Top
 

OHRID I ALBANIJA

autobusom iz Splita 16 - 19.04.

Popust 15%

za djecu do 12 god

Plan putovanja

1
Dan 1: SPLIT – SKADAR – TIRANA
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autoputem do Ploča te dalje magistralom prema Crnoj Gori i Albaniji uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u SKADAR u poslijepodnevnim satima i obilazak uz lokalnog vodiča. Na obali Skadarskog jezera i na izvoru rijeke Bojane, grad Skadar smatra se najstarijim gradom u Albaniji i danas je jedno od važnih kulturnih i povijesnih središta u kojem se isprepleću uske uličice, povijesne građevine i moderna zdanja. Proći ćemo u blizini TVRĐAVE ROZAFA do starog grada i prošetati uz lokalnog vodiča: GRADSKA ŠETNICA RRUGA KOLE IDROMENO, džamije AL ZAMIL, EBU BEKR, PRAVOSLAVNA GRČKA CRKVA SV. DIMITRIJA, KIP MAJKE TEREZIJE.... Nakon šetnje kraće slobodno vrijeme za inidvidualni program te nastavak vožnje prema albanskom glavnom gradu, TIRANI. Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.
2
Dan 2: TIRANA – OHRID
Nakon doručka odjava iz hotela i razgled TIRANE uz lokalnog vodiča: SKENDERBEGOV TRG, ZGRADA OPERE, ETHEM BEYA DŽAMIJA, NACIONALNI POVIJESNI MUZEJ, MURAT TOPTANI GRADSKA ŠETNICA, KATOLIČKA KATEDRALA SV. PAVLA, KULA SA SATOM, ZGRADA PARLAMENTA, BULEVAR DESHMORET E KOMBIT... Nakon obilaska nastavak vožnje prema Makedoniji i gradu Ohridu. U poslijepodnevnim satima razgledat ćemo OHRID uz lokalnog vodiča. Prošetat ćemo se starom gradskom jezgrom, koja je zajedno sa cijelim Ohridskim jezerom od 1980. godine pod zaštitom je UNESCO-a: CRKVA SV. SOFIJE, SV. KLIMENT, SAMUELOVA TVRĐAVA, OSTACI ANTIČKOG KAZALIŠTA, SV. JOVAN KANEO... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme u gradu za individualni program, šetnju ili večeru u nekom od brojnih lokalnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.
3
Dan 3: OHRID – SV. NAUM
Nakon doručka uputit ćemo se prema južnoj obali Ohridskog jezera i posjetiti MANASTIR SV. NAUM. Na samoj granici sa Albanijom nalazi se samostan Sv. Nauma, učitelja i organizatora crkvenog života, prosvjete i kulture, koji je bio učenik Sv. Čirila i Metoda i suradnik Sv. Klimenta Ohridskog. Razgled manastira te slobodno vrijeme. Potom vožnja brodom jezerom od manastira uz IZVOR CRNOG DRIMA, prirodnog odljeva Ohridskog jezera prema ZALJEVU KOSTIJU u kojem se nalazi MUZEJ NA MORU. Kraća stanka i slobodno vrijeme te povratak u Ohrid. Slobodno poslijepodne u gradu za individualno otkrivanje Ohrida, posjet nekoj od radnji u kojima se obrađuju i prodaju poznati ohridski biseri, šetnju kupovinu i sl. Navečer ORGANIZIRANA VEČERA u jednom od lokalnih restorana uz domaće specijalitete i glazbu uživo. Povratak u hotel. Noćenje.
4
Dan 4: OHRID – KOTOR – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i povratak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Albaniju i Crnu Goru uz zaustavljanja na putu radi odmora. Vožnja „zaljevom hrvatskih svetaca“ do KOTORA. Po dolasku kraći razgled grada pod UNESCO-vom zaštitom. Kroz ugodnu šetnju uz lokalnog vodiča upoznat ćemo se s poviješću grada, njegovim brojnim srednjovjekovnim palačama bogatih kotorskih obitelji, trgovima koji su do danas zadržali zvučna imena poput; TRG ORUŽJA, TRG BRAŠNA itd... vidjet ćemo KATEDRALU SV. TRIPUNA, i upoznati se s pomorskom tradicijom stanovnika grada, kao i svecima zaštitnicima. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od brojnih restorana i povratak prema Hrvatskoj. Dolazak na polazišno mjesto u kasnim večernjim /noćnim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

OHRID I ALBANIJA putovanje iz Splita

POPUSTI:
– djeca do 12 god 15% popusta

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
– smještaj u hotelu 4* u Tirani na osnovi 1 polupansiona (dvo/trokrevetne sobe, TWC, TV)
– smještaj u hotelu 3/4* u Ohridu na osnovi 2 noćenja s doručkom (dvo/trokrevetne sobe, TWC, TV)
– ORGANIZIRANU VEČERU u jednom od restorana u Ohridu uz domaće specijalitete i glazbu uživo
– BRODSKU VOŽNJU na Skadarskom jezeru od Manastira Sv. Nauma do Zaljeva kostiju
– usluge lokalnih vodiča prilikom obilaska Skadra, Tirane, Ohrida, Sv. Nauma i Kotora
– licenciranog pratitelja putovanja
– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– osiguranje od rizika otkaza – 50 kn (uplaćuje se isključivo uz prijavu, a najkasnije 14 dana prije termina polaska)
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 65 kn
– sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

 

NEOBAVEZNA NADOPLATA:
– jednokrevetna soba 350 kn

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo) na način da je prilikom prijave obvezna uplata akontacije od 300 kn, te preostali iznos najkasnije 7 dana prije termina polaska
– kreditnom karticom (Diners do 12 rata)

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili putem web stranice do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 400 kn.

 

NAPOMENE:
– Organizator putovanja: Plautilla d.o.o. Solin
– Cijena je kalkulirana na osnovu min. 35 putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja putnika sukladno Općim uvjetima, te će Putnike o istom obavijestiti najkasnije 7 dana prije termina putovanja.
-Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obvezuje Program izvršiti u cijelosti.
– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Agencije: https://plautilla.hr/opci-uvjeti/
– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.
– Za prelazak granice državljani HR moraju imati putne isprave (osobnu iskaznicu ili putovnicu), a više informacija o prelasku granica, dokumentima, ograničenjima i uvjetima dostupno je na:
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/
– Slijedom novog sustava kontrole na graničnim prijelazima na svim granicama EU (u primjeni od 2017.g) , moguća su duža čekanja prilikom granične kontrole i prelaska granice, stoga Agencija isključuje odgovornost za čekanja na granici.
– Završnu obavijest putnicima Agencija šalje najkasnije 5 dana prije početka putovanja (ime i kontakt voditelja putovanja, informacije o prijevozniku i sl.)
– O rizičnosti putovanja u određene zemlje molimo informirajte se na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na: http://www.mvep.hr
– Program se će realizirati sukladno preporukama i mjerama HZJZ aktualnim u terminu realizacije putovanja te sukladno epidemiološkim mjerama važećim u zemlji u koju se putuje, a detaljne upute o izvedbi izleta u posebnim okolnostima (obveznim maskama, dezinfekciji i sl.) putnici će dobiti prilikom prijave.
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje.
– Agencija ne snosi odgovornost za izgubljene ili otuđene predmete u destinaciji ili prijevoznom sredstvu.
– Polica Jamčevine za turističke paket aranžmane br. 298180000016 uplaćena kod Croatia Osiguranje d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33.
– Opći uvjeti Agencije, program i upute uz putovanje sastavni su dio Ugovora o paket aranžmanu, te kupnjom putovanja prihvaćate iste, stoga preporučamo detaljno pročitati upute, a za sve dodatne informacije na raspolaganju smo Vam putem e-pošte na info@plautilla.hr ili na kontakt broj +385915198008.