Top
 

CRNA GORA

vikend putovanje iz Splita

Plan putovanja

1
Dan 1: SPLIT – HERCEG NOVI – KOTOR – BUDVA
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autoputem do Ploča te dalje magistralom prema Cavtatu i Crnoj Gori uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Na samom ulazu u Crnu Goru i bokokotorski zaljev napravit ćemo kratku stanku za kavu i šetnju u HERCEG NOVOM. Zatim nastavljamo putovanje „zaljevom hrvatskih svetaca“ do KOTORA. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od brojnim restorana u gradu. Potom razgled grada pod UNESCO-vom zaštitom. Kroz ugodnu šetnju uz lokalnog vodiča upoznat ćemo se s poviješću grada, njegovim brojnim srednjovjekovnim palačama bogatih kotorskih obitelji, trgovima koji su do danas zadržali zvučna imena poput; TRG ORUŽJA, TRG BRAŠNA itd... vidjet ćemo KATEDRALU SV. TRIPUNA, zatim jednu od opjevanih gradskih „karampana“, i upoznati se s pomorskom tradicijom stanovnika grada, kao i svecima zaštitnicima. Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu i nastavak vožnje prema Budvi. Smještaj u hotel. Slobodna večer u Budvi za šetnju, večernji izlazak i sl. Noćenje.
2
Dan 2: CETINJE – NP LOVĆEN – NJEGUŠI – BUDVA
Nakon doručka odlazak na LOVĆEN. U prijepodnevnim satima posjetit ćemo CETINJE, nekadašnju crnogorsku kraljevsku prijestolnicu. Uz lokalnog vodiča prošetat ćemo se i upoznati s poviješću i kulturnom baštinom grada; ĆIPUR, MANASTIR CETINJE, BILJARDA, DVOR KRALJA NIKOLE, VLAŠKA CRKVA... Po obilasku slobodno vrijeme u gradu. Preporučamo posjet DVORU KRALJA NIKOLE, muzeju i rezidenciji posljednjeg crnogorskog vladara. Zatim nastavak vožnje do NACIONALNOG PARKA LOVĆEN, koji obuhvaća najviši prostor planine Lovćen. Slobodno vrijeme za posjet MAUZOLEJU PETRA PETROVIĆA NJEGOŠA, izvanrednom projektu Ivana Meštrovića, velikana hrvatskog kiparstva 20.st. Od restorana sa suvenirnicom (plaćanje ulaznice na ulazu u restoran), počinje uspon prema mauzoleju do kojega vodi 461 stepenica. Po dolasku slobodno za razgled mauzoleja uz koji je uređeno nekoliko vidikovaca s kojih se pruža prekrasan pogled na cijeli okolni kraj te povratak prema suvenirnici i restoranu. FAKULTATIVNO: Nakon obilaska Lovćena organizirani ručak u selu Njeguši uz domaću hranu i piće u ugodnom seoskom ambijentu. Povratak u Budvu u poslijepodnevnim satima i kraći razgled grada uz lokalnog vodiča. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualni program, odmor, večeru i sl. Noćenje.
3
Dan 3: BUDVA – PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do PERASTA. Ukrcaj na brod i kratka plovidba do GOSPE OD ŠKRPJELA – otočića usred zaljeva na kojem se nalazi crkva posvećena Majci Božjoj, koja je stoljećima zaštitnica pomoraca i ribara. U crkvi se nalazi preko 2000 zavjetnih pločica i darova što su ih pomorci ostavljali prije napuštanja zaljeva. Uz crkvicu je uređen i muzej s vrijednim eksponatima iz prošlosti crkve i Perasta. Obilazak svetišta i muzeja te kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i povratak brodom u Perast. U Perastu stanka za kavu ili ručak te povratak prema Hrvatskoj. Vožnja autoputem uz zaustavljanja prema potrebi. Dolazak na polazišno mjesto u kasnijim večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

POPUSTI:
djeca do 12 god 20% popusta


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 3* u Budvi na osnovi 2 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)
– brodsku vožnju i ulaznicu za Gospu od Škrpjela
– ulaznicu u NP Lovćen
– turističku taksu u Kotoru i Cetinju
– trajektnu kartu na relaciji Lepetane – Kamenari
– usluge lokalnih vodiča prilikom obilaska Kotora, Cetinja, NP Lovćen i Budve
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– osiguranje od rizika otkaza – 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za putovanje)
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 45 kn
– sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“


NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 250 kn
– organizirani ručak u Njegušima 120 kn (predjelo pršut i poznati njeguški sir, glavno jelo, prilog, desert, piće)

ORIJENTACIJSKE CIJENE ULAZNICA: katedrala u Kotoru (3€), Pomorski muzej u Kotoru (2€), dvor kralja Nikole u Cetinju (6€), Njegošev mauzolej na Lovćenu (3€). Cijene se odnose za grupe odraslih (min 10 osoba).

PRIJAVE: pismeno mailom ili direktno u agenciji, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn.

PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike (djecu), molimo obratiti se Agenciji. Više info na http://www.mvep.hr.


NAPOMENE:
– Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Plautilla Solin.
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.