LJUBUŠKI – SLAPOVI KRAVICE – MOSTAR jednodnevni izlet iz Splita

  • Trajanje: 21.04.2018.
  • Lokacija: Hercegovina, BIH
  • Cijena: 220,00 kn
Prijavi se!

LJUBUŠKI – SLAPOVI KRAVICE – MOSTAR

JEDNODNEVNI IZLET

 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 21.04.2018.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2018-20

 

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu (parking na Poljudu, te parking Glorijet Solin) i polazak u 08:00 sati. Vožnja autobusom turističke kategorije prema Bosni i Hercegovini uz zaustavljanje prema potrebi.

Dolazak u LJUBUŠKI i posjet FRANJEVAČKOM SAMOSTANU NA HUMU i MUZEJU uz stručno vodstvo. U franjevačkom samostanu svetog Ante Padovanskog na Humcu nalazi se najstariji muzej u BiH, osnovan 1884. godine. U obnovljenom muzeju izloženi su predmeti prikupljeni na širem prostoru Hercegovine od starijeg kamenog doba (paleolitik) do naših dana. Izložena je i Humačka ploča iz XII. stoljeća, najstariji očuvani spomenik pisan na hrvatskom jeziku (mješavinom glagoljice i starohrvatske ćirilice – bosančice) na području današnje Bosne i Hercegovine.

Nakon obilaska kraći predah i nastavak vožnje do SLAPOVA KRAVICA, sedrenih slapova na rijeci Trebižat, u Studencima. Sa širinom od 120 m i visinom od 26 – 28 m, Kravica je jedan od najvećih i najimpresivnijih slapova u Hercegovini. Voda je svojom snagom pada u podnožju vodopada napravila prirodni bazen u kojem je u ljetnim mjesecima moguće kupanje. Do slapa vodi popločana staza. Po dolasku do vodopada slobodno vrijeme za uživanje u prirodi ili osvježenje u restoranu uz same slapove.

Zatim nastavak vožnje do MOSTARA. Susret s lokalnim vodičem i razgled STAROG GRADA. Šetnja i obilazak: KRIVA ĆUPRIJA, HAMAM, TABHANA, STARI MOST koji je od 2005. godine upisan u UNESCO-vu listu zaštićene svjetske kulturne baštine, KUJUNDŽILUK, TURSKA KUĆA (uz prethodnu najavu i nadoplatu za ulaznicu na licu mjesta)… Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu za individualni program.

U kasnijim poslijepodnevnim satima (cca 18:00) povratak za Split. Vožnja autoputem s dolaskom na polazišno mjesto u večernjim satima.

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI:

220,00 kn za gotovinske uplate

240,00 kn za uplate kreditnim karticama

 

Cijena je kalkulirana za min. 35 putnika.

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:

– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama

– ulaznicu u MUZEJ FRANJEVAČKOG SAMOSTANA U LJUBUŠKOM i stručno vodstvo

– ulaznicu za SLAPOVE KRAVICE

– razgled Mostara uz lokalnog vodiča

– licenciranog pratitelja putovanja

– sve obilaske prema programu

– osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja

– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećima osobama

– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– nenavedene ulaznice i skretanja s rute

– osiguranje od rizika otkaza putovanja 35 kn (ugovara se najkasnije 14 dana prije termina izleta)

 

NEOBAVEZNA NADOPLATA:

– Turska kuća u Mostaru (2€)

 

PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Više info na http://www.mvep.hr.

Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obavezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Plautilla Solin.

Pošalji upit za LJUBUŠKI – SLAPOVI KRAVICE – MOSTAR