Top
 

ISTRA

vikend putovanje iz Splita
  • Plautilla Motovun Istra

  • Plautilla Groznjan Istra

  • Plautilla dolina Mirne

  • Plautilla Bani Istra

  • Plautilla Hum Istra

  • Plautilla Hum Istra

  • Plautilla Hum Istra

  • Plautilla Rovinj Istra

  • Plautilla Labin Istra

vikend putovanje iz Splita

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – ROČ – HUM – MOTOVUN
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (Poljud Split, Solin Glorijet) i polazak u jutarnjim satima (7h). Vožnja autobusom visoke turističke kategorije autocestom prema Istri uz zaustavljanja prema potrebi radi odmora. U ranim poslijepodnevnim satima dolazak u Roč i susret s lokalnim vodičem s kojim ćemo započeti upoznavanje istarske unutrašnjosti i slikovitih gradića Roča, Huma i Motovuna. Šetnju započinjemo u Roču čiji počeci sežu u ilirsko vrijeme, u rimsko doba razvija se castrum, a u srednjem vijeku naselje dobiva izgled utvrđenog castruma. Jedan od najvažnijih spomenika u Roču je crkva Sv. Roka čija je unutrašnjost oslikana freskama iz 14. i 15. st. Nakon šetnje nastavljamo vožnju ALEJOM GLAGOLJAŠA do „najmanjeg grada na svijetu“, HUMA. Aleja glagoljaša niz je spomenika postavljenih uz cestu koja vodi od Roča do Huma u dužini od 7 km, a svaki od spomenika predstavlja neki značajan povijesni događaj, dokument ili osobu koja simbolizira razvoj glagoljaštva u Istri. Po dolasku u Hum, vidjet ćemo i posljednji u nizu tih spomenika, gradska vrata Huma. Nakon šetnje kratka stanka za uživanje u slikovitom Humu, njegovim uilčicama ili kupnji lokalnih proizvoda.
Zatim nastavljamo prema MOTOVUNU. Šetnja i razgled jednog od najposjećenijih gradića u unutrašnjosti Istre: GRADSKA VRATA, GRADSKA LOŽA, TRG I CRKVA SV. STJEPANA, KAŠTEL... Nakon obilaska slobodno vrijeme za poslijepodnevnu kavu, osvježenje i uživanje u najljepšem pogledu na dolinu rijeke Mirne i Motovunsku šumu. Nastavak vožnje prema Vrsaru. Smještaj u turističko naselje Belvedere 4*. Večera. Noćenje.
2
2. dan: LIMSKI KANAL – ROVINJ – SEOSKO DOMAĆINSTVO – POREČ
Poslije doručka cjelodnevni izlet u dragulje istarskog turizma; Rovinj i Poreč. Na putu prema Rovinju zaustavit ćemo se na vidikovcu s kojeg se pruža najljepši pogled na LIMSKI KANAL, duboko usječeni, najveći istarski zaljev koji se proteže u dužini od 10-ak km. Nastavak vožnje do ROVINJA. Jedan od najslikovitijih istarskih gradova smjestio se na poluotoku čijim vrhom dominira CRKVA SV. EUFEMIJE. Šetnjom kamenim ulicama dolazimo do crkve u kojoj se čuva sarkofag sa moćima svetice zaštitnice Rovinja. Nakon obilaska crkve spustit ćemo se GRISIOM, najpoznatijom ulicom u gradu u kojoj se nižu brojne galerije i suvenirnice koje joj daju dojam galerije na otvorenom. Obilazak starog grada završavamo na rovinjskoj rivi u blizini BALBIJEVOG LUKA. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualni program, šetnju i vlastito otkrivanje grada. U dogovoreno vrijeme napuštamo Rovinj i nastavljamo prema PAZINU, administrativnom središtu Istre i dolazimo do SEOSKOG DOMAĆINSTVA u selu Bani, nedaleko od Pazina. Na imanju će nas dočekati domaćini koji će nas počastiti autohtonim seoskim ambijentom, tradicionalnim nošnjama, glazbom, a potom ćemo degustirati domaće rakije, pršut, sir i vino. Nakon opuštenog druženja i degustacije u poslijepodnevnim satima posjetit ćemo POREČ. Šetnja i obilazak grada uz posjet EUFRAZIJEVOJ BAZILICI, spomeniku pod zaštitom UNESCO-a. Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za individualni program. Povratak u hotel u večernjim satima. Večera. Noćenje.
3
3. dan: GROŽNJAN – OPATIJA – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u GROŽNJAN. Smješten iznad doline rijeke Mirne, Grožnjan je omiljeno okupljalište umjetnosti i kulture koja živi na trgovima i uličicama grada uz brojne dramske, likovne i plesne radionice. Prošetat ćemo gradićem i uživati u pogledu na rijeku Mirnu s južne i Učku sa sjeverne strane. Nakon Grožnjana nastavljamo prema OPATIJI. Šetnja gradom: LUNGOMARE, KUPALIŠTE SLATINA, PARK SV. JAKOVA, DJEVOJKA S GALEBOM, HOTEL KVARNER, VILLA ANGIOLINA, PARK ANGIOLINA… Nakon šetnje slobodno vrijeme za individualni program i povratak prema Splitu. Vožnja autocestom uz zaustavljanja prema potrebi radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

ISTRA
vikend putovanje iz Splita

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 20 – 22.10.2023.
SMJEŠTAJ: turističko naselje Belvedere 4 Vrsar, Istra
ŠIFRA ARANŽMANA: 2023-23

 

CIJENA ARANŽMANA: 230 € (1.732,94 kn) PO OSOBI
Cijena je kalkulirana na bazi 30 putnika. 

*Fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u turističkom naselju Belvedere 4* u Vrsaru na osnovi 2 polupansiona (dvo/trokrevetne sobe TWC, TV, klima)
– DEGUSTACIJU rakija i vina uz pršut, sir i kruh na seoskom domaćinstvu u središtu Istre
– ulaznicu za EUFRAZIJEVU BAZILIKU u Poreču
– usluge licenciranih lokalnih vodiča prilikom razgleda Roča, Huma, Motovuna, Poreča, Rovinja
– sve obilaske prema programu putovanja
– licenciranog pratitelja putovanja iz mjesta polaska
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

NEOBAVEZNA NADOPLATA:
– osiguranje od rizika otkaza – 8 € (60,28 kn), uplaćuje se isključivo uz prijavu za putovanje, a najkasnije 15 dana prije termina polaska
– jednokrevetna soba 40 € (301,38 kn)

 

POPUST:
– djeca do 12 god. 20% popust

 

PRIJAVE:
– pismeno e-mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 55 € (414,40 kn). Broj mjesta je ograničen.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– uplatnice, internet bankarstvo na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 55 € (414,40 kn), te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnom karticom putem webshopa Agencije (Diners i kreditne kartice Erste do 12 rata, Visa Premium PBZ do 6 rata)

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja “Istra iz Splita”: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 5 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/ 
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja, a Detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298291000102 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.