Top
 

BUDIMPEŠTA

vikend putovanje iz Splita
  • Plautilla Budimpešta, istock credit

  • Plautilla Budimpešta, istock credit

  • Plautilla Budimpešta, istock credit

  • Plautilla Budimpešta, Ines M.

  • Plautilla Budimpešta, Ines M.

  • Plautilla Budimpešta, Ines M.

  • Plautilla Budimpešta, Ines M.

vikend putovanje iz Splita

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – BUDIMPEŠTA – PLOVIDBA DUNAVOM ...
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranim jutarnjim satima (05 h). Putovanje autobusom turističke kategorije prema Mađarskoj uz zaustavljanja na putu zbog odmora. Dolazak u Budimpeštu u ranim poslijepodnevnim satima. Orijentacijsko upoznavanje PEŠTE i panoramska vožnja: obala DUNAVA, PALAČA PARLAMENTA, TRG VELIKANA I GRADSKI PARK (izlazak iz busa i razgled pješice), PUSKAS ARENA… Smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

*FAKULTATIVNO: PANORAMSKA PLOVIDBA DUNAVOM (uz min. 25 prijavljenih putnika). Večernji doživljaj mađarske prijestolnice uz čašu pjenušca i predivnu večernju panoramu grada.
2
2. dan: BUDIMPEŠTA „KRALJICA DUNAVA“ – VEČERA U TRADICIONALNOM RESTORANU (čardi)
Nakon doručka odlazak u središte grada i slobodno vrijeme za šetnju VACI UTCOM, najpoznatijom ulicom u gradu i jednom od najljepših pješačkih zona na svijetu, s brojnim trgovinama, restoranima, suvenirnicama, ili posjet čuvenoj slastičarnici GERBAUD i uživanje u najraznovrsnijim i vrhunskim slasticama sa 150-godišnjom tradicijom. Preporučamo posjet CENTRALNOJ TRŽNICI, živopisnom zdanju u središtu grada, s bogatom ponudom raznih začina, proizvoda, vina, suvenira... i brojnim zalogajnicama s lokalnim specijalitetima (gulaš, kobasice, itd..).
U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe i susret s lokalnim vodičem. Posjetit ćemo BAZILIKU SV. STJEPANA, VÖRÖSMARTY TRG, TRG DEAK FERENC… Zatim nastavljamo do BUDIMA. Panoramska vožnja gradom i dolazak na BUDIM. Šetnja i razgled Budima uz lokalnog vodiča: RIBARSKA TVRĐAVA, CRKVA SV. MATIJAŠA, TRG TROJSTVA, BUDIMSKI DVORAC TJ. KRALJEVSKA PALAČA... Nakon obilaska slobodno vrijeme na Budimu za fotografiranje, šetnju ili kušanje čuvenih budimskih kremšnita. Povratak u hotel. Slobodna večer za individualni program. Noćenje.

*FAKULTATIVNO (uz min 25 prijavljenih): VEČERA U ČARDI, tradicionalnom restoranu uz folklorni program mađarskog plesa i glazbe i tipična mađarska jela (večera u tri slijeda).
3
3. dan: BUDIMPEŠTA – PLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno jutro u gradu za šetnju i individualni program, posjet nekom od muzeja i sl. U dogovoreno vrijeme u podnevnim satima okupljanje i polazak prema Hrvatskoj. Putovanje autocestom prema Hrvatskoj uz zaustavljanje na putu radi odmora. Dolazak u Split u kasnim večernjim satima.

BUDIMPEŠTA
vikend putovanje iz Splita

 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 23 – 25.02.2024.
SMJEŠTAJ: hotel 3* Budimpešta
ŠIFRA ARANŽMANA: 2024-07

 

Budimpešta, „Kraljica Dunava“, elegantna, lijepa, jednako užurbana i uspavana, oduševit će vas svojom ljepotom, sjajem i kulturnim blagom. Pridružite nam se i uživajmo zajedno u vikendu u Mađarskoj.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 3* u Budimpešti na osnovi 2 noćenja s doručkom u dvo/trokrevetnim sobama (TWC, TV)
– razgled Budimpešte uz lokalnog vodiča i tour guide system (slušalice)
– sve obilaske prema programu
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– ulaznice u objekte koji se posjećuju, sve što nije obuhvaćeno u „cijena aranžmana uključuje“

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE I FAKULTATIVNI PROGRAM:
– jednokrevetna soba 60 €
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA 9 € (ugovara se min 15 dana prije termina polaska)
– MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE 7 €
– PANORAMSKA PLOVIDBA DUNAVOM uz čašu pjenušca (min. 25 prijavljenih) 16€
– VEČERA u tri slijeda u tipičnom mađarskom restoranu /čardi uz folklorni program (min. 25 prijavljenih) 36€

 

POPUSTI:
– djeca do 12 god. 20% na osnovnu cijenu aranžmana

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem rezervacijskog obrasca na web stranici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 60 €.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– uplatnice, internet bankarstvo na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 60 EUR te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnom karticom putem webshopa Agencije (Diners i kreditne kartice Erste Banke do 12 rata, Visa Premium PBZ do 6 rata)

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

NAPOMENA:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 5 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Za prelazak granice državljanima RH potrebna je valjana putovnica ili osobna iskaznica.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298290000122 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.
– Mađarska valuta je forinta (HUF), novac se može promijeniti u RH ili po dolasku u Budimpeštu. Fakultativni programi plaćaju se na licu mjesta u eurima.

Putovanje Budimpešta, photo credit: iStock /Plautilla