Top
 

DOLINA RIJEKE GACKE

jednodnevni izlet iz Splita
  • Plautilla, iStock credit, dolina Gacke

  • Plautilla, dolina Gacke, Ines M.

  • Plautilla, dolina Gacke, Ines M.

  • Plautilla, dolina Gacke, Ines M.

  • Plautilla, dolina Gacke, Ines Milić

  • Plautilla, dolina Gacke, Ines Milić

  • Plautilla, dolina Gacke, Ines Milić

jednodnevni izlet iz Splita

Plan putovanja

1
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (Poljud, Glorijet Solin) i polazak u jutarnjim satima (7:30 h). Vožnja autobusom turističke kategorije autocestom prema LICI i OTOČCU.

Po dolasku u Otočac posjetit ćemo MUZEJ GACKE. Smješten u samom središtu Otočca, muzej prezentira Gacku dolinu od prapovijesnih vremena do danas, a čini ga nekoliko zbirki i jedna stalna izložba; arheološka zbirka, povijesna zbirka s tematikom Domovinskog rata, likovna zbirka, zbirka Stojana Aralice, Etnografska zbirka (replika ličke kuće), te pregledna izložba 900 godina grada Otočca. Obilazak muzejskog postava uz kustosa, te slobodno vrijeme za ručak u jednom od gradskih restorana.

Nakon stanke susret s lokalnim vodičem koji će nam pokazati najljepše od Gacke doline. Za početak ćemo posjetiti JEDNOG OD MEDARA NA MEDNOJ STAZI GACKE gdje ćemo se upoznati s pčelarstvom u Gackoj dolini i sve poznatijom apiterapijom. Potom ćemo posjetiti obližnje obiteljsko gospodarstvo gdje će nas dočekati ljubazni domaćini i upoznati sa njihovim imanjem i proizvodima (sokovi, sirupi, voće, povrće, energetske pločice...) uz mogućnost kupnje proizvoda. Uživat ćemo u prirodi i imanju uz rijeku Gacku.
Nastavljamo upoznavanje tradicije i kulture življenja na prostoru kojega krasi netaknuta i čista priroda, rijeka Gacka, modro-zelena ljepotica i jedna od najčistijih europskih rijeka... Od lokalnog vodiča poslušat ćemo zanimljive priče o povijesti, najstarijim stanovnicima ovoga kraja, Japodima, njihovim utvrdama, kao i o životu danas, te o posebnostima kojima se ponosi ovaj kraj.

Nastavak do mjesta SINAC i posjet vrilima rijeke Gacke, MAJEROVOM VRILU gdje ćemo vidjeti mlinice vodenice, gdje se još uvijek proizvodi brašno na tradicionalni način), te TONKOVIĆA VRILU. Prije povratka zaustavit ćemo se u Ličkom Lešću za odmor, uživanje u prirodi, šetnju stazom uz rijeku ili poslijepodnevnu kavu i kolač u restoranu.

U dogovoreno vrijeme povratak prema Splitu. Vožnja autocestom uz zaustavljanje prema potrebi. Povratak na polazišno mjesto u večernjim satima (očekivano vrijeme dolaska do 20:30 h).
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

DOLINA RIJEKE GACKE

JEDNODNEVNI IZLET iz Splita 
PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 08.05.2022.
ŠIFRA ARANŽMANA: 2022-0801

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– ulaznicu za MUZEJ GACKE i stručno vođenje
– posjet OPG-u u Otočcu
– posjet jednom od MEDARA na MEDNOJ STAZI GACKE
– posjet MAJEROVOM VRILU i MLINICAMA
– usluge lokalnog vodiča tijekom obilaska doline Gacke
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA IZLETA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene ulaznice i izmjene programa od strane grupe

 

NEOBVEZNA NADOPLATA:
– osiguranje od rizika otkaza – 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za izlet, a najkasnije 14 dana prije termina izleta)

 

POPUST: djeca do 12 godina 20% popust

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski uplatnicama, internet bankarstvom ili kreditnim karticama putem webshopa Agencije na način da je prilikom prijave obvezna uplata rezervacije od 100 kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina izleta

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 100 kn.

 

NAPOMENE I DODATNE INFORMACIJE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 3 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Program ne preporučamo osobama slabije fizičke pokretljivosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/ 
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 3 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije izleta, a detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.

 

photo: iStock credit, te fotografije vlasništvo Ines Milić (s oznakom)