Top
 

DOLOMITI – PROLJETNA PLANINSKA BAJKA

putovanje iz Splita bez noćne vožnje
 • Belluno, Plautilla iStock credit

 • Lago Misurina, Plautilla iStock credit

 • Cortina, Plautilla iStock credit

 • Cortina, Plautilla iStock credit

 • Merano, Plautilla iStock credit

 • Merano, Plautilla iStock credit

 • Bolzano, Plautilla iStock credit

 • Trento, Plautilla iStock credit

 • Trento, Plautilla iStock credit

 • Trento, Plautilla iStock credit

 • Lago di Braies Plautilla iStock credit

 • Lago di Braies, Plautilla iStock credit

putovanje iz Splita bez noćne vožnje

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – CONEGLIANO – BELLUNO
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak iz Splita u ranim jutarnjim satima (cca 05 h). Vožnja autobusom visoke turističke kategorije autocestom prema Italiji i gradu BELLUNO uz usputna zaustavljanja radi odmora. Na putu prema Belllunu prolazimo kroz domovinu Prosecca, čija je prijestolnica šarmantni CONEGLIANO. Zaustavit ćemo se i prošetati povijesnom jezgrom, a potom ćemo imati priliku u slobodno vrijeme kušati prosecco ili uživati u lokalnoj gastronomiji. Nastavak putovanja do Belluna. Smještaj u jedan od hotela 3* na širem području grada. Večera. Noćenje.
2
2. dan: BELLUNO – CORTINA D'AMPEZZO – LAGO MISURINA – TRENTO ALTO ADIGE
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema CORTINA D'AMPEZZO, jednom od najpopularnijih turističkih destinacija, zvanom KRALJICA DOLOMITA. Šetnja središtem mjesta po čuvenom CORSO ITALIA, jednako popularnom zimi i ljeti. Cortina, omiljeno okupljalište jet seta, 2026. godine po drugi puta će biti domaćin zimske olimpijade. Slobodno vrijeme za odlazak jednom o žičara na jednu od okolnih planina ovisno o vremenskim uvjetima (Toffana di Mezzo 3244 m n/v, Faloria 2352 m n/v) ili za ručak u nekom od lokalnih restorana. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe i nastavak putovanja prema okolici Bolzana. Na putu zaustavljanje uz LAGO DI MISURINA. Jezero se nalazi na najvišem teritoriju Auronzo di Cadore i najveće je alpsko jezero u Dolomitima, jedno je od najljepših visokogorskih jezera u Italiji i najomiljenijih turističkih mjesta u okolici. Nakon kratke stanke za uživanje u pogledu, fotografiju i predah, nastavak vožnje prema okolici Bolzana. Smještaj u jedan od hotela 3*. Noćenje.
3
3. dan: MERANO – VRTOVI TRAUTMANSDORF – BOLZANO
Nakon doručka posjetit ćemo MERANO, poznati liječilišni grad smješten u južnom Tirolu. Merano je glavni grad Tirola, razvio se kao posjet tirolskih prinčeva nadbiskupa, ovdje je zapovjedništvo tirolske straže i kovnica novca iz 19. stoljeća. Svoju slavu stekao je u 19. st. i kao termalni raj za bogatu europsku aristokraciju. Elizabeta od Bavarske, Sissy, ovdje je rado boravila u dvorcu Trautmannsdorf, oko kojega je na oko 12 hektara uređeno 80 vrtova tematski podijeljenih u četiri cjeline. Park je 2013. godine ponio titulu najljepšeg vrta na svijetu. Slobodno vrijeme za šetnju vrtovima i uživanje (plaćanje ulaznice na licu mjesta) ili posjet dvorcu u kojem je uređen Muzej turizma, a potom odlazak u središte grada. Šetnja gradom poznatim po vrhunskim vinima, te mješavini talijanske i njemačke gastronomije, kulture i jezika. Slobodno za šetnju, kupovinu ili ručak u nekom od lokalnih restorana. Poslijepodne odlazak u BOLZANO. Šetnja i razgled grada na dodiru dvaju kultura: PIAZZA DUOMO s KATEDRALOM MARIJININA UZNESENJA, DOMINIKANSKA CRKVA, PIAZZA WALTHER – glavni gradski trg, PIAZZA ERBE, zelena žila kucavica grada.. Nakon šetnje i razgleda slobodno vrijeme u gradu za individualni program. Preporučamo posjet ARHEOLOŠKOM MUZEJU u kojem se čuva mumija Ötzi ili Ledeni čovjek, star preko 5000 godina, pronađen u Ötzealskim Alpama. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4
4. dan: TRENTO I OKOLICA
Nakon doručka upoznat ćemo glavni grad pokrajine Trentino Alto Adige; TRENTO, smješten u dolini uz rijeku Adige, okružen planinama južnih Dolomita. Šetnja povijesnom jezgrom i razgled: TRG S KATEDRALOM na kojem se ističe NEPTUNOVA FONTANA, PALAZZO PRETORIO u kojem se nalazi Muzej Trentina, TORANJ koji je dio ruševina rimskoga grada, KATEDRALA SV. VIGILIO, DVORAC BUONCONSIGLIO, nekadašnje sjediše biskupa – prinčeva, zatim ULICA BELANZANNI sa oslikanim kućama bogatih trentinskih obitelji te trgovinama i restoranima... Trento je i grad piva pa će ljubitelji piva ovdje pronaći mjesto za sebe. Nakon šetnje slobodno vrijeme u gradu za individualni program, šetnju i vlastito otkrivanje grada.
U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo JEDNU OD NAJPOZNATIJIH VINARIJA U OVOM DIJELU ITALIJE i upoznati se s tradicijom vinarstva uz degustaciju i mogućnost kupnje prema želji. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
5
5. dan: TRENTO ALTO ADIGE – LAGO DI BRAIES – SPLIT
Nakon doručka napuštamo hotel i odlazimo prema jednom od najslikovitijih jezera na području Dolomita; LAGO DI BRAIES. Ovo planinsko jezero nalazi se na 1494 m nadmorske visine i jedno je od najljepših i najposjećenijih jezera u Dolomitima. Njegova dubina seže do 36 metara, a oko jezera vodi staza u dužini od oko 4 kilometra. Ovo je omiljeno mjesto za snimanje filmova i serija. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj prirodi, šetnju ili ručak u lokalnoj brvnari uz jezero. U dogovoreno vrijeme povratak prema Hrvatskoj. Putovanje autocestom uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u kasnim večernjim /noćnim satima.

DOLOMITI – PROLJETNA PLANINSKA BAJKA

 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 15 – 19.05.2024.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2024-19

 

CIJENA ARANŽMANA: 490 EUR
Cijena je kalkulirana na osnovi min. 30 putnika.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– PRIJEVOZ autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
– SMJEŠTAJ u hotelu 3* na širem području grada Belluno na osnovi 1 polupansiona u dvo/trokrevetnim sobama (TWC, TV, klima)
– SMJEŠTAJ u hotelu 3* na području Trentino Alto Adige (okolica Bolzana) na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvo/trokrevetnim sobama (TWC, TV, klima)
– sve obilaske prema programu uz voditelja putovanja i turist. vodiča
– DEGUSTACIJA VINA u vinariji u okolici Trenta
– licenciranog voditelja putovanja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– sve što izrijekom nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

 

OBVEZNA NADOPLATA:
– boravišna pristojba u hotelima 2,5 EUR /po osobi/po noći

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 130 EUR
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA (ugovara se isključivo uz prijavu za putovanje, a najkasnije 15 dana prije termina polaska) 12 EUR
– MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE 9 EUR

 

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA I DODATNIH SADRŽAJA (podložno promjenama službenih cjenika):
– ULAZNICA ZA VRTOVE I DVORAC TRAUTMANNSDORF: odrasli 16 EUR, osobe iznad 65 godina 14 EUR, studenti ispod 28 godina 13 EUR
– ULAZNICA ZA ARHEOLOŠKI MUZEJ U BOLZANU: odrasli 13 EUR, studenti i osobe iznad 65 godina 10 EUR, djeca ispod 6 godina besplatno
– VOŽNJA ŽIČAROM U CORTINA D’AMPEZZO
(više info na sljedećim poveznicama: https://faloriacristallo.it/en/prices-and-opening-times-for-summer/,
https://www.freccianelcielo.com/en/what-to-do-in-summer/open-lifts/ )

 

POPUSTI:
– djeca do 12 god. 15% na osnovnu cijenu aranžmana

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– uplatnice, internet bankarstvo na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 100 EUR te preostali iznos najkasnije 10 dana prije termina polaska
– kreditnom karticom putem webshopa Agencije (Diners i kreditne kartice Erste banke do 12 rata, Visa Premium PBZ do 6 rata, kreditne kartice Mastercard OTP Banke do 6 rata)

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovnicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na:
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298290000122 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt broj +385915198008.

 

Fotografije korištene u objavi; iStock kredit Plautilla