALSKI PROGRAM „LET ANĐELA“ – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak brodom u Veneciju. Na najvećem i središnjem venecijanskom trgu, TRGU SV. MARKA započet će svečanost LET ANĐELA kojom se oživljava još jedan trenutak iz prošlosti Serenissime kad bi neznani gost spuštanjem niz konop od zvonika Sv. Marka do središta trga, iskazao posebnu čast i poštovanje prema duždu. Svake godine izabrana djevojka na svečanosti Festa delle Marie predstavlja anđela koji se spušta na središte trga prepunog posjetitelja, a let završava zagrljajem dužda i anđela i poklanjanjem publici. Uživanje u spektaklu, a potom slobodno vrijeme u gradu do poslijepodnevnih sati. U 16 h povratak brodom na kopno i povratak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku autoputem uz zaustavljanja radi odmora. Očekivani dolazak u Split u kasnim večernjim /noćnim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– 2 x prijevoz brodom (vaporettom) na relaciji Lido di Jesolo (Tronchetto) – Venecija – Lido di Jesolo (Tronchetto)
prema programu putovanja
– smještaj u hotelu 3/4* u okolici Venecije na osnovi 1 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)
– razgled Venecije uz licenciranog lokalnog vodiča
– vodiča pratitelja putovanja tijekom putovanja
– sve obilaske prema programu
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene obroke, ulaznice, skretanja s rute putovanja, te sve što nije obuhvaćeno pod „cijena aranžmana
uključuje“

OBAVEZNA NADOPLATA:
– boravišna pristojba u hotelu 4€ po osobi/danu (plaćanje na licu mjesta)

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 150 kn
– međunarodno putno osiguranje 35 kn (uplata prilikom prijave)
– osiguranje od rizika otkaza putovanja 50 kn (uplata isključivo prilikom prijave)

POPUSTI: djeca do 12 god 25% popusta

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo, uplate u poslovnici) na način da je prilikom prijave obvezna uplata prve rate od 300 kn, te preostali iznos u jednakim mjesečnim ratama na način da se cijeli iznos plati najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnim karticama (MasterCard OTP Banke i Diners do 12 rata, Visa Premium PBZ Card do 6 rata)

PRIJAVE: pismeno mailom, putem web stranice ili direktno u poslovnici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn. Broj mjesta je ograničen.

PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike (djecu), molimo obratiti se Agenciji. Više info na http://www.mvep.hr.

Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obavezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Plautilla Solin.