Top
 

GORSKI KOTAR

vikend putovanje iz Splita
  • Delnice Gorski kotar, Plautilla, istock credit

  • Delnice Gorski kotar, Plautilla, istock credit

  • Delnice Gorski kotar, Plautilla, istock credit

  • Delnice Gorski kotar, Plautilla

  • Delnice Gorski kotar, Plautilla, istock credit

  • Delnice Gorski kotar, Plautilla, istock credit

vikend putovanje iz Splita

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – FUŽINE – OGULIN
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak iz Splita u jutarnjim satima (08:30 h). Vožnja autobusom turističke kategorije autocestom prema Gorskom Kotaru uz zaustavljanja na putu zbog odmora. Dolazak u FUŽINE u podnevnim satima, šetnja središtem grada uz JEZERO BAJER do ŠPILJE VRELO. Zbog svoje blage konfiguracije, špilja je pristupačna svim kategorijama posjetitelja, lijepa i bogata špiljskim ukrasima iako je dugačka svega 300 metara. Posebnu vrijednost daje joj voda, unutar same špilje na samo pedesetak metara nalazi se mali gorski izvor, jezero i ponor, koji je čine posebno atraktivnom. Bistri, hladni potok iz porječja je rijeke Ličanke i jako kišnim razdobljima poplavljuje špilju. Obilazak uz stručnu osobu, a nakon obilaska kraći odmor prije nastavka putovanja prema Ogulinu. Dolazak u Ogulin u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel Frankopan 4* u središtu grada. Slobodno vrijeme za šetnju ili odmor. Večera u hotelu. Noćenje.
2
2. dan: DELNICE – JAPLENŠKI VRH
Nakon doručka kraći odmor za jutarnju kavu i pripremu za pješačku turu po Delnicama i okolici. Po dolasku u Delnice zajedničku šetnju započinjemo u Parku kralja Tomislava, gdje se uz priču vodiča upoznajemo s osnovnim karakteristikama života u Gorskom kotaru, povijesnih činjenicama i zanimljivostima. Prolazimo Ljubavnom stazom gdje su se stari Delničani prema legendi skrivali izmjenjujući poljupce (možda se i netko od vas ponovno zaljubi prolazeći njome), posjećujemo gater sa jelenima lopatarima, dugogodišnjim stanovnicima najvišeg grada Hrvatske. Upoznat ćemo se sa pričom o jedinoj skijaškoj skakaonici u Hrvatskoj koja se nalazi tik u prekrasan vidikovac s kojeg pogled seže skroz u susjednu Sloveniju. Radimo lagani krug u zaštićenoj park šumi Japlenški vrh uz priče vodiča o zanimljivostima flore i faune Gorskog kotara, vuk, ris, medvjed… (napomena: 3 kilometra kroz šumu, većinom ravni teren i makadam).
Po povratku iz šetnje Japlenškim Vrhom radimo pauzu za ručak ili kavu (prema želji) u legendarnom Lovačkom domu, prvom restoranu ovih prostora sa tradicijom dužom od 70 godina. Spuštamo se natrag u mjesto Delnice gdje ćemo obići glavnu Supilovu ulicu i Trg goranskih šumara i drvara na kojem se nalazi simpatičan spomenik snijegu gdje ćemo se pričom dotaknuti dve važne tematike za ove prostore (snijeg i drvo). Izvana ćemo razgledati Kuću Rački, najstariju kuću u Delnicama, spomenik graditeljske baštine, a lokalna vodička će nas upoznati sa apektima tradicionalne goranske arhitektire, motivima sa delničke narodne nošnje te sa tradicijom Pesnika, goranskih zvončara (nematerijalna kulturna baština Hrvatske). Za kraj našeg đira po Delnicama odlazimo do Popovićevog mlina gdje će nas dočekati ljubazni domaćini uz aperitiv, a potom ćemo razgledati sto godina stari električni mlin, čudo tadašnje izgradnje po pitanju inovativnosti. Saznat ćemo priču o teškom putu mlinarske obitelji, odlasku u Ameriku te povratku uz fantastičan poduzetnički poduhvat na početku 20. stoljeća. Slobodno poslijepodne za vlastiti program, šetnju, klizanje na gradskom klizalištu (ovisno o vreemnskim prilikama) ili odmor. Povratak u Ogulin. Večera u hotelu. Noćenje.
3
3. dan: OGULIN – BROD NA KUPI – MRKOPALJ – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela. Šetnja središtem grada do ĐULINOG PONORA, najdužeg špiljskom sustava u Hrvatskoj uz koji se veže legenda o djevojci Đuli koju ćemo čuti od vodiča. Zatim polazak prema BRODU NA KUPI. Spuštanje u Dolinu Kupe, poznatu i kao čudesna dolina leptira. Šetnja uz Kupicu, mlađu sestricu moćne rijeke Kupe, avanturistički prelazak preko visećeg mosta. Obilazak predjela Vilinski gaj na kojem su se prema legendi sakupljale vile, a danas je tamo odmorište sa kamenim stećkom iz projekta Svijet Kupe snažnog zemljinog energetskog zračenja. Zatim obilazak Kaštela Zrinski iz 17 stoljeća u kojem se danas nalazi vrlo zanimljiv posjetiteljski centar “Divljina s pogledom na more” i interpretacijski centar “Putevima Frankopana”. Nakon obilaska kraći predah prije nastavka putovanja. Ukoliko bude snijega i bude otvoreno skijalište, odlazimo u MRKOPALJ gdje ćemo napraviti stanku na SKIJALIŠTU ČELIMBAŠA za skijanje, sanjkanje i uživanje na snijegu ili ručak. Ukoliko ne bude snijega u terminu putovanja, program ćemo prilagoditi i stanku za ručak napraviti na odmorištu Ravna Gora, te poslije stanke za ručak povratak prema Dalmaciji. Vožnja autocestom uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u ranim večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

GORSKI KOTAR
vikend putovanje iz Splita

 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 28 – 30.01.2022.
SMJEŠTAJ: hotel Frankopan 4* Ogulin 
ŠIFRA ARANŽMANA: 2022-01 

 

CIJENA ARANŽMANA: 1.220,00 kn
Cijena je kalkulirana na osnovi min. 30 putnika.

Otplata aranžmana obročno uplatnicama, internet bankarstvom ili kreditnim karticama putem webshopa (kreditne kartice Erste Banke i Diners do 12 rata, Visa Premium PBZ do 6 rata).

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu Frankopan 4* Ogulin na osnovi 2 polupansiona u dvokrevetnim sobama (TWC, TV)
– razgled Delnica i Broda na Kupi uz lokalnog vodiča i licenciranog voditelja putovanja
– ulaznicu za ŠPILJU VRELO u Fužinama i stručno vođenje
– ulaznicu za POPOVIĆEV MLIN u Delnicama
– ulaznicu za MUZEJ KAŠTEL ZRINSKIH u Brodu na Kupi i stručno vođenje (za ulazak u muzej potrebna covid potvrda)
– sve obilaske prema programu
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene obroke, sve što nije obuhvaćeno u „cijena aranžmana uključuje“

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba – 300 kn (na upit i prema raspoloživosti)
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA – 50 kn (ugovara se min 14 dana prije termina polaska)

 

POPUSTI:
– djeca do 12 god. 20% na osnovnu cijenu aranžmana

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem rezervacijskog obrasca na web stranici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn. Broj mjesta je ograničen.

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

 

NAPOMENA:
– Organizator putovanja Gorski kotar: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnik o istom obavijestiti najkasnije 5 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo sobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za šetnju i obilaske preporučamo adekvatnu odjeću prikladnu zimskim uvjetima i šetnji prirodom, te primjerenu obuću (gojzerice, gležnjače, planinarsku obuću…)
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000021 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.