TRST I DVORAC MIRAMARE dvodnevni izlet iz Splita

  • Trajanje: 11.08.2018.
  • Lokacija: Trst, Italija
  • Cijena: 770,00 kn
Prijavi se!

TRST I DVORAC MIRAMARE  

dvodnevni izlet iz Splita

PLANIRANI TERMIN PUTOVANJA: 11.08.2018.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2018-75

 

MOGUĆNOST UKRCAJA NA NAPLATNIM KUĆICAMA NA AUTOPUTU A1, OD SPLITA DO RIJEKE

 

1.dan: SPLIT – TRST                                                             

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak iz Splita u ranim jutarnjim satima. Vožnja autobusom visoke turističke klase kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji, uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u TRST u podnevnim satima. Glavni grad talijanske pokrajine FRIULI JULIA VENEZIA krije mnoštvo zanimljivosti, koje ćemo uz ugodnu šetnju i obilazak uz vodiča otkriti tijekom obilaska. Rodni grad nadaleko poznate kave ILLY, koju ćete moći kušati u nekom od gradskih kavana Illy, grad u kojem se podjednako može na ulicama čuti i talijanski i slovenski jezik, najveća teretna luka na Jadranu koja čini industrijsko lice grada, nasuprot gradskoj jezgri koja je sačuvala do današnjih dana cijeli niz spomenika od rimskih vremena do danas. Šetnjom ćemo proći najznačajnije spomenike i djelove grada kao što su CANAL GRANDE sa brojnim palačama bogatih trgovačkih obitelji, kojega su nekada presjecala tri mosta od kojih je ostao sačuvan jedino PONTE ROSSO. Šetnjom dolazimo do DVORCA SAN GIUSTO na istoimenom brdu koje dominira gradskom jezgrom, na mjestu gdje je nastalo najstarije poznato utvrđeno naselje, koje je prethodilo rimskom TERGESTEU. Muzejski prostor nekadašnje KAPETANOVE KUĆE pruža uvid u gradsku povijest, dok se sa San Giusta može uživati u najljepšem pogledu na grad i Tršćanski zaljev. Spustit ćemo se prema središtu grada uz TEATRO ROMANO, gdje se vide ostaci rimskog kazališta, zatim crkvu SANTA MARIA MAGGIORE, i doći do PIAZZE DELLA BORSA I PIAZZE UNITA D’ITALIA sa ZGRADOM VLADE i FONTANOM ČETIRI KONTINENTA te veličanstvenom palačama PITTERI i DEL LLOYD TRIESTINO. Nakon šetnje slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada, kavu u jednom od Illy kavana, ili uživanje u domaćim specijalitetima (kao tršćanska Jota) u lokalnim restoranima, a potom i kupovinu u brojnim trgovinama koje okružuju Canal Grande. U dogovoreno vrijeme okupljanje i odlazak u hotel. Smještaj u jedan od hotela 3* u širem području grada. Noćenje.

 

  1. dan: TRST – DVORAC MIRAMARE – SPLIT  

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u TORRI D’EUROPA, nadomak gradu, jedan od najpoznatijih trgovačkih centara sa preko 100 trgovina. slobodno vrijeme za kupovinu. U dogovoreno vrijeme okupljanje i odlazak prema DVORCU MIRAMARE. Na samoj obali mora u drugoj polovici 19. st sagrađen je za tadašnjeg austrijskog nadvojvodu Maksimilijana i njegovu suprugu Charlotu. Ulazak u dvorac otkriva vam osim privatnih odaja Maksimilijana i Charlote, niz prostorija sa izvornim originalnim namještajem, ukrasima i predmetima iz druge polovice 19. stoljeća. Ukoliko se odlučite za šetnju dvorskim parkom, očekuju vas brojne domaće i i uvezene vrste grmlja i stabala iz cijelog svijeta, zasađene na oko 22 ha površine. U parku je cijeli niz popratnih objekata kao što su mali dvorac CASTELLETtO, staklenici za uzgoj biljaka, ostaci kapele Sv. Kancijana, kao i kafić za uživanje u kavi i opuštajućem ambijentu. U poslijepodnevnim satima okupljanje i polazak prema Hrvatskoj. Vožnja autoputem uz povremena zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA:

770,00 kn za gotovinsko plaćanje

800,00 kn za plaćanje kreditnim karticama

Cijena je kalkulirana na osnovi min. 40 putnika.

 

POPUSTI:

– djeca do 12 godina 20%

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama

– smještaj u hotelu 3* u Trstu na osnovi 1 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe)

– obilazak Trsta uz licenciranog vodiča pratitelja putovanja

– sve obilaske prema programu

– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane

– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama

– ogranizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– nenavedene obroke, ulaznice i skretanja s rute putovanja

 

OBAVEZNA NADOPLATA:

– boravišna pristojba 2€ po osobi (plaćanje na licu mjesta)

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:

– jednokrevetna soba 200 kn – uplata prilikom prijave

– međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 35 kn

– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA – 50 kn (ugovara se prilikom prijave, a min. 14 dana prije termina

polaska)

– ulaznica za dvorac Miramare 12€ – plaćanje na licu mjesta

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

– gotovinom na način da se prilikom prijave plaća 200 kn, a ostatak min. 7 dana prije termina polaska

– kreditnim karticama (Visa i MasterCard Splitske, American Express, Diners), plaćanje prilikom prijave

 

NAPOMENE:

– Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obavezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Plautilla Solin.

– Zbog novog sustava granične kontrole, postoji mogućnost dužeg zadržavanja na granici, pa unaprijed molimo putnike za razumijevanje.

– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima poslovanja Agencije.

– PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Više info na http://www.mvep.hr.

Pošalji upit za TRST I DVORAC MIRAMARE