DOLINA RIJEKE GACKE jednodnevni izlet iz Splita

  • Trajanje: 14.04.2018.
  • Lokacija: Lika, dolina rijeke Gacke
  • Cijena: 230,00 kn
Prijavi se!

 

PLANIRANI TERMIN IZLETA: subota 14.04.2018.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2018-17

 

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u jutarnjim satima iz Splita (Solina). Vožnja autobusom visoke turističke kategorije autoputem prema LICI i OTOČCU.

Po dolasku u Otočac posjetit ćemo MUZEJ GACKE. Smješten u samom središtu Otočca, muzej prezentira Otočac i Gacku dolinu od prapovijesnih vremena do danas, a čini ga nekoliko zbirki i jedna stalna izložba; arheološka zbirka, povijesna zbirka s tematikom Domovinskog rata, likovna zbirka, zbirka Stojana Aralice, Etnografska zbirka (replika ličke kuće), te pregledna izložba 900 godina grada Otočca. Obilazak muzejskog postava uz kustosa, te slobodno vrijeme za ručak u jednom od gradskih restorana.

Nakon stanke za ručak susret s lokalnim vodičem koji će nam pokazati najljepše od Gacke doline. Za početak odlazak na obiližnje obiteljsko gospodarstvo gdje će nas dočekati ljubazni domaćini i upoznati sa njihovim imanjem i proizvodima (med, sokovi, sirupi, voće, povrće…) uz mogućnost kupnje proizvoda.

Nastavljamo upoznavanje tradicije i kulture življenja na prostoru kojega krasi netaknuta i čista priroda, rijeka Gacka, modro-zelena ljepotica i jedna od najčistijih europskih rijeka… Od lokalnog vodiča poslušat ćemo zanimljive priče o povijesti, najstarijim stanovnicima Japodima, njihovim utvrdama, kao i o životu danas, te o posebnostima kojima se ponosi ovaj kraj. Vožnjom dolazimo do SIRANE gdje ćemo imati priliku kušati domaći sir, jedan od tipičnih lokalnih proizvoda, a potom i mogućnost kupnje više vrsta domaćeg sira.

Nastavak do mjesta SINAC i posjet vrilima rijeke Gacke, MAJEROVOM VRILU gdje ćemo vidjeti mlinice vodenice, gdje se još uvijek proizvodi brašno na tradicionalni način), te TONKOVIĆA VRILU.

Nakon obilaska i uživanja u netaknutoj prirodi, u poslijepodnevnim satima povratak prema Splitu. Vožnja autoputem uz zaustavljanje prema potrebi. Dolazak na polazišno mjesto u večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA:

230,00 kn za gotovinsko plaćanje

250,00 kn za plaćanje kreditnim karticama

Cijena je kalkulirana na osnovi min. 40 putnika.

 

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE: 

prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama

ulaznicu za MUZEJ GACKE i stručno vodstvo

posjet OPG-u u Otočcu

posjet SIRANI u Otočcu i degustaciju sira

posjet MAJEROVIM MLINICAMA

usluge lokalnog vodiča tijekom obilaska doline Gacke

licenciranog pratitelja putovanja

osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja

osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama

organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA – 35 kn (ugovara se prilikom prijave, a min. 14 dana prije     termina polaska)

 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta.

 

Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obavezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Plautilla Solin.

Pošalji upit za DOLINA RIJEKE GACKE