Top
 

ADVENT U BUDIMPEŠTI – GÖDÖLLŐ – SENANDRIJA

POLAZAK IZ SPLITA, MOGUĆNOST PRIKLJUČENJA GRUPI NA NAPLATNIM KUĆICAMA NA A1 AUTOPUTU

Budimpešta, "kraljica Dunava" i još puno više!

Vodimo vas u posjet palači Gödöllö, koju je austrijska carica i ugarska kraljica Sissy, supruga Franje Josipa toliko voljela... Posjetit ćemo i obližnju Senandriju, gradić umjetnika u kojem je šetnja uličicama pravi doživljaj i užitak, čiji božićni sajam ima posebnu draž. Pridružite nam se i uživajmo zajedno u adventskoj čaroliji susjedne nam Mađarske.

Plan putovanja

1
1. dan: SPLIT – BUDIMPEŠTA...
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u kasnijim večernjim satima. Noćna vožnja autobusom visoke turističke kategorije prema Mađarskoj uz zaustavljanja na putu zbog odmora...
2
2. dan: BUDIMPEŠTA
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Upoznavanje grada započinjemo posjetom BRDU GELLERT i CITADELLI, te vidikovcu s kojeg se pruža najljepši pogled na Budimpeštu, njene mostove i Dunav. Razgled Budima: RIBARSKA TVRĐAVA, CRKVA SV. MATIJAŠA, TRG TROJSTVA, BUDIMSKI DVORAC TJ. KRALJEVSKA PALAČA... Potom razgled Pešte zajedno sa dijelovima grada pod UNESCO-vom zastitom: ZGRADA MAĐARSKOG PARLAMENTA, BAZILIKA SV. STJEPANA, TRG HEROJA, DVORAC VAJDAHUNYAD, SINAGOGA... Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu za individualni program.
PREPORUČAMO: - Šetnju VACI UTCOM, najpoznatijom ulicom u gradu i jednom od najljepših pješačkih zona na svijetu, s brojnim trgovinama, restoranima, suvenirnicama itd... – Posjet čuvenoj slastičarnici GERBAUD i uživanje u najraznovrsnijim i vrhunskim slasticama sa 150-godišnjom tradicijom. - Posjet CENTRALNOJ TRŽNICI, živopisnom zdanju u središtu grada, s bogatom ponudom raznih začina, proizvoda, vina, suvenira... i brojnim zalogajnicama s lokalnim specijalitetima (gulaš, kobasice, itd..).
U kasnim poslijepodnevnim satima okupljanje i odlazak u hotel. Smještaj po sobama. Slobodna večer. Noćenje.
*NAVEČER FAKULTATIVNO: PANORAMSKA VOŽNJA BRODOM PO DUNAVU (za min. 20 prijavljenih putnika). Večernji doživljaj mađarske prijestolnice uz čašu pjenušca i panoramsku vožnju s pogledom na grad i brojne mostove.
3
3. dan: BUDIMPEŠTA – PALAČA GÖDÖLLŐ - MAĐARSKA ČARDA
Nakon doručka uputit ćemo se u gradić GÖDÖLLŐ gdje ćemo posjetiti carsku palaču koja je danas muzej. Dvorac je sagradio u 18. st. jedan od najuglednijih aristokrata toga vremena, grof Grassalkovich, kao naJveću baroknu građevinu u Mađarskoj. Svoju slavu dvorac je stekao u drugoj polovici 19. st. kad je kao vjenčani dar poklonjen carskom paru Franji Josipu I i njegovoj supruzi, austrijskoj carici i ugarskoj kraljici Sissy. Uz lokalnog vodiča razgledat ćemo palaču koja je bila omiljena ljetna rezidencija carske obitelji, a posebno Sissy. Razgledat ćemo njene privatne odaje, kao i stalni muzejski postav, te uživati u ambijentu božićnog sajma u dvorištu ispred dvorca. U poslijepodnevnim satima povratak u Budimpeštu. Slobodna večer za individualni program i uživanje u božićnom ugođaju „kraljice Dunava“.
*NAVEČER FAKULTATIVNO (uz min 25 prijavljenih): organizirana večera u Čardi uz folklorni program i tradicionalna mađarska jela. Noćenje.
4
4. dan: BUDIMPEŠTA – SENANDRIJA – SPLIT
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u obližnji gradić SENANDRIJA, grad umjetnika i baroknih crkava, kuća i vijugavih uličica, i jedna od najpopularnijih turističkih destinacija nadomak Budimpešte. Slobodno vrijeme za šetnju uličicama sa brojnim umjetničkim atelijerima, galerijama, suvenirnicama, trgovinama i ugostiteljskim objektima... te uživanje u gradskom božićnom sajmu. Preporučamo ručak u jednom od lokalnih restorana. U dogovoreno vrijeme napuštamo Senandriju i nastavljamo prema Hrvatskoj. Vožnja autoputem uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Split u kasnim večernjim /noćnim satima.
Podijeli:
Podijeli objavu s prijateljima


Pošalji

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
smještaj u hotelu 3* u Budimpešti na osnovi 2 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)
razgled Budimpešte uz licenciranog vodiča
ulaznicu za palaču Godollo i stručno vodstvo (engl.j.)
sve obilaske prema programu
licenciranog vodiča pratitelja putovanja
– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
organizaciju putovanja i PDV

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– nenavedene ulaznice, obroke, te sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

 NEOBAVEZNE NADOPLATE:
– jednokrevetna soba 300 kn
– krstarenje Dunavom u trajanju od cca 1 sat, uz čašu pjenušca i vodiča 15€ (za minimalno 25 prijavljenih putnika)
– večera u mađarskoj Čardi 25€ (min 25 prijavljenih putnika)
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje 35 kn
– osiguranje od rizika otkaza putovanja 50 kn

POPUSTI:
djeca do 12 godina 15% popust

Otplata aranžmana u mjesečnim ratama gotovinom (uplatnicama, internet bankarstvom, uplatom u poslovnici) ili kreditnim karticama (MasterCard OTP Banke do 12 rata, American Express do 6 rata, Diners do 12 rata).

PRIJAVE: pismeno mailom, putem rezervacijskog obrasca na web stranici ili direktno u poslovnici, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn. Broj mjesta je ograničen.

PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike – djecu, molimo obratiti se Agenciji. Više info na http://www.mvep.hr.

Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obavezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Plautilla Solin.