CRNA GORA iz Splita Kotor, Perast, Budva, Skadarsko jezero, NP Lovćen, Cetinje

  • Trajanje: 27 - 29.10.
  • Lokacija: Budva, Montenegro
  • Cijena: od 1.090,00 kn
Prijavi se!

KOTOR – GOSPA OD ŠKRPJELA – BUDVA – NP SKADARSKO JEZERO – NP LOVĆEN  – CETINJE

 

PLANIRANO VRIJEME REALIZACIJE: 27 – 29.10.2017.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2017-77

 

 

  1. dan: SPLIT /SOLIN – PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA – KOTOR – BUDVA

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u ranijim jutarnjim satima. Vožnja autoputem do Ploča te dalje magistralom prema Cavtatu i Crnoj Gori uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Vožnja bokokotorskim zaljevom do PERASTA. Ukrcaj na brod i plovidba do GOSPE OD ŠKRPJELA – otočića usred zaljeva na kojem se nalazi crkva posvećena Majci Božjoj, koja je stoljećima zaštitnica pomoraca i ribara. U crkvi se nalazi preko 2000 zavjetnih pločica i darova što su ih pomorci ostavljali prije odlaska na more. Uz crkvicu je uređen i muzej s vrijednim eksponatima iz prošlosti crkve i Perasta. Nakon obilaska povratak brodom u Perast i nastavak „zaljevom hrvatskih svetaca“ do KOTORA. Razgled grada uz stručnog vodiča i šetnja starogradskom jezgrom, zaštićenim spomenikom UNESCO-a koji je sačuvao do danas svoj srednjovjekovni izgled s bedemima, gradskim vratima, plemićkim palačama i crkvama. Nakon razgleda slobodno vrijeme u gradu i nastavak do Budve. Smještaj u hotel 3* u Budvi. Noćenje.

 

  1. dan: NP SKADARSKO JEZERO – SVETI STEFAN – BUDVA

Nakon doručka vožnja prema SKADARSKOM JEZERU. Jedan od pet nacionalnih parkova u Crnoj Gori, proglašen 1983.g. Vrlo je važno stanište ptica, gdje je dosada zabilježena 281 vrsta. Ima bogatu povijest i kulturu o čemu svjedoče brojni arheološki lokaliteti, srednjovjekovni manastiri i crkve, utvrđenja i narodna arhitektura (ribarska sela, stari mostovi, mlinovi i bunari). OBILAZAK NP TURISTIČKIM BRODOM; dolazak u VIRPAZAR, ukrcaj na brod i vožnja u trajanju od cca 2 sata: GRMOŽUR (ostaci zatvora), tipično ribarsko naselje SEOCA, RADUŠ, MANASTIRSKA TAPIJA, MANASTIR SV. NIKOLE (najstariji manastir na Skadarskom jezeru). Na brodu ćemo kušati crnogorske priganice, sir, med, uz vodu i sok. Povratak u Virpazar, i kraća vožnja (7 km) do VRANJINE, do centra za posjetitelje gdje se može pogledati film o parku, razgledati etno sobu ili kupiti suvenire. Na povratku za Budvu zaustavljanje na vidikovcu s kojeg se pruža najljepši pogled na otok-hotel, SVETI STEFAN koji je postao mondeno ljetovalište i popularna destinacija hoolywoodskih zvijezda. Pauza za kavu i povratak u Budvu. Slobodno vrijeme za individualni program, odmor, šetnju do starog grada i sl. Noćenje.

 

  1. dan: BUDVA – NP LOVĆEN – CETINJE – SPLIT

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u NACIONALNI PARK LOVĆEN, na vrhu svete crnogorske planine koja se uzdiže strmo iznad Kotora i Budve. Posjet MAUZOLEJU P.P. NJEGOŠA, arhitektonskom i umjetničkom djelu Ivana Meštrovića. Do posljednjeg počivališta znamenitog crnogorskog pjesnika i vladara vodi 461 stepenica, a uspon će biti nagrađen nezaboravnim pogledom na cijeli okolni kraj do primorja (plaćanje ulaznice na licu mjesta). Zatim odlazak u CETINJE, nekadašnju kraljevsku prijestolnicu. Uz lokalnog vodiča prošetat ćemo se i upoznati s poviješću i kulturnim blagom nekadašnje kraljevske prijestolnice; ĆIPUR, MANASTIR CETINJE, NJEGOŠEVA BILJARDA, DVOR KRALJA NIKOLE, VLAŠKA CRKVA… Po obilasku slobodno vrijeme za individualni program. Preporučamo posjet DVORU KRALJA NIKOLE, muzeju i rezidenciji posljednjeg crnogorskog vladara Nikole I Petrovića Njegoša. U dogovoreno vrijeme spuštanje niz Lovćen i nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak na polazišno mjesto u kasnijim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA NA OSNOVI MIN. 40 PUTNIKA:

1.090,00 kn za gotovinske uplate u mjesečnim obrocima do polaska

1.150,00 kn za uplate kreditnim karticama

 

Otplata aranžmana u mjesečnim ratama gotovinom (uplatnicama, internet bankarstvom, uplatom u poslovnici) ili kreditnim karticama (Visa i MasterCard Splitske Banke do 12 rata, American Express do 6 rata, Diners do 12 rata, Visa i MasterCard Zagrebačke Banke do 12 rata).

 

POPUSTI:

djeca do 12 god 20% popusta

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama

– smještaj u hotelu 3* u Budvi na osnovi 2 noćenja s doručkom (dvokrevetne sobe, TWC, TV)

– brodsku vožnju i ulaznicu za Gospu od Škrpjela

– turističku taksu u Kotoru i Cetinju

– trajektnu kartu na relaciji Lepetane – Kamenari

– ulaznicu + vožnju brodom + grickalice i piće u NP Skadarsko jezero

–  ulaznicu u NP Lovćen

– usluge lokalnog vodiča prilikom obilaska Kotora i Cetinja

– licenciranog pratitelja putovanja

– osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama

– zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane

– organizaciju putovanja i PDV

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– putno zdravstveno osiguranje 35 kn

– osiguranje od rizika otkaza putovanja 50 kn

– nenavedne obroke, ulaznice i skretanja s rute putovanja

 

NEOBAVEZNE NADOPLATE:

– jednokrevetna soba 250 kn

 

ORIJENTACIJSKE CIJENE ULAZNICA: katedrala u Kotoru (3€), Pomorski muzej u Kotoru (2€), dvor kralja Nikole u Cetinju (6€), Njegošev mauzolej na Lovćenu (3€), reljefna karta Crne Gore na Lovćenu (1€). Cijene se odnose za grupe odraslih (min 10 osoba).

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

– gotovinom (uplatnice, internet bankarstvo, uplate u poslovnici) u ratama do polaska, na način da je

prilikom prijave obvezna uplata prve rate od 300 kn

– kreditnim karticama u više mjesečnih rata (Visa i MasterCard Splitske Banke, American Express,

Diners, Visa i MasterCard Zagrebačke Banke)

 

PRIJAVE: pismeno mailom ili direktno u agenciji, do popunjenja kapaciteta. Prijava je valjana nakon uplate rezervacije od 300 kn. Broj mjesta je ograničen.

 

PUTNE ISPRAVE: Za prelazak granice dovoljna je valjana osobna iskaznica (izdana nakon 2003. godine) ili putovnica. Za sve detalje oko putovanja za maloljetnike – djecu, molimo obratiti se Agenciji. Više info na http://www.mvep.hr.

 

Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Cijena ovog aranžmana kalkulirana je na min 40 plaćenih mjesta.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti organizacije turističkih paket aranžmana agencije Plautilla Solin.

CG4 CG7 CG13 CG14 CG22budva gospa od skrpjela

 

 

 

 

Pošalji upit za CRNA GORA iz Splita

Vaš prijava je poslana!
Uskoro ćemo Vas kontaktirati!