Južna Dalmacija 5 dana

  • Trajanje:
  • Lokacija:
  • Cijena:
Prijavi se!
  1. dan: SPLIT – BAĆINSKA JEZERA – STON – OREBIĆ

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u jutarnjim satima. Vožnja autobusom turističke kategorije autoputem prema Pločama uz zaustavljanja prema potrebi. Po dolasku na BAĆINSKA JEZERA zaustavljanje i kraći odmor na vidikovcu. Nastavak vožnje do STONA. Šetnja gradom i razgled njegove jezgre, te POSJET SOLANI STON. Uz stručno vodstvo poslušat ćemo priču o povijesti solane, njenoj važnosti kroz povijest Stona i Dubrovačke republike. Saznat ćemo sve o proizvodnji soli, koja se još uvijek odvija na tradicionalni način, kako se to radilo još od rimskih vremena. Šetnja STONSKIM ZIDINAMA i kraći odmor u gradu nakon obilaska. Nastavak vožnje prema Orebiću. Smještaj u jedan od ponuđenih hotela. Večera. Večernja disco zabava u hotelu. Noćenje.

 

  1. dan: NP MLJET – OREBIĆ

Nakon doručka vožnja autobusom do mjesta Trstenik. Ukrcaj na brod i plovidba do mjesta POMENA na Mljetu. Po dolasku u NACIONALNI PARK, razgled uz stručnog vodiča: šetnja uređenim stazama uz MALO I VELIKO JEZERO. Posjet otočiću Sv. Marije, u južnom dijelu mljetskog Velikog jezera, na kojem se još od 12. stoljeća nalazi benediktinski samostan sa crkvom Sv. Marije. Obilazak samostana i povratak na pješačku stazu kojom se vraćamo u Pomenu. Nakon obilaska organizirani ručak u restoranu na Mljetu. Poslije ručka kraći odmor i povratak brodom u Trstenik, te autobusom natrag prema Orebiću. Večera. Večernja disco zabava. Noćenje.

 

  1. dan: DUBROVNIK – LOKRUM       

Nakon doručka odlazak u DUBROVNIK. Dolazak autobusom na PILE, gdje ćemo se sastati sa stručnim lokalnim vodičem i razgledati grad pod UNESCO-vom zaštitom: PILE, VELIKA ONOFRIJEVA ČESMA, STRADUN, PALAČA SPONZA, ORLANDOV STUP, CRKVA SV. VLAHA, KATEDRALA, LUKA PLOČE, ARSENAL… uz ulaznice za KNEŽEV DVOR, SAMOSTAN MALE BRAĆE, AKVARIJ i ZIDINE. Nakon razgleda organizirani ručak u jednom od restorana. Poslije ručka odlazak na OTOČIĆ LOKRUM. Kraća plovidba brodom do lučice, i po dolasku šetnja otokom do BOTANIČKOG VRTA, OSTATAKA BENEDIKTINSKOG SAMOSTANA I MRTVOG MORA, a po želji grupe i do najviše točke na otoku – utvrde FORT ROYAL. Kraće slobodno vrijeme na Lokrumu i povratak brodom u Stari Grad. Prije odlaska iz Dubrovnika VOŽNJA ŽIČAROM do BRDA SRĐ s kojeg se pruža pogled na Dubrovnik i Elafite. Posjet MUZEJU DOMOVINSKOG RATA na Srđu i povratak žičarom u grad, te povratak u Orebić. Večera u hotelu. Večernja disco zabava. Noćenje.

 

  1. dan: KORČULA – OREBIĆ – SPORTSKE AKTIVNOSTI

Nakon doručka odlazak na KORČULU. Kraća plovidba do grada Korčule. Po dolasku susret s lokalnim vodičem i razgled grada: TRG POMIRENJA, VELIKA KNEŽEVA KULA, VELIKI REVELIN, GRADSKA VIJEĆNICA, TRG SV. MARKA, KATEDRALA SV. MARKA, RODNA KUĆA MARKA POLA… Razgled OPATSKE RIZNICE u crkvi Sv. Marka. Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu. Organizirani ručak u restoranu. Poslije ručka povratak brodom u Orebić. Poslijepodne sportske aktivnosti i natjecanja na sportskim terenima hotela uz dodjelu diploma i simboličnih nagrada. Večera. Večernja disco zabava. Noćenje.

 

  1. dan: OREBIĆ – DOLINA NERETVE – METKOVIĆ – SPLIT

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema DOLINI NERETVE i OPUZENU. Po dolasku u Opuzen, ukrcaj na NERETVANSKE LAĐE i plovidba kroz rukavce Neretve do jezera Kuti. Neretvanske lađe dio su tradicije neretvanskog kraja bez kojih je život u prošlosti na ovom prostoru bio nezamisliv. Nekada glavno prijevozno sredstvo, danas su lađe jedna od glavnih atrakcija i idealan način za upoznavanje delte Neretve, nedostupnih močvarnih predjela, i uživanje u prirodi. Plovidbom dolazimo do jezera Kuti, i vraćamo se na izletište u blizini jezera. U prekrasnom prirodnom ambijentu uz Neretvu ručat ćemo u restoranu. Poslije ručka odlazak u VID. Posjet ARHEOLOŠKOM MUZEJU NARONE uz stručno vodstvo. Nakon obilaska povratak prema Splitu. Vožnja autoputem uz usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.

 

 

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:  

prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama

  s licencom za prijevoz djece, klima, audio/video oprema, podesiva sjedala, sigurnosni

pojasevi)

– prijevoz brodom na relaciji PELJEŠAC (TRSTENIK) – MLJET (POMENA) – PELJEŠAC

– prijevoz brodom na relaciji OREBIĆ – KORČULA – OREBIĆ

smještaj u jednom od ponuđenih hotela na osnovi 3 polupansiona u višekrevetnim sobama

4 dodatna ručka u restoranima prema programu

ulaznicu za STONSKE ZIDINE

ulaznicu za SOLANU STON uz stručno vodstvo

ulaznicu za NP MLJET i stručno vodstvo

ulaznicu za BROD NA OTOČIĆ SV. MARIJE NA MLJETU i posjet samostanu uz stručno vodstvo

ulaznicu za KNEŽEV DVOR U DUBROVNIKU uz stručno vodstvo

ulaznicu za AKVARIJ DUBROVNIK i stručno vodstvo

ulaznicu za DUBROVAČKE ZIDINE

ulaznicu za SAMOSTAN MALE BRAĆE i stručno vodstvo

ulaznicu za REZERVAT + BROD ZA OTOK LOKRUM

ulaznicu za ŽIČARU DUBROVNIK

ulaznicu za MUZEJ DOMOVINSKOG RATA na Srđu

ulaznicu za OPATSKU RIZNICU na Korčuli

VOŽNJU NERETVANSKIM LAĐAMA – FOTO SAFARI

ulaznicu za ARHEOLOŠKI MUZEJ NARONE uz stručno vodstvo

usluge licenciranih vodiča u Dubrovniku, Stonu, Mljetu, Korčuli

stručnog pratitelja putovanja

osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja

osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama

zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane (NN 8/96)

organizaciju putovanja i pripadajući PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– ulaznice za večernju disco zabavu u hotelu i izmjene programa od strane grupe

 

Pošalji upit za Južna Dalmacija 5 dana