CRNA GORA vikend putovanje iz Splita

  • Trajanje: 28 - 30.04.2018.
  • Lokacija: Montenegro
  • Cijena: 1.090,00 kn
Prijavi se!

KOTOR – GOSPA OD ŠKRPJELA – BUDVA – SKADARSKO JEZERO – CETINJE – NP LOVĆEN  

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 28 – 30.04.2018.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2018-09

 

  1. dan: SPLIT /SOLIN – PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA – KOTOR – BUDVA

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autoputem do Ploča te dalje magistralom prema Cavtatu i Crnoj Gori uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Vožnja bokokotorskim zaljevom do PERASTA. Ukrcaj na brod i plovidba do GOSPE OD ŠKRPJELA – otočića usred zaljeva na kojem se nalazi crkva posvećena Majci Božjoj, koja je stoljećima zaštitnica pomoraca i ribara. U crkvi se nalazi preko 2000 zavjetnih pločica i darova što su ih pomorci ostavljali prije odlaska na more. Uz crkvicu je uređen i muzej s vrijednim eksponatima iz prošlosti crkve i Perasta. Nakon obilaska povratak brodom u Perast i nastavak „zaljevom hrvatskih svetaca“ do KOTORA. Razgled grada uz stručnog vodiča i šetnja starogradskom jezgrom, zaštićenim spomenikom UNESCO-a koji je sačuvao do danas svoj srednjovjekovni izgled s bedemima, gradskim vratima, plemićkim palačama i crkvama. Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu i nastavak do Budve. Smještaj u hotel 3* u Budvi. Noćenje.

 

  1. dan: NP SKADARSKO JEZERO – SVETI STEFAN – BUDVA

Nakon doručka vožnja prema SKADARSKOM JEZERU. Jedan od pet nacionalnih parkova u Crnoj Gori, proglašen 1983.g. Vrlo je važno stanište ptica, gdje je dosada zabilježena 281 vrsta. Ima bogatu povijest i kulturu o čemu svjedoče brojni arheološki lokaliteti, srednjovjekovni manastiri i crkve, utvrđenja i narodna arhitektura (ribarska sela, stari mostovi, mlinovi i bunari). OBILAZAK NP TURISTIČKIM BRODOM; dolazak u VIRPAZAR, ukrcaj na brod i vožnja u trajanju od cca 2 sata: GRMOŽUR (ostaci zatvora), tipično ribarsko naselje SEOCA, RADUŠ, MANASTIRSKA TAPIJA, MANASTIR SV. NIKOLE (najstariji manastir na Skadarskom jezeru). Na brodu ćemo kušati crnogorske priganice, sir, med, uz vodu i sok. Povratak u Virpazar, i kraća vožnja (7 km) do VRANJINE, do centra za posjetitelje gdje se može pogledati film o parku, razgledati etno sobu ili kupiti suvenire. Na povratku za Budvu zaustavljanje na vidikovcu s kojeg se pruža najljepši pogled na otok-hotel, SVETI STEFAN koji je postao mondeno ljetovalište i popularna destinacija hoolywoodskih zvijezda. Pauza za kavu i povratak u Budvu. Slobodno vrijeme za individualni program, odmor, šetnju do starog grada i sl. Noćenje.

 

  1. dan: BUDVA – CETINJE – NP LOVĆEN – SPLIT

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na LOVĆEN. Tijekom jutra posjetit ćemo CETINJE, nekadašnju crnogorsku kraljevsku prijestolnicu. Uz lokalnog vodiča prošetat ćemo se i upoznati s poviješću i kulturnom baštinom grada; ĆIPUR, MANASTIR CETINJE, BILJARDA, DVOR KRALJA NIKOLE, VLAŠKA CRKVA… Po obilasku slobodno vrijeme za individualni program. Preporučamo posjet DVORU KRALJA NIKOLE, muzeju i rezidenciji posljednjeg crnogorskog vladara. Zatim nastavak vožnje do NACIONALNOG PARKA LOVĆEN, koji obuhvaća najviši prostor planine Lovćen. Slobodno vrijeme za posjet MAUZOLEJU PETRA PETROVIĆA NJEGOŠA, izvanrednom projektu Ivana Meštrovića, velikana hrvatskog kiparstva 20.st. Od restorana sa suvenirnicom (plaćanje ulaznice na ulazu u restoran), počinje uspon prema mauzoleju do kojega vodi 461 stepenica. Po dolasku slobodno za razgled mauzoleja uz koji je uređeno nekoliko vidikovaca s kojih se pruža prekrasan pogled na cijeli okolni kraj te povratak prema suvenirnici i restoranu. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te spuštanje autobusom niz Lovćen i nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u kasnijim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA NA OSNOVI MIN. 35 PUTNIKA:

1.090,00 kn za gotovinske uplate u mjesečnim obrocima do polaska

1.150,00 kn za uplate kreditnim karticama

Otplata aranžmana u mjesečnim ratama gotovinom (uplatnicama, internet bankarstvom, uplatom u poslovnici) ili kreditnim karticama (Visa i MasterCard Splitske Banke do 12 rata, American Express do 6 rata, Diners do 12 rata, Visa i MasterCard Zagrebačke Banke do 12 rata).

 

POPUSTI:

djeca do 12 god 20% popusta

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama

– smještaj u hotelu 3* u Budvi na osnovi 2 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)

– brodsku vožnju i ulaznicu za Gospu od Škrpjela

– turističku taksu u Kotoru i Cetinju

– trajektnu kartu na relaciji Lepetane – Kamenari

– ulaznicu + vožnju brodom + grickalice i piće u NP Skadarsko jezero

– ulaznicu u NP Lovćen

– usluge lokalnog vodiča prilikom obilaska Kotora i Cetinja

– licenciranog pratitelja putovanja

– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama

– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane

– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– osiguranje od rizika otkaza – 50 kn

– međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 35 kn

– sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:

– jednokrevetna soba 250 kn

ORIJENTACIJSKE CIJENE ULAZNICA: katedrala u Kotoru (3€), Pomorski muzej u Kotoru (2€), dvor kralja Nikole u Cetinju (6€), Njegošev mauzolej na Lovćenu (3€), reljefna karta Crne Gore na Lovćenu (1€). Cijene se odnose za grupe odraslih (min 10 osoba).

PRIJAVE: pismeno mailom ili direktno u agenciji, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn.

PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike – djecu, molimo obratiti se Agenciji. Više info na http://www.mvep.hr.

NAPOMENE:

– Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja

putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se

obavezuje program izvršiti u cijelosti. Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti turističke agencije Plautilla Solin.

– Ukoliko putnik nije ugovorio osiguranje od rizika otkaza, primjenjuje se otkazna politika prema Općim uvjetima

poslovanja Agencije.

– PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili

putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike – djecu, molimo obratiti se Agenciji. Više info na

http://www.mvep.hr.

 

 

 

Pošalji upit za CRNA GORA