Top
 

JESEN U HRVATSKOM ZAGORJU

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – KARLOVAC – SAMOBOR – TRAKOŠĆAN
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u jutarnjim satima (07:00h). Vožnja autobusom turističke kategorije autocestom prema KARLOVCU, uz zaustavljanje prema potrebi grupe. Po dolasku, susret s lokalnim vodičem koji će nas upoznati sa gradom na četiri rijeke, njegovom zanimljivom prošlošću, gradnjom karlovačke zvijezde i znamenitostima stare gradske jezgre. Nakon ugodne šetnje i razgleda, slobodno vrijeme za individualni program. Preporučamo FAKULTATIVNI posjet AKVARIJU AQUATICA u neposrednoj blizini (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Aquatica je moderni akvarij i jedini akvarij slatkovodih riba u Hrvatskoj. Nakon slobodnog vremena i razgleda nastavak putovanja do SAMOBORA, šarmantnog gradića uz Žumberačko gorje, kojeg ćemo razgledati uz vodiča i ugodnu šetnju, a nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak ili čuvene samoborske kremšnite. Nastavak putovanja do Trakošćana. Smještaj u hotel Trakošćan 4*. Večera. Noćenje.
2
2. dan: VARAŽDIN – TRAKOŠĆAN
Nakon doručka odlazak u VARAŽDIN. Grad baroka razgledat ćemo uz lokalnog vodiča i ugodnu šetnju: STARI GRAD, PALAČA SERMAGE, TRG MILJENKA STANČIĆA, TRG STARIH ZANATA, FRANJEVAČKI TRG, SPOMENIK GRGURU NINSKOM, ANĐELINJAK, PALAČA DRAŠKOVIĆ, GRADSKA VIJEĆNICA, KATEDRALA, KORZO... Slobodno vrijeme za individualni program, ručak i sl. U ranijim poslijepodnevnim satima povratak prema Trakošćanu. Na povratku ćemo posjetiti VARAŽDINSKO GROBLJE, jedinstveni spomenik parkovne arhitekture. Po dolasku u hotel, nakon kraćeg odmora PREPORUČAMO zajednički posjet obližnjem DVORCU TRAKOŠĆAN (nadoplata za ulaznicu na licu mjesta). Razgledat ćemo najljepši dvorac hrvatskog zagorja uz kustosa koji će nas upoznati s poviješću dvorca, grofovima Drašković i brojnim eksponatima iz 18 i 19. stoljeća. Šetnjom cijelim dvorcem na nekoliko etaža razgledat ćemo prostorije gdje su živjeli vlasnici dvorca, prostorije za prijem gostiju i vidjeti bogatu kolekciju raznih umjetnina i slika iz različitih perioda povijesti; VITEŠKA I LOVAČKA DVORANA, SPAVAĆE SOBE, BLAGOVAONICA, KNJIŽNICA, ATELIER JULIANE DRAŠKOVIĆ, BAROKNA I ROKOKO SOBA, ZBIRKA ORUŽJA, KUHINJA... Slobodno vrijeme za korištenje hotelskih sadržaja. Večera. Noćenje.
3
3. dan: TRAKOŠĆAN – KRAPINA – MARIJA BISTRICA – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u KRAPINU, središte krapinsko-zagorske županije i rodni kraj Ljudevita Gaja. PREPORUČAMO posjet MUZEJU KRAPINSKIH NEANDERTALACA (nadoplata za ulaznicu na licu mjesta), jednom od najsuvremenijih muzeja u Hrvatskoj. Obilazak uz kustosa obuhvaća multimedijalni postav koji prati razvoj života na Zemlji od samih početaka do danas. Poslušat ćemo nešto više i o KRAPINSKOM PRAČOVJEKU, a nakon razgleda muzeja prošetat ćemo se do lokaliteta HUŠNJAKOVO gdje su ostaci pronađeni. Za putnike koji ne žele posjet muzeju, slobodno vrijeme za jutarnju kavu, šetnju Krapinom i vlastiti program. Zatim nastavak putovanja STUBIČKIM KRAJEM do GORNJE STUBICE gdje ćemo se zaustaviti uz SPOMENIK SELJAČKOJ BUNI, rad našeg poznatog kipara Antuna Augustinčića, i prisjetiti se događaja iz 16. stoljeća koji su obilježili ovaj kraj, feudalnog doba i seljačkih buna. Nastavak putovanja do MARIJE BISTRICE. Razgled našeg nacionalnog svetišta i upoznavanje s tradicijom zagorskog kraja i pomalo zaboravljenim proizvodima; medičarstvom, izradom licitara i svijeća, po kojima je Marija Bistrica poznata. Slobodno vrijeme za individualni program, ručak i sl… U ranijim poslijepodnevnim satima polazak za Split. Vožnja autocestom uz usputna zaustavljanja po potrebi grupe. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

CIJENA ARANŽMANA: 1.280,00 kn PO OSOBI
Cijena je kalkulirana na bazi 30 putnika.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu Trakošćan 4* na osnovi 2 polupansiona (dvokrevetna ili trokrevetna soba)
– korištenje hotelskih bazena tijekom boravka
– korištenje hotelske saune tijekom boravka
– korištenje sportskih terena uz hotel tijekom boravka
– usluge licenciranih lokalnih vodiča prilikom razgleda Karlovca, Samobora i Varaždina
– sve obilaske prema programu putovanja
– licenciranog pratitelja putovanja iz mjesta polaska
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– skretanja s rute i sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

 

NEOBAVEZNA NADOPLATA I FAKULTATIVNI PROGRAM:
– osiguranje od rizika otkaza – 60 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za putovanje ili najkasnije 14 dana prije termina putovanja)
– jednokrevetna soba 400 kn
– ulaznica za AKVARIJ AQUATICA Karlovac: odrasli 60 kn, djeca 3-18 g. 35 kn, studenti/umirovljenici 40 kn
– ulaznica za DVORAC TRAKOŠĆAN: odrasli 40 kn, djeca 7-18 g. 20 kn, djeca ispod 7 g. ulaz besplatan
– ulaznica za MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA: odrasli 60 kn, djeca/ studenti/ umirovljenici 30 kn

 

PRIJAVE:
-pismeno e-mailom, putem web stranice ili u poslovnici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn. Broj mjesta je ograničen.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo) na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 300 kn, te preostali iznos na način da se cijeli iznos plati najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnom karticom (Diners do 12 rata)

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Sukladno preporukama HZJZ obvezno je nošenje maski za vrijeme vožnje u autobusu. Pri ulazu u autobus potrebno je dezinficirati ruke, Agencija osigurava dezinficijense.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000016 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt +385915198008.