Top
 

CRNA GORA 4 dana

  • Plautilla, Crna Gora, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Crna Gora, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Crna Gora, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Crna Gora, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Crna Gora, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Crna Gora, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Crna Gora, foto: Ines Milić

  • Plautilla, Crna Gora, foto: Ines Milić

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – KOTOR – BUDVA
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autoputem do Ploča te dalje magistralom prema Cavtatu i Crnoj Gori uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po ulasku u Crnu Goru nastavljamo putovanje „zaljevom hrvatskih svetaca“ do KOTORA. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od brojnim restorana u gradu. Potom razgled grada pod UNESCO-vom zaštitom. Kroz ugodnu šetnju uz lokalnog vodiča upoznat ćemo se s poviješću grada, njegovim brojnim srednjovjekovnim palačama bogatih kotorskih obitelji, trgovima koji su do danas zadržali zvučna imena poput; TRG ORUŽJA, TRG BRAŠNA itd... vidjet ćemo KATEDRALU SV. TRIPUNA, zatim jednu od opjevanih gradskih „karampana“, i upoznati se s pomorskom tradicijom stanovnika grada, kao i svecima zaštitnicima. Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu za posjet muzejima, uspon do Crkve Gospe od zdravlja, šetnju i sl... te u dogovoreno vrijeme nastavak vožnje prema Budvi. Smještaj u hotel. Slobodna večer u Budvi za šetnju, večernji izlazak i sl. Noćenje.
2
2. dan: NP SKADARSKO JEZERO – PLANTAŽE 13. JUL – DEGUSTACIJA VINA
Nakon doručka vožnja prema SKADARSKOM JEZERU. Jedan od pet nacionalnih parkova u Crnoj Gori, proglašen 1983.g. Vrlo je važno stanište ptica, gdje je dosada zabilježena 281 vrsta. Ima bogatu povijest i kulturu o čemu svjedoče brojni arheološki lokaliteti, srednjovjekovni manastiri i crkve, utvrđenja i narodna arhitektura (ribarska sela, stari mostovi, mlinovi i bunari). Na putu prema Skadarskom jezeru zaustavljanje na vidikovcu s kojeg se pruža najljepši pogled na otok-hotel, SVETI STEFAN koji je postao mondeno ljetovalište i popularna destinacija hoolywoodskih zvijezda. Po dolasku u Virpazar OBILAZAK NP TURISTIČKIM BRODOM; ukrcaj na brod i vožnja u trajanju od cca 2 sata: GRMOŽUR (ostaci zatvora), tipično ribarsko naselje SEOCA, RADUŠ (ruta se može minimalno izmijeniti ovisno o vremenskim prilikama). Na brodu ćemo kušati crnogorske priganice, sir, med, uz vodu i sok. Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak u jednom od restorana. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo PLANTAŽE 13. JUL, jedan od najvećih i najznačajnijih proizvođača grožđa, vina i lozove rakije u Jugoistočnoj Europi. Upoznat ćemo se s tradicijom vinogradarstva i vinarstva na Ćemovskom polju, najvećem vinogradu u Evropi u jednom kompleksu uz degustaciju tri vrste vina, od kojih ističemo Vranac, nacionalni brend Crne Gore! Nakon degustacije mogućnost kupnje vina i povrata u Budvu. Slobodna večera za individualni program. Noćenje.
3
3. dan: CETINJE – NP LOVĆEN – NJEGUŠI – BUDVA
Nakon doručka odlazak na LOVĆEN. U prijepodnevnim satima posjetit ćemo CETINJE, nekadašnju crnogorsku kraljevsku prijestolnicu. Uz lokalnog vodiča prošetat ćemo se i upoznati s poviješću i kulturnom baštinom grada; ĆIPUR, MANASTIR CETINJE, BILJARDA, DVOR KRALJA NIKOLE, VLAŠKA CRKVA... Po obilasku slobodno vrijeme u gradu. Preporučamo posjet DVORU KRALJA NIKOLE, muzeju i rezidenciji posljednjeg crnogorskog vladara. Zatim nastavak vožnje do NACIONALNOG PARKA LOVĆEN, koji obuhvaća najviši prostor planine Lovćen. Slobodno vrijeme za posjet MAUZOLEJU PETRA PETROVIĆA NJEGOŠA, izvanrednom projektu Ivana Meštrovića, velikana hrvatskog kiparstva 20.st. Od restorana sa suvenirnicom (plaćanje ulaznice na ulazu u restoran), počinje uspon prema mauzoleju do kojega vodi 461 stepenica. Po dolasku slobodno za razgled mauzoleja uz koji je uređeno nekoliko vidikovaca s kojih se pruža prekrasan pogled na cijeli okolni kraj te povratak prema suvenirnici i restoranu. FAKULTATIVNO: Nakon obilaska Lovćena odlazak u selo Njeguši i degustacija poznatog njeguškog pršuta i domaćeg sira. Povratak u Budvu u poslijepodnevnim satima i kraći razgled grada uz lokalnog vodiča. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualni program, odmor, večeru i sl. Noćenje.
4
4. dan: BUDVA – PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA – HERCEG NOVI – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do PERASTA. Ukrcaj na brod i kratka plovidba do GOSPE OD ŠKRPJELA – otočića usred zaljeva na kojem se nalazi crkva posvećena Majci Božjoj, koja je stoljećima zaštitnica pomoraca i ribara. U crkvi se nalazi preko 2000 zavjetnih pločica i darova što su ih pomorci ostavljali prije napuštanja zaljeva. Uz crkvicu je uređen i muzej s vrijednim eksponatima iz prošlosti crkve i Perasta. Obilazak svetišta i muzeja uz stručno vodstvo te slobodno vrijeme za kupnju suvenira i povratak brodom u Perast. Nastavak vožnje do HERCEG NOVOG i stanka za ručak, kavu, šetnju starim gradom i sl. U dogovoreno vrijeme povratak prema Hrvatskoj. Vožnja autoputem uz zaustavljanja prema potrebi. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

CRNA GORA 4 dana 

 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 08 – 11.06.2023.
SMJEŠTAJ: hotel 3* u Budvi
ŠIFRA ARANŽMANA: 2023-29

 

CIJENA ARANŽMANA: 285 EUR (2.147,33 kn)
Cijena je kalkulirana na bazi min. 35 putnika.
*Fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 3* u Budvi na osnovi 3 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)
– ulaznicu za NP SKADARSKO JEZERO
– ulaznicu za NP LOVĆEN
– IZLET BRODOM po Skardarskom jezeru uz snack, piće i turističkog vodiča
– DEGUSTACIJU VINA u vinskom podrumu Plantaže 13. Jul
– BRODSKU VOŽNJU I ULAZNICU za Gospu od Škrpjela
– TURISTIČKU TAKSU u Kotoru i Cetinju
– usluge lokalnih vodiča prilikom obilaska Kotora, Cetinja, Budve i NP Lovćen
– licenciranog voditelja putovanja iz mjesta polaska
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
-nenavedene ulaznice i sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

 

POPUSTI:
– djeca do 12 god 20% popusta

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 40 EUR (301,40 kn)
– putno zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u inozemstvu 8,70 EUR (65,55 kn)
– osiguranje od rizika otkaza putovanja 8 EUR (60,28 kn)
– degustacija pršuta i sira u Njegušima 12 EUR (90,36 kn)

 

ORIJENTACIJSKE CIJENE ULAZNICA:
– katedrala u Kotoru (4€), Pomorski muzej u Kotoru (5€), Muzej kralja Nikole u Cetinju (8€), Njegošev mauzolej na Lovćenu (8€).

 

PRIJAVE:
– pismeno e-mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 55 EUR (414,40 kn). Broj mjesta je ograničen.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– transakcijski (uplatnicom, internet bankarstvom) na način da je prilikom prijave uplata od 55 EUR (414,40 kn) akontacije kao potvrda rezervacije, a preostali iznos min 7 dana prije termina putovanja
– kreditnim karticama s odgodom plaćanja u više mjesečnih obroka putem webshopa Agencije (kreditne kartice Erste Banke: Maestro, Visa MB+ i Diners do 12 rata, Visa Premium PBZ do 6 rata), sve ostale kartice jednokratno

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovnicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na:
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
– Slijedom novog sustava kontrole na graničnim prijelazima na svim granicama EU (u primjeni od 2017.g) , moguća su duža čekanja prilikom granične kontrole i prelaska granice, stoga Agencija isključuje odgovornost za čekanja na granici.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298291000102 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt broj +385915198008.