MODRA ŠPILJA – KOMIŽA jednodnevni izlet iz Splita

  • Trajanje: 23.09.2018.
  • Lokacija: Otok Vis, otok Biševo
  • Cijena: 295,00 kn
Prijavi se!

JEDNODNEVNI IZLET

posebnim katamaranom iz Splita

 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 23.09.2018.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2018-77

 

Otočić Biševo, naš je najudaljeniji službeno naseljeni otok, nadomak otoka Visa, točnije svega 5 km od mjesta Komiže. Ljeti na njemu živi svega dvjestotinjak ljudi, a zahvaljujući njegovom prirodnom fenomenu – MODROJ ŠPILJI, posjeti ga na desetke tisuća turista izletnika.

MODRA ŠPILJA nalazi se na jugoistočnoj strani otoka i nadaleko je poznata po svojoj prekrasnoj modroj svjetlosti. U relativno malu špilju (24 m dužina, 10 – 12 m širina, 16 m dubina) ulazi se kroz prokopani ulaz svega 2,5 m širine malim brodicama na vesla. Osim ovog vanjskog ulaza, postoji još jedan otvor ispod razine mora kroz kojega prodire sunečva svjetlost i stvara karakterističnu modru boju, a predmeti pod morem poprimaju srebrni odsjaj. Ovaj prirodni fenomen od 1951. godine zaštićen je kao spomenik prirode.

 

Okupljanje grupe u trajektnoj luci Split u dogovoreno vrijeme u jutarnjim satima. Vožnja katamaranom do otočića Biševa i pristaništa Mezoporat. Po dolasku na Biševo posjet Modroj špilji manjim brodicama iz Mezoporta te kraće slobodno vrijeme po obilasku.

U dogovoreno vrijeme u podnevnim satima napuštamo Biševo i nastavljamo do KOMIŽE, jednog od dva viška gradića, smještenog na zapadnoj obali otoka, poznatog po ribarskoj tradiciji, te brojnim pričama i legendama, koje ćemo čuti tijekom putovanja, te po dolasku na komišku rivu. Slobodno vrijeme u Komiži za šetnju, ručak u jednom od restorana, kušanje domaćih kolača s rogačem, ili kupanje na jednoj od plaža i „zatvaranje kupališne sezone“.

U dogovoreno vrijeme okupljanje u komiškoj luci te povratak prema Splitu. Dolazak u Split u večernjim satima.

NAPOMENA: Agencija ne snosi odgovornost ukoliko vjetrovi i vremenske neprilike ne dopuštaju ulazak u Modru špilju. U slučaju da zbog nevremena ulaz ne bude moguć, Agencija će svakom izletniku izvršiti povrat novca za ulaznicu.

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI:  

295,00 kn za gotovinske uplate

315,00 kn za uplate kreditnim karticama

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:

– posebnu katamaransku vožnju prema programu izleta

– ulaznicu za Modru špilju

– usluge licenciranog turističkog vodiča tijekom cijelog putovanja

– osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama

– organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

CIJENA IZLETA NE UKLJUČUJE:

– nenavedene ulaznice i usluge te skretanja s rute putovanja

 

POPUSTI: djeca 0-3 godine gratis, 3-12 godina popust 25%

Odgovorni organizator: Delminium travel d.o.o.

Pošalji upit za MODRA ŠPILJA – KOMIŽA