Top
 

BAVARSKA ADVENTSKA BAJKA

putovanje iz Splita bez noćne vožnje
 • Wuerzburg, iStock credit Plautilla

 • Wuerzburg, iStock credit Plautilla

 • Wurzburg, iStock credit Plautilla

 • Nuernberg, iStock credit Plautilla

 • Nuernberg, iStock credit Plautilla

 • iStock credit Plautilla

 • Nuernberg, iStock credit Plautilla

 • Rothenburg, iStock credit Plautilla

 • Rothenburg, iStock credit Plautilla

 • Passau, iStock credit Plautilla

 • Rothenburg, iStock credit Plautilla

 • Rothenburg, iStock credit Plautilla

putovanje iz Splita bez noćne vožnje

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – PASSAU
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranim jutarnjim satima. Vožnja autocestom kroz Hrvatsku i Austriju prema Njemačkoj uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak u PASSAU u poslijepodnevnim satima. Passau je poznat kao grad na tri rijeke; na Dunavu, te ušću rijeka Inn i Ilz, a njegova povijesna jezgra nalazi se na samo sutoku triju rijeka. Prošetat ćemo se starom gradskom jezgrom na malenom poluotoku od KATEDRALE SV. STJEPANA kroz stari grad do GRADSKE VIJEĆNICE i VIDIKOVCA TRIJU RIJEKA. Nakon šetnje slobodno vrijeme u gradu za individualni program, večeru ili posjet nekom od gradskih muzeja. Smještaj u hotel. Noćenje.
2
2. dan: PASSAU – NÜRNBERG
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u NÜRNBERG. Sa svojih pola milijuna stanovnika, Nürnberg je drugi po veličini grad u Bavarskoj, koji je svoj procvat doživio u 15 i 16. st kad je bio središte njemačkog humanizma i renesanse. Gradom dominira SREDNJOVJEKOVNA NÜRNBERŠKA UTVRDA, podno koje se nalazi gradska jezgra i najljepše povijesne građevine i slikovite ulice kao WEISGERBERGASSE, zatim luteranska CRKVA SV. SEBALDA, KATOLIČKA CRKVA FRAUENKIRCHE, Glavni trg ili HAUPTPLATZ na kojem se nalazi SCHŐNER BRUNNEN ili lijepa fontana. Sa suprotne obale rijeke PEGNITZ uzdižu se dva visoka zvonika gotičke CRKVE SV. LOVRE. Nürnberg je i rodni grad Albrechta Durera, jednog od najvećih renesansnih slikara, a njegova rodna kuća danas je jedan od nürnberških muzeja u starom gradu. Nakon obilaska i šetnje starim gradom, slobodno vrijeme za ručak, šetnju i individualno upoznavanje grada. Preporuka; posjet GERMANSKOM NACIONALNOM MUZEJU, najvećem kulturno-povijesnom muzeju u Njemačkoj, u kojem se čuva preko milijun eksponata, a među njim i najstariji globus na svijetu, poznat kao Erdapfel. BOŽIĆNI SAJAM na glavnom gradskom trgu, koji nosi titulu jednog od najljepših u Njemačkoj mjesto je gdje ćete uživati u božićnom ugođaju, bavarskim specijalitetima od kojih ističemo originalni nurnberški Bratwurst. U dogovoreno vrijeme odlazak u hotel u okolici Nürnberga. Smještaj po sobama. Noćenje.
3
3. dan: WÜRZBURG – ROTHENBURG OB DER TAUBER I BOŽIĆNA BAJKA
Nakon doručka izlet u romantične gradiće Würzburg i Rothenburg ob der Taub. Prijepodne ćemo posjetiti WÜRZBURG, grad na rijeci Maini, u kojem se isprepleću elegancija, živost, kultura, povijest i vino. Prepoznatljivi simboli grada danas su KRALJEVSKA PALAČA, spomenik pod zaštitom UNESCO-a, s vrtovima, zatim utvrda MARIENBURG, te stari most preko rijeke Maine sa skulpturama svetaca, te ROMANIČKA KATEDRALA SV. KILIANA sa svojim visokim zvonicima, podignuta sredinom 11. stoljeća. Grad okružuju idilični vinogradi, a franačko vino pakirano u plosnate BOCKSBEUTEL boce, prepoznatljivi su simbol cijele regije. Šetnja i obilazak gradske jezgre, a potom slobodno vrijeme za ručak u nekom od lokalnih restorana.
U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo jedan od najromantičnijih gradića u Bavarskoj, ROTHENBURG OB DER TAUBER, koji je jedan od sinonima za božićni ugođaj i poklone. Naime, ovaj maleni gradić mjesto je gdje je otvorena prva trgovina u Europi sa božićnim poklonima; KAETHE WOHLFAHRT, čiji se pokloni i ukrasi danas mogu naći diljem Njemačke. Na tom mjestu danas se nalazi zanimljivi NJEMAČKI BOŽIĆNI MUZEJ. Cijeli gradić odiše posebnim božićnim ugođajem, uz brojne trgovine, lokalne restorane i slikovitu srednjovjekovnu jezgru koja podsjeća na najljepše božićne razglednice. Slobodno vrijeme u gradu za kupovinu, šenju ili kušanje lokalne slastice SCHNEEBALL. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4
4. dan: NÜRNBERG – OBERNDORF I KAPELA TIHE NOĆI – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i povratak prema Hrvatskoj. Na putu ćemo posjetiti gradić OBERNDORF. Gradić se nalazi oko 20 km udaljen od Salzburga, a postao je poznat širom svijeta kao mjesto gdje je nastala najpoznatija božićna pjesna „Tiha noć“. Posjetit ćemo KAPELU TIHA NOĆ, koja je spomenik božićnoj pjesmi "Tiha noć", njenom tekstopiscu Josephu Mohru i skladatelju Franzu Xaveru Gruberu, a potom i MUZEJ TIHE NOĆI. Nakon obilaska kraći predah u gradu i nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Vožnja autocestom uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u noćnim satima.

BAVARSKA ADVENTSKA BAJKA
Passau – Nürnberg – Würzburg – Rothenburg

PUTOVANJE BEZ NOĆNE VOŽNJE!

 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 07 – 10.12.2023.
SMJEŠTAJ: hotel 3* Passau, te 3/4* okolica Nürnberga
ŠIFRA ARANŽMANA: 2023-66

 

Upoznajte koji će vas oduševiti svojim šarmom, srednjovjekovnim gradskim jezgrama, slikovitim uličicama, trgovima i božićnim ugođajem kakav se ne propušta. Posjetit ćemo jedan od najpoznatijih europskih božićnih sajmova, sajam u Nürnbergu te gradić koji je postao sinonim za božićnu razglednicu, bajkoviti Rothenburg. Za kraj putovanja posjetit ćemo gradić Oberndorf i kapelu Tihe noći gdje je nastala ova najpoznatija božićna pjesma.

 

CIJENA ARANŽMANA: 405 EUR (3.051,47 kn)
Cijena je kalkulirana na min. 30 putnika.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 3* u Passau (šire područje grada) na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi
– smještaj u hotelu 3* u okolici Nürnberga na osnovi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj /trokrevetnoj sobi
– IZLET u Würzburg i Rothenburg prema programu putovanja
– ULAZNICU ZA KAPELU I MUZEJ TIHE NOĆI u Oberndorfu
– razglede Nürnberga, Würzburga i Rothenburga prema programu putovanja uz voditelja putovanja i lokalnog vodiča
– licenciranog voditelja putovanja iz mjesta polaska
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– JEDNOKREVETNA SOBA 100 EUR (753,45 kn)
– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA 10 EUR (75,35 kn) uplata priliko prijave, a najkasnije 15 dana prije termina putovanja
– MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE 10 EUR (75,35 kn) uplata prilikom prijave

 

POPUST:
– djeca do 12 god. popust 20% na osnovnu cijenu aranžmana

 

PRIJAVE:
– pismeno e-mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate akontacije od 80 EUR (602,76 kn). Broj mjesta je ograničen.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– uplatnice, internet bankarstvo na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 80 EUR (602,76 kn) te preostali iznos najkasnije 10 dana prije termina polaska
– kreditnom karticom putem webshopa Agencije (Diners i kreditne kartice Erste Banke do 12 rata, Visa Premium PBZ do 6 rata)

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 30 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
– Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 381290000122 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom Putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt mob. +385915198008.