VIS I MODRA ŠPILJA jednodnevni izlet jednodnevni izlet iz Splita

  • Trajanje: 20.05.2018
  • Lokacija: Vis, Biševo
  • Cijena: 295,00 kn
Prijavi se!

posebnim katamaranom iz Splita

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 20.05.2018.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2018-22

 

Otočić Biševo, naš je najudaljeniji službeno naseljeni otok, nadomak otoka Visa, točnije svega 5 km od mjesta Komiže. Ljeti na njemu živi svega dvjestotinjak ljudi, a zahvaljujući njegovom prirodnom fenomenu – MODROJ ŠPILJI, posjeti ga na desetke tisuća turista izletnika.

 

MODRA ŠPILJA nalazi se na jugoistočnoj strani otoka i nadaleko je poznata po svojoj prekrasnoj modroj svjetlosti. U relativno malu špilju (24 m dužina, 10 – 12 m širina, 16 m dubina) ulazi se kroz prokopani ulaz svega 2,5 m širine malim brodicama na vesla. Osim ovog vanjskog ulaza, postoji još jedan otvor ispod razine mora kroz kojega prodire sunečva svjetlost i stvara karakterističnu modru boju, a predmeti pod morem poprimaju srebrni odsjaj. Ovaj prirodni fenomen od 1951. godine zaštićen je kao spomenik prirode.

 

Okupljanje grupe u trajektnoj luci Split u dogovoreno vrijeme u jutarnjim satima. Vožnja katamaranom do otočića Biševa i pristaništa Mezoporat. Sukladno broju putnika posjet Modroj špilji manjim brodicama iz Mezoporta.

 

Dio grupe ostaje na Biševu dok dio grupe odlazi u grad Vis. U Visu ćemo se prošetati i uz lokalnog vodiča čuti priču o Visu, njegovoj povijesti i zanimljivostima te šetnjom doći do grčke i rimske nekropole. Za zainteresirane, mogućnost posjeta Arheološkom muzeju koji se nalazi uz nekropole. Nakon obilaska odlazak katamaranom na Biševo i posjet Modroj špilji za drugi dio grupe.

 

U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za kupanje i individualni program u gradu Visu. Povratak u trajektnu luku Spilt u večernjim satima.

 

NAPOMENA: Agencija ne snosi odgovornost ukoliko vjetrovi i vremenske neprilike ne dopuštaju ulazak u Modru špilju. U slučaju da zbog nevremena ulaz ne bude moguć, Agencija će svakom izletniku izvršiti povrat novca za ulaznicu.

 

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI:  

295,00 kn za gotovinske uplate

315,00 kn za uplate kreditnim karticama

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.
CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:

– posebnu katamaransku vožnju prema programu izleta

– ulaznicu za Modru špilju

– razgled grada Visa uz lokalnog vodiča

– licenciranog pratitelja putovanja

– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama

– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

CIJENA IZLETA NE UKLJUČUJE:

– nenavedene ulaznice i usluge te skretanja s rute putovanja

 

POPUSTI: djeca 0-3 godine gratis, 3-12 godina popust 25%

vis 1 vis 2 vis 4 vis 5 vis 6 vis 7 vis 8

Pošalji upit za VIS I MODRA ŠPILJA jednodnevni izlet