Top
 

CRNA GORA

autobusom iz Splita

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – KOTOR – BUDVA
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autoputem do Ploča te dalje magistralom prema Cavtatu i Crnoj Gori uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po ulasku u Crnu Goru nastavljamo putovanje „zaljevom hrvatskih svetaca“ do KOTORA. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od brojnim restorana u gradu. Potom razgled grada pod UNESCO-vom zaštitom. Kroz ugodnu šetnju uz lokalnog vodiča upoznat ćemo se s poviješću grada, njegovim brojnim srednjovjekovnim palačama bogatih kotorskih obitelji, trgovima koji su do danas zadržali zvučna imena poput; TRG ORUŽJA, TRG BRAŠNA itd... vidjet ćemo KATEDRALU SV. TRIPUNA, zatim jednu od opjevanih gradskih „karampana“, i upoznati se s pomorskom tradicijom stanovnika grada, kao i svecima zaštitnicima. Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu za posjet muzejima, uspon do Crkve Gospe od zdravlja, šetnju i sl... te u dogovoreno vrijeme nastavak vožnje prema Budvi. Smještaj u hotel. Slobodna večer u Budvi za šetnju, večernji izlazak i sl. Noćenje.
2
2. dan: CETINJE – NP LOVĆEN – NJEGUŠI – BUDVA
Nakon doručka odlazak na LOVĆEN. U prijepodnevnim satima posjetit ćemo CETINJE, nekadašnju crnogorsku kraljevsku prijestolnicu. Uz lokalnog vodiča prošetat ćemo se i upoznati s poviješću i kulturnom baštinom grada; ĆIPUR, MANASTIR CETINJE, BILJARDA, DVOR KRALJA NIKOLE, VLAŠKA CRKVA... Po obilasku slobodno vrijeme u gradu. Preporučamo posjet DVORU KRALJA NIKOLE, muzeju i rezidenciji posljednjeg crnogorskog vladara. Zatim nastavak vožnje do NACIONALNOG PARKA LOVĆEN, koji obuhvaća najviši prostor planine Lovćen. Slobodno vrijeme za posjet MAUZOLEJU PETRA PETROVIĆA NJEGOŠA, izvanrednom projektu Ivana Meštrovića, velikana hrvatskog kiparstva 20.st. Od restorana sa suvenirnicom (plaćanje ulaznice na ulazu u restoran), počinje uspon prema mauzoleju do kojega vodi 461 stepenica. Po dolasku slobodno za razgled mauzoleja uz koji je uređeno nekoliko vidikovaca s kojih se pruža prekrasan pogled na cijeli okolni kraj te povratak prema suvenirnici i restoranu. FAKULTATIVNO: Nakon obilaska Lovćena odlazak u selo Njeguši i degustacija poznatog njeguškog pršuta i domaćeg sira. Povratak u Budvu u poslijepodnevnim satima i kraći razgled grada uz lokalnog vodiča. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualni program, odmor, večeru i sl. Noćenje.
3
3. dan: BUDVA – PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA – HERCEG NOVI – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do PERASTA. Ukrcaj na brod i kratka plovidba do GOSPE OD ŠKRPJELA – otočića usred zaljeva na kojem se nalazi crkva posvećena Majci Božjoj, koja je stoljećima zaštitnica pomoraca i ribara. U crkvi se nalazi preko 2000 zavjetnih pločica i darova što su ih pomorci ostavljali prije napuštanja zaljeva. Uz crkvicu je uređen i muzej s vrijednim eksponatima iz prošlosti crkve i Perasta. Obilazak svetišta i muzeja uz stručno vodstvo te slobodno vrijeme za kupnju suvenira i povratak brodom u Perast. Nastavak vožnje do HERCEG NOVOG i stanka za ručak, kavu, šetnju starim gradom i sl. U dogovoreno vrijeme povratak prema Hrvatskoj. Vožnja autoputem uz zaustavljanja prema potrebi. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

CRNA GORA
vikend putovanje iz Splita

 

POPUSTI:
– djeca do 12 god 20% popusta

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 3* u Budvi na osnovi 2 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)
– brodsku vožnju i ulaznicu za Gospu od Škrpjela
– turističku taksu u Kotoru i Cetinju
– trajektnu kartu na relaciji Lepetane – Kamenari
– ulaznicu u NP Lovćen
– usluge lokalnih vodiča prilikom obilaska Kotora, Cetinja, NP Lovćen i Budve
– licenciranog pratitelja putovanja tijekom putovanja Crna Gora iz Splita
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– osiguranje od rizika otkaza – 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu za putovanje, a najkasnije 14 dana prije termina polaska)
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 45 kn
– sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 200 kn
– degustacija pršuta i sira u Njegušima 8€

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo) na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 300 kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnom karticom (Diners do 12 rata)

 

ORIJENTACIJSKE CIJENE ULAZNICA: katedrala u Kotoru (3€), Pomorski muzej u Kotoru (2€), dvor kralja Nikole u Cetinju (6€), Njegošev mauzolej na Lovćenu (5€). Cijene se odnose za grupe odraslih (min 10 osoba).

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 35 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovnicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
– Slijedom novog sustava kontrole na graničnim prijelazima na svim granicama EU (u primjeni od 2017.g) , moguća su duža čekanja prilikom granične kontrole i prelaska granice, stoga Agencija isključuje odgovornost za čekanja na granici.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja te sukladno epidemiološkim mjerama važećim u zemlji u koju se putuje, a detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000016 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju
smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt broj +385915198008.