Top
 

APULIJA i južna Italija

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – DUBROVNIK – BARI...
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak iz Splita u poslijepodnevnim satima. Vožnja autobusom visoke turističke kategorije autoputem prema Dubrovniku i luci Gruž. Granična i carinska kontrola te ukrcaj na brod (polazak broda u 22 h prema plovidbenom redu). Noćna vožnja prema Bariju...
2
2. dan: BARI – LECCE – OTRANTO
Dolazak u trajektnu luku Bari u jutarnjim satima (08 sati prema redu plovidbe). Nakon carinske i granične kontrole ukrcaj u autobus i odlazak u LECCE, grad bogate i duge povijesti, kojega su osnovali Grci, a potom preuzeli Rimljani, koji su ostavili neke od danas impozantnih građevina u gradu kao što je AMFITEATAR iz 1-2.st. Svoj procvat grad je doživio u 15 i 16.st, pa ga često nazivaju i Firenzom juga jer iz tog vremena veliki je broj baroknih građevina u gradu. Šetnja i razgled PIAZZA DEL DUOMO, BASILICA DI SANTA CROCE (KATEDRALA), TEATRO ROMANO, CASTELLO... Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za individulani program, šetnju, ručak u nekom od brojnih lokalnih restorana, trattoria, ili kupovinu lokalnih proizvoda tipičnih za Apuliju (tjestenina). U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo OTRANTO, najistočnije talijansko naselje, koje leži na istočnoj obali poluotoka Salento, na „peti talijanske čizme“ u Otrantskim vratima. Šetnja povijesnom jezgrom kojom dominira impozantna aragonska utvrda iz 15.st. U središtu grada nalazi se romanička katedrala Navještenja Marijina koja čuva vrijedni podni mozaik iz 12.st. Nakon šetnje slobodno vrijeme za šetnju gradom i uličicama sa brojnim trgovinama i suvenirnicama. Za kraj ćemo posjetiti najistočniju točku Italije Capo d'Otrantno gdje se nalazi svjetionik izgrađen na samom ulazu u Jadransko more. Kraće zaustavljanje na vidikovcu i odlazak u hotel. Smještaj u hotel 3* u blizini Barija. Noćenje.
3
3. dan: ALBEROBELLO – OSTUNI – POLIGNANO A MARE
Nakon doručka posjetit ćemo ALBEROBELLO, gradić poznat po jedinstvenoj arhitekturi i kućicama građenim od suhozida, poznatim TRULLIMA, koji su zbog svoje jedinstvene gradnje i izgleda upisani u UNESCO-v registar zaštićene svjetske baštine. Šetnja i slobodno vrijeme za uživanje u jedinstvenoj arhitekturi, isprepletenim uličicama i za kupovinu ili degustaciju lokalnih proizvoda i vina po kojem je cijela regija poznata. Potom nastavljamo do OSTUNIJA. Gradić sa oko 30 000 stanovnika popularna je turistička destinacija poznata kao BIJELI GRAD zbog bijele boja kuća i kamenih zidova koji okružuju povijesnu jezgru na uzvisini. Najveća građevina u starom gradu je KATEDRALA uz koju se nalazi biskupski dvor, te cijeli niz palača uglednih obitelji. Grad okružuju brojne masserie, farme i imanja tipična za Apuliju. Za kraj dana posjetit ćemo POLIGNANO A MARE, gradić na liticama koje se uzdižu iz Jadranskog mora. Ispod hridi na kojima se smjestio nekada važan antički grad, a danas popularno turističko središte, nalaze se brojne morske špilje mističnog izgleda. Neke od pećina danas su poznati restorani s jedinstvenim pogledom i ugođajem. Slobodno vrijeme za individualni program, šetnju, večeru u nekom od restorana i sl. Povratak u hotel. Noćenje.
4
4. dan: GROTTE DI CASTELLANA – MATERA
Nakon doručka odlazimo do špilje GROTTE DI CASTELLANA, jedne od najvažnijih i najpoznatijih prirodnih atrakcija Apulije, koju posjeti preko 15 milijuna posjetitelja godišnje. Kroz jednosatni obilazak i stručno vodstvo prošetat ćemo se kroz riznicu stalaktita, stalagmita, dvorana i kreacija koje je priroda stvarala 90 milijuna godina (plaćanje ulaznice na licu mjesta). Nakon obilaska kraći predah i odlazak na jedno od tipičnih tradicionalnih seoskih domaćinstava, apuljskih masseria. Nakon dobrodošlice domaćini će nam pokazati imanje, a potom ćemo imati organizirani ručak s tipičnom apuljskom hranom. Nakon ručka i uživanja u opuštenom ambijentu odlazak u MATERU, koja je stekla svjetsku slavu zbog staroga grada "Sassi di Matera", u prijevodu Kamenje Matere, čija povijest se bilježi oko 9000 godina. Matera će vas očarati i zapanjiti svojim izgledom, arhitekturom, pećinama ili kućama ukopanim u stijenama, a danas je taj prostor dio UNESCO-ve baštine. Matera je bila i kulisa za čuveni film Pasija. Preporuka za posjet: CASA GROTTA DI VICO SOLITARIO: tipična kuća u pećini koja je otvorena za turističke posjete i u kojoj se može vidjeti način života prije 1950-ih kad su takve nastambe zabranjene i stanovništvo iseljeno (plaćanje ulaznice na licu mjesta). Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Povratak u hotel. Noćenje.
5
5. dan: APULIA – SAN GIOVANNI ROTONDO – ANCONA
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema SAN GIOVANNI ROTONDO. Posjetit ćemo svetiše u kojem je proveo svoj život jedan od najvećih svetaca našega vremena, Sv. Padre Pio. Kraće slobodno vrijeme u svetištu i nastavak vožnje prema ANCONI. Dolazak u trajektnu luku u poslijepodnevnim satima. Nakon granične kontrole ukrcaj na trajekt za Split. Noćna vožnja prema Splitu prema plovidbenom redu (polazak u 19:45 sati).
6
6. dan: ... SPLIT
Dolazak u trajektnu luku Split u jutarnjim satima (07 sati prema plovidbenom redu). Za putnike iz južne Dalmacije mogućnost organizacije transfera iz Splita prema Dubrovniku (dogovor s Agencijom, cijena ovisno o broju putnika).
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
– trajektnu kartu na relaciji Dubrovnik – Bari (dvo/trokrevetne kabine, lavabo)
– trajektnu kartu na relaciji Ancona – Split (dvo/trokrevetne kabine, TWC)
– smještaj u hotelu 3* u Apuliji na osnovi 3 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)
– organizirani ručak na jednom od agroturizama u Apuliji prema programu putovanja
– sve obilaske i razglede prema programu putovanja
– licencirane lokalne vodiče u Materi i Lecce
– usluge licenciranog vodiča pratitelja putovanja
– sve obilaske prema programu
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene obroke, ulaznice za objekte koji se posjećuju, skretanja s rute putovanja, te sve što nije obuhvaćeno
pod „cijena aranžmana uključuje“

OBAVEZNA NADOPLATA:
– boravišna pristojba u hotelu 3€ po osobi/danu (plaćanje na licu mjesta)
– ulaznica za Grotte di Castellana (ukoliko se odlučite za ulazak u špilju 10€)

NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 550 kn
– jednokrevetna kabina (na upit i prema raspoloživosti)
– međunarodno putno osiguranje 50 kn (uplata prilikom prijave)
– osiguranje od rizika otkaza putovanja 75 kn (uplata isključivo prilikom prijave)

POPUSTI: djeca do 12 god 15% popusta

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo, uplate u poslovnici) na način da je prilikom prijave obvezna uplata prve     rate od 500 kn, te preostali iznos u jednakim mjesečnim ratama na načim da se cijeli iznos plati najkasnije 7 dana       prije termina polaska
– kreditnim karticama (MasterCard OTP Banke i Diners do 12 rata, Visa Premium PBZ CArd do 6 rata)

PRIJAVE: pismeno mailom, putem web stranice ili direktno u poslovnici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 500 kn. Broj mjesta je ograničen.

PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike (djecu), molimo obratiti se Agenciji. Više info na http://www.mvep.hr.

Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obavezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Plautilla Solin.